Heilt topp på topptur utan sikt

Publisert: - Oppdatert: 24.03.2016 kl 21:32

Bergefjellet-Vikastakken; topptur med god utsikt. Verkar freistande, ikkje sant? I alle fall for ei som elskar bratte oppoverbakkar, åndelaus utsikt og å overvinna seg sjølv.

 
Tips til enkel påskepynt

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2016 kl 14:56

Lag eit koseleg påskebord med enkle grep. Interiørkonsulent Hilde Hauge har tips til søte, små garnduskar, blomster av eggekartong og harepus av dorull.

 
Litt sivil ulydnad, takk

Publisert:

Når byråkratiet trumfar fornufta, går det ut over avdøde tante Anna.

 
Tøft for Forsand og Hjelmeland

Publisert: - Oppdatert: 16.03.2016 kl 10:19

Lokalfotballblogger Lars Fisketjøn har vurdert de 80 svakeste lagene i lokalfotballen.

 
Et slag for matpakken

Publisert:

Jeg vil gjerne slå et slag for matpakken. Matpakken som har fulgt meg gjennom mange mange år. Fra barnehagen, barneskolen, ungdomsskole, videregående og til slutt på jobb. Kjære matpakke. Jeg vil takke for alt du har gitt meg. Ny energi, en god og mett mage, ny giv, nytt pågangsmot. Heldigvis slutte...

 
Utsyn til «alt»

Publisert:

Sjå til Trodlatysdal, Nes og Lauvåsen frå same plass! Det er kanskje ikkje heilt sant, berre delvis. Overskrifta lyg ikkje, men eg tek kanskje litt godt i. Alt kan vi ikkje sjå frå denne plassen eg vil skrive om i dag, men at du kan sjå sletta i Årdal, inn til Trodlatysdal, og opp til Nes i Årdal; d...

 
Yoga på jobb

Publisert:

Vitenskapelige studier viser at yoga kan redusere stress, være effektivt mot ryggplager, gi bedre søvn og hjelpe mot depresjon. Det fine med yoga er at man kan gjøre yoga hvor som helst, også på arbeidsplassen.

 
Første steg i nytt kapittel

Publisert:

Sånn, nå var det gjort. Det første steget mot maratonløpet i mai er tatt. Det første av mange, vel å merke. Men det er deilig å være i gang. Dette er et nytt kapittel for meg. Aldri før har jeg fokusert så mye på et løp eller på løping generelt. Jeg har aldri hatt et så konkret individuelt idrettsli...

 
 
Heksekunst og menneskeverd

Publisert:

Uganda som land går fremover på mange områder, både når det gjelder utdanning, teknologi og helse. Likevel er det forventet et rekordhøyt antall rituelle menneskeofringer i Uganda i 2016. Hvordan kan dette ha seg?

 
Møte med medmenneske

Publisert:

Gjensynsgleda mellom flyktningane og leksehjelparane deira nede i kjellaren i Forsand bedehus tidlegare denne veka rørte meg. Gjorde meg håpefull for framtida. For ingenting er som desse inderlege og ekte møta mellom menneske.

 
Skap blei omskapt

Publisert:

Skapet til jenterommet skulle eigentleg vera i ein mintgrøn farge, men då interiørkonsulent Hilde Hauge ikkje hadde denne fargen på lager heime, blei det gult og rosa i staden.

 
Fjellvettreglene i praksis

Publisert:

Turlagsleder Agnas Eystberg går gjennom fjellvettreglene og gir gode tips til hvordan du skal oppføre deg i heia. Den rutinerte turentusiasten har selv opplevd flere ganger hvor nyttige disse reglene er.

 
Idrettsglede er ingen klisjé

Publisert: - Oppdatert: 17.02.2016 kl 13:16

Noen kaller idrettsglede en klisjé. Sola-spiller Therese N. Nordbø fra Fiskå, er ikke enig. Hun kan ikke finne et mer passende ord for samholdet i idretten.

 
Yogastudier på Bali

Publisert:

Mens andre stod midt i julestria, ble jeg ferdig med julefeiring og utdeling av julegaver midtveis i desember. Ryggsekkene og julegavene pakket jeg parallelt og organisering av siste yogaklasser før jul og planer for nyåret var på plass.

 
Det handler om å ta et valg

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2016 kl 15:26

Vi tar mange valg hver dag. Noen store, noen små, noen betydningsfulle, noen mindre betydningsfulle. Uansett, hver og en av oss tar valg for oss selv. I vårt liv. Valg som passer for oss.

 
Route 66

Publisert:

Sammen med kolleger reiste Tore Voster i fjor vår til USA for å kjøre Route 66 på Harley Davidson-sykler. I Strandbuenbloggen forteller han om turen.

 
Herlig kulturkollisjon

Publisert:

Når en skal bli kjent med en ny kultur er det klart at det skjer en del misforståelser og kulturkollisjoner underveis. Det skjer med flyktninger og innvandrere som kommer til Norge, og det skjedde med meg da jeg kom til Uganda.

 
Frå Stemmen til Verpekassen

Publisert:

Ingen ting er som tur ein flott vinterdag!

 
En stemme for de stemmeløse

Publisert:

«Vil du løpe maraton fra Bulgaria til Hellas for A21 i mai?». Bulgaria, der har jeg jo aldri vært. Hellas, jeg elsker Hellas. Sol og varme. JA! Jeg fokuserte kun på Bulgaria og Hellas, og tenkte egentlig ikke over at dette ikke var en helt vanlig sommerferie.

 
I januar-dvale

Publisert:

Ja godt folk, da var vi allerede langt inn i det nye året. Jeg må jo få si godt nyttår til dere alle, selv om det lakker og lir i januar nå. Nytt år, nye muligheter som en som ofte sier til hverandre. Nyttårsforsetter og ønsker om å bedre på det ene og det andre.

 
Det enkle er ofte det beste

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2016 kl 15:11

Det er ikkje alltid det mor synest er ein god idé fell like godt i smak hos ungane i ein barnebursdag. Det enkle kan her også ofte vera det beste.

 
Tøffe tider

Publisert:

Oljebransjen var sikker som banken. Alle kunne få jobb i «oljå». Det var gode pengar å tena og herlege friperiodar å nytta på det du måtte lika.

 
Tradisjonen tro

Publisert:

Hvert år på 2. juledag går turen til Preikestolen om vi vil eller ei. Vær- og føreforhold er aldri tema, vi kler oss etter forholdene, heter det seg. Det er like spennende hvert år hvilket vær vi får på turen.

 
Nytt år, nytt mot, ny mat

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2016 kl 13:52

Da var julen over. Og den var over like fort som alltid. Jeg håper alle har kost seg med familie, venner og god mat, og at alle har hatt tid mellom slagene til å slappe litt av. Men når julen er over, begynner hverdagen igjen.

 
Frå Bjødnabu til Pundsnes

Publisert:

Eg vil denne gongen ta for meg ein kjempefin tur, og som i tillegg er lett å gå. Det er nesten berre «unnabakke» heile vegen. Grunnen er at vi starter på topp, Bjødnabu (454 meter over havet), og går ned til Pundnes på Hjelmeland, nesten ved sjøen.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE