Hjemme hos meg

Publisert:

Etter å ha vært rundt i garasjer til andre veteranbil-entusiaster får dere nå bli med hjem til meg og mine veteranbiler. Arbeidsledig blir jeg nok ikke med det første.

 
Et barn er født i Betlehem, i Norge og i Uganda

Publisert:

Nå er endelig julen her, enten vi er klar for den eller ikke. Uansett hvor mye eller lite vi har bakt, vasket og handlet er tiden nå inne for å slappe av og nyte dagene sammen med våre nærmeste.

 
Menn i tights?

Publisert: - Oppdatert: 22.12.2015 kl 13:58

Fra gammelt av var det menn som praktiserte yoga for å holde seg sunne og sterke. Da yoga kom til USA på 60- og 70-tallet var det flest kvinner som begynte å praktisere. Fremdeles er det en overvekt av kvinner i Vesten, men på grunn av yogaens effekt for kropp og sinn kommer stadig flere menn tilbak...

 
Hat i full blomst

Publisert:

Så mykje uvitenheit. Det gjer meg så trist. Så finst dei her også. Her på vesle Jørpeland. Dei som har fylt opp hjartet med hat mot folk dei ikkje kjenner. Folk dei ikkje anar forhistoria til.

 
Og alle hjerter gleder seg

Publisert:

Nå er julen her. Julen med de deilige duftene, gran og krydder. Alle lyslenkene og stearinlysene vi omgir oss med er med på å lyse opp i denne årets mørkeste måned.

 
Turen før turen

Publisert:

Turen før turen – fra Leiken via Sundmork til Bakken. Strand og Forsand turlag hadde denne fellesturen på programmet i høst, og hva er da mer naturlig enn at vi går turen minst en gang i forkant for å være sikre på riktig trasévalg og på tidsbruken. Prøveturen ble gjennomført i strålende høstvær og ...

 
Fine heimelaga tre

Publisert:

Hilde Hauge forklarer steg for steg korleis du enkelt kan laga deg eit juletre forma slik du sjølv ønskjer og i det materiale du sjølv ønskjer.

 
Bør-oppgåver og kan-oppgåver

Publisert:

Det er litt skummelt når politikarar sorterer oppgåver i må-oppgåver og bør-oppgåver, eller skal-oppgåver og kan-oppgåver. Særleg om du steller med kultur.

 
 
Innekos med god samvittighet

Publisert:

Her får du tips til noe å kose deg inne med når det ikke er så fint vær til å være ute i. Noe du til og med kan kose deg med med god samvittighet.

 
Stemmen er starten!

Publisert:

Parkeringsplassen «Stemmen» er startpunktet for mange fine turar. Leif-Ole Terøy guidar deg gjennom fleire av dei.

 
Restorativ yoga

Publisert:

Det bruser i nakken og smertene stråler fra nakken og ned gjennom skuldrene, pusten er kort og kroppen stiv. Nok en dag med marathon-løping for å rekke gjennom programmet fra tidlig morgen til kveld… Ja, men skal jeg gjøre yoga?

 
I garasjen hos Karstein

Publisert:

I Kjølevik finner vi Karstein Finnesand som er en av de trofaste medlemmene i Ryfylke veterankjøretøyklubb. Han bor der sammen med sin kone Bjørg som også har vært med å berike livet og holde interessen oppe for å ta vare på eldre bevaringsverdige ting.

 
Fortsatt litt utetid

Publisert:

Selv om hage og ugras seiler sin egen sjø, tilbringer hage- og blomsterentusiast Solveig Løyning Halvorsen fortsatt mye tid ute. Her har hun tips som kan lyse opp i en mørk novembermåned.

 
Fattigdommens mange ansikter

Publisert:

I oktober kom jeg og min mor hjem fra et kort, men innholdsrikt opphold i Uganda. Vi sitter igjen med mange inntrykk. De sterkeste handler om enkeltmennesker sine historier, eller skjebner. Jeg vil dele noen av dem her for å vise hvor kompleks og innviklet fattigdommen er. Minst like kompleks som ve...

 
Fra Vågen til Preikestolen

Publisert:

Høres det langt ut? Tenk så enkelt når man kan gå til Preikestolen fra Jørpeland i stedet for å kjøre opp, parkere og så gå opp. Dette måtte prøves og det ble gjort både en og to ganger denne helgen.

 
Strandbuer blant de 100 beste

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2015 kl 09:01

Lokalfotballblogger Lars Fisketjøn har kåret de 100 beste fotballspillerne fra Sør-Rogaland. Her finner vi flere strandbuer.

 
Nytt liv til gamle ting

Publisert:

Eit tre å henga pakkane i pakkekalenderen på av rekved, møblar og andre interiør- og bruksting som får ny utsjånad med spraylakk, gamle kaffiposar som blir til vesker og gamle klede som blir til heilt nye var nokre av dei tinga det blei jobba med under gjenbrukssamlinga på Årdal skule for eit par ve...

 
Må man ha middag hver dag?

Publisert: - Oppdatert: 03.11.2015 kl 16:49

Middag er et viktig måltid. Muligens dagens viktigste måltid. Middagen skal helst inneholde både karbohydrater, proteiner og fett, og mange av dagens vitaminer og mineraler kommer gjerne fra middagen.

 
Farleg å leva

Publisert:

Det er farleg å leva. Du kjem garantert til å døy av det. Eg skal leva evig. Eller døy under forsøket.

 
Ein klassikar

Publisert:

Lofteheia-Lauvåsen er ein tur vi går ofte som trimtur ein onsdag, ein kveldstur eller ein litt lenger sundagstur: Loftsheia – Lauvåsen og retur. Dersom det er ein kveldstur, eller ein trimtur med «gutta» så tar vi den korte versjonen; då droppar vi Lauvåsen.

 
Mange avgjerder

Publisert:

Kva dusjkabinett er best? Skal det vera bua dører, skal det vera firkanta? Kor mykje kostar eigentleg eit blandebatteri og kvar bør eg kjøpa det? Er det for mykje grønt i den gulfargen?

 
Yoga for barn

Publisert:

– Vil dere bli med på en reise inn i jungelen? spør jeg. – Ja, svarer nysgjerrige, spente barn i kor. – Kom igjen så reiser vi!

 
Just do it!

Publisert: - Oppdatert: 15.10.2015 kl 14:27

Hva er dette for en overskrift på bloggen? En god idé, en sammenblanding av noe eller bare en fornuftig tanke?

 
Ein barndomshelt

Publisert:

Ein av mine aller største barndomsheltar, Magne Teigen, gjekk nyleg bort i ein alder av 71 år. Teigen var nok den som motiverte meg aller mest til å bli ein skikkeleg nerd.

 
Deilig ute, lov å være inne

Publisert:

Den deilige høsten, den herlige løvfallets tid. Men jeg har en diskusjon med meg selv her jeg sitter og skriver. Skal jeg gi meg høsten i voll allerede?

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE