Våt sesong

Publisert:

Det har ikke vært lett å være banemannskap i Preikestolen Golfklubb denne sesongen, men golfentusiastene lar seg ikke stoppe av litt nedbør. Nå i helgen blir regionsturneringen spilt på banen i Jøssang.

 
Øyhopping i de svenske skogene

Publisert: - Oppdatert: 25.08.2017 kl 14:00

Heldigvis var Eline Øidvins ledsager i Ultravasan 2017 nordlending, for hennes kjappe snakketøy ble utfordret i mer enn fem timer under det lange løpet i krevende og ulendt terreng.

 
Utrygt i Uganda

Publisert:

Da jeg startet å skrive dette blogginnlegget bestod introduksjonen av disse ordene: Jippi, jeg skal til Uganda igjen! Nå, bare noen dager senere, er tonen en ganske annen.

 
Eg elskar agurktida

Publisert:

Er det bare dei harde nyheitene som tel; dei som handlar om steile frontar når ein kommune skal slåast saman med ein annan, it-skandalar, mord, når offentlege personar misbruker sin posisjon og tragiske ulukker? Er det bare det me vil lesa om i spaltene? I dag slår eg eit slag for agurktida.

 
Flytter kontoret til Laos og Bali

Publisert:

Traveling Yogini tar med kontoret og yogamatten fra Jørpeland til Laos og Bali.

 
Fjelltur mellom Tyskland og Østerrike

Publisert:

Vi har vært på Wank en gang før, for fire år siden, men da var det både regn og skodde og ikke aktuelt å fullføre hele turen.

 
Magisk tur til unike Preikestolen

Publisert: - Oppdatert: 30.06.2017 kl 01:35

Forholdene var perfekte da fotoentusiast Tobias Eskeland dro på natte- og soloppgangsfotografering til Preikestolen tidlig i mai.

 
Agurkane kjem!

Publisert: - Oppdatert: 22.06.2017 kl 18:33

Me er på veg inn i den tida journalistar fryktar mest.

 
 
Ingen fare for overoppheting

Publisert:

Svaksynte Eline Øidvin fra Tau fikk en opplevelse for livet da hun løp marathon på Svalbard med isbjørnvakter langs løpstraseen.

 
Sesongen godt i gang

Publisert:

Golfentusiast Stian Helland gleder seg over at golfsesongen er godt i gang også hos Preikestolen Golfklubb.

 
Vår

Publisert:

Blomar, fuglar, folk og fe – ja, alt vaknar til liv. Ei herleg tid som eg kvart år tenkjer at skal nytast, men kvar vart den eigentleg av?

 
Pavlova - den perfekte 17. mai-kaka

Publisert: - Oppdatert: 11.05.2017 kl 13:55

Pavlova er enkelt å laga, både om ein kjøper ferdig marengs eller lagar sjølv.

 
Våre valg kan endre liv

Publisert: - Oppdatert: 05.05.2017 kl 08:20

Norge bidro med rekordhøy bistand i fjor, med 1,11 prosent av bruttonasjonalinntekt (Norad). Men hvorfor trenger mennesker i andre land våre penger når de er mye rikere enn oss på naturressurser?

 
Kvinnelege boknarar

Publisert:

Hjelmelandsbuar er sauer og røyking er sunt. Seier statistikken. Eller eg, alt ettersom.

 
Drømmetur i Nord

Publisert:

Jeg har alltid drømt om å få fanget det vakre nordlyset som er i Nord-Norge med kameraet mitt. I vinterferien gikk det i oppfyllelse - ENDELIG!

 
Solskinnshilsen fra Bali

Publisert:

For Anne Siv har yoga blitt en livsstil. Hun forteller i dette blogginnlegget om hvordan hun bruker yoga i hverdagen og hvordan det påvirker og forandrer livet hennes til det bedre.

 
Annerledes tur til litla Tibergfjellet

Publisert:

Det er alltid spennende å finne nye turmål, og å finne nye og alternative veier til turmålet. Jeg har lenge hatt lyst å finne ut om det finnes en annen sti til Litla Tiberg- og Tibergfjellet på framsiden av fjellet og med utgangspunkt i runden rundt Gramsfjellet og opp i Skardet mellom Tiberg og lit...

 
Lengter mot vår og grønt gress

Publisert: - Oppdatert: 30.03.2017 kl 14:11

Vinteren er en trist for oss golfere. Vi ser på TV på turneringer fra Hawaii og Dubai og sitter bare og kribler i sofaen. Tar meg selv i å sitte å trene på rett grep hvis jeg har noe som ligner på en golfkølle i hånda.

 
Ingen spøk

Publisert:

Aprilspøkar er ikkje som før.

 
Birken i blinde

Publisert:

Eline Øidvin ser bare 10 prosent på det ene øyet, men det stopper henne ikke fra noe. De siste årene har hun deltatt i flere maraton rundt omkring i verden. Så bestemte hun seg for at hun hadde lyst å prøve å gå langt på ski.

 
Ein hyllest til kvardagsmennesket

Publisert:

Det vil ikkje bli skrive så mykje om morfaren min i historiebøkene. Det vil det ikkje om dei fleste av oss. Likevel fekk han bety så mykje for så mange.

 
Livet på landet

Publisert: - Oppdatert: 06.03.2017 kl 08:44

Birgit Alvseike Valheim bur på Valheim gard i Årdal saman med mannen og dei to sønene.

 
Foreldremøte Uganda-style

Publisert:

I Norge handler gjerne foreldremøter om læringsmiljø, trivsel, lekser, regler for mobilbruk osv. I Uganda er det helt andre ting på agendaen. I Norge er slike møter en selvfølge, og kanskje litt småirriterende i en hektisk hverdag. I Uganda finnes det fremdeles foreldre som aldri vil få muligheten t...

 
Skinn er inn

Publisert:

Cognacfarga skinn og skinnimitiasjon passar like godt til spisestovestolen som til skjørtet, synest Hilde Hauge.

 
Den mest utfordrende stillingen i yoga

Publisert:

Savasana er den mest brukte yoga-stillingen for å roe ned hodet, lindre stress, hodepine og mild depresjon, men det kan være utfordrende å klare å tømme hodet for tanker og bare slappe av.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE