Yoga på jobb

Publisert:

Vitenskapelige studier viser at yoga kan redusere stress, være effektivt mot ryggplager, gi bedre søvn og hjelpe mot depresjon. Det fine med yoga er at man kan gjøre yoga hvor som helst, også på arbeidsplassen.

 
Første steg i nytt kapittel

Publisert:

Sånn, nå var det gjort. Det første steget mot maratonløpet i mai er tatt. Det første av mange, vel å merke. Men det er deilig å være i gang. Dette er et nytt kapittel for meg. Aldri før har jeg fokusert så mye på et løp eller på løping generelt. Jeg har aldri hatt et så konkret individuelt idrettsli...

 
Heksekunst og menneskeverd

Publisert:

Uganda som land går fremover på mange områder, både når det gjelder utdanning, teknologi og helse. Likevel er det forventet et rekordhøyt antall rituelle menneskeofringer i Uganda i 2016. Hvordan kan dette ha seg?

 
Møte med medmenneske

Publisert:

Gjensynsgleda mellom flyktningane og leksehjelparane deira nede i kjellaren i Forsand bedehus tidlegare denne veka rørte meg. Gjorde meg håpefull for framtida. For ingenting er som desse inderlege og ekte møta mellom menneske.

 
Skap blei omskapt

Publisert:

Skapet til jenterommet skulle eigentleg vera i ein mintgrøn farge, men då interiørkonsulent Hilde Hauge ikkje hadde denne fargen på lager heime, blei det gult og rosa i staden.

 
Fjellvettreglene i praksis

Publisert:

Turlagsleder Agnas Eystberg går gjennom fjellvettreglene og gir gode tips til hvordan du skal oppføre deg i heia. Den rutinerte turentusiasten har selv opplevd flere ganger hvor nyttige disse reglene er.

 
Idrettsglede er ingen klisjé

Publisert: - Oppdatert: 17.02.2016 kl 13:16

Noen kaller idrettsglede en klisjé. Sola-spiller Therese N. Nordbø fra Fiskå, er ikke enig. Hun kan ikke finne et mer passende ord for samholdet i idretten.

 
Yogastudier på Bali

Publisert:

Mens andre stod midt i julestria, ble jeg ferdig med julefeiring og utdeling av julegaver midtveis i desember. Ryggsekkene og julegavene pakket jeg parallelt og organisering av siste yogaklasser før jul og planer for nyåret var på plass.

 
 
Det handler om å ta et valg

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2016 kl 15:26

Vi tar mange valg hver dag. Noen store, noen små, noen betydningsfulle, noen mindre betydningsfulle. Uansett, hver og en av oss tar valg for oss selv. I vårt liv. Valg som passer for oss.

 
Route 66

Publisert:

Sammen med kolleger reiste Tore Voster i fjor vår til USA for å kjøre Route 66 på Harley Davidson-sykler. I Strandbuenbloggen forteller han om turen.

 
Herlig kulturkollisjon

Publisert:

Når en skal bli kjent med en ny kultur er det klart at det skjer en del misforståelser og kulturkollisjoner underveis. Det skjer med flyktninger og innvandrere som kommer til Norge, og det skjedde med meg da jeg kom til Uganda.

 
Frå Stemmen til Verpekassen

Publisert:

Ingen ting er som tur ein flott vinterdag!

 
En stemme for de stemmeløse

Publisert:

«Vil du løpe maraton fra Bulgaria til Hellas for A21 i mai?». Bulgaria, der har jeg jo aldri vært. Hellas, jeg elsker Hellas. Sol og varme. JA! Jeg fokuserte kun på Bulgaria og Hellas, og tenkte egentlig ikke over at dette ikke var en helt vanlig sommerferie.

 
I januar-dvale

Publisert:

Ja godt folk, da var vi allerede langt inn i det nye året. Jeg må jo få si godt nyttår til dere alle, selv om det lakker og lir i januar nå. Nytt år, nye muligheter som en som ofte sier til hverandre. Nyttårsforsetter og ønsker om å bedre på det ene og det andre.

 
Det enkle er ofte det beste

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2016 kl 15:11

Det er ikkje alltid det mor synest er ein god idé fell like godt i smak hos ungane i ein barnebursdag. Det enkle kan her også ofte vera det beste.

 
Tøffe tider

Publisert:

Oljebransjen var sikker som banken. Alle kunne få jobb i «oljå». Det var gode pengar å tena og herlege friperiodar å nytta på det du måtte lika.

 
Tradisjonen tro

Publisert:

Hvert år på 2. juledag går turen til Preikestolen om vi vil eller ei. Vær- og føreforhold er aldri tema, vi kler oss etter forholdene, heter det seg. Det er like spennende hvert år hvilket vær vi får på turen.

 
Nytt år, nytt mot, ny mat

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2016 kl 13:52

Da var julen over. Og den var over like fort som alltid. Jeg håper alle har kost seg med familie, venner og god mat, og at alle har hatt tid mellom slagene til å slappe litt av. Men når julen er over, begynner hverdagen igjen.

 
Frå Bjødnabu til Pundsnes

Publisert:

Eg vil denne gongen ta for meg ein kjempefin tur, og som i tillegg er lett å gå. Det er nesten berre «unnabakke» heile vegen. Grunnen er at vi starter på topp, Bjødnabu (454 meter over havet), og går ned til Pundnes på Hjelmeland, nesten ved sjøen.

 
Hjemme hos meg

Publisert:

Etter å ha vært rundt i garasjer til andre veteranbil-entusiaster får dere nå bli med hjem til meg og mine veteranbiler. Arbeidsledig blir jeg nok ikke med det første.

 
Et barn er født i Betlehem, i Norge og i Uganda

Publisert:

Nå er endelig julen her, enten vi er klar for den eller ikke. Uansett hvor mye eller lite vi har bakt, vasket og handlet er tiden nå inne for å slappe av og nyte dagene sammen med våre nærmeste.

 
Menn i tights?

Publisert: - Oppdatert: 22.12.2015 kl 13:58

Fra gammelt av var det menn som praktiserte yoga for å holde seg sunne og sterke. Da yoga kom til USA på 60- og 70-tallet var det flest kvinner som begynte å praktisere. Fremdeles er det en overvekt av kvinner i Vesten, men på grunn av yogaens effekt for kropp og sinn kommer stadig flere menn tilbak...

 
Hat i full blomst

Publisert:

Så mykje uvitenheit. Det gjer meg så trist. Så finst dei her også. Her på vesle Jørpeland. Dei som har fylt opp hjartet med hat mot folk dei ikkje kjenner. Folk dei ikkje anar forhistoria til.

 
Og alle hjerter gleder seg

Publisert:

Nå er julen her. Julen med de deilige duftene, gran og krydder. Alle lyslenkene og stearinlysene vi omgir oss med er med på å lyse opp i denne årets mørkeste måned.

 
Turen før turen

Publisert:

Turen før turen – fra Leiken via Sundmork til Bakken. Strand og Forsand turlag hadde denne fellesturen på programmet i høst, og hva er da mer naturlig enn at vi går turen minst en gang i forkant for å være sikre på riktig trasévalg og på tidsbruken. Prøveturen ble gjennomført i strålende høstvær og ...

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE