Fine heimelaga tre

Publisert:

Hilde Hauge forklarer steg for steg korleis du enkelt kan laga deg eit juletre forma slik du sjølv ønskjer og i det materiale du sjølv ønskjer.

 
Bør-oppgåver og kan-oppgåver

Publisert:

Det er litt skummelt når politikarar sorterer oppgåver i må-oppgåver og bør-oppgåver, eller skal-oppgåver og kan-oppgåver. Særleg om du steller med kultur.

 
Innekos med god samvittighet

Publisert:

Her får du tips til noe å kose deg inne med når det ikke er så fint vær til å være ute i. Noe du til og med kan kose deg med med god samvittighet.

 
Stemmen er starten!

Publisert:

Parkeringsplassen «Stemmen» er startpunktet for mange fine turar. Leif-Ole Terøy guidar deg gjennom fleire av dei.

 
Restorativ yoga

Publisert:

Det bruser i nakken og smertene stråler fra nakken og ned gjennom skuldrene, pusten er kort og kroppen stiv. Nok en dag med marathon-løping for å rekke gjennom programmet fra tidlig morgen til kveld… Ja, men skal jeg gjøre yoga?

 
I garasjen hos Karstein

Publisert:

I Kjølevik finner vi Karstein Finnesand som er en av de trofaste medlemmene i Ryfylke veterankjøretøyklubb. Han bor der sammen med sin kone Bjørg som også har vært med å berike livet og holde interessen oppe for å ta vare på eldre bevaringsverdige ting.

 
Fortsatt litt utetid

Publisert:

Selv om hage og ugras seiler sin egen sjø, tilbringer hage- og blomsterentusiast Solveig Løyning Halvorsen fortsatt mye tid ute. Her har hun tips som kan lyse opp i en mørk novembermåned.

 
Fattigdommens mange ansikter

Publisert:

I oktober kom jeg og min mor hjem fra et kort, men innholdsrikt opphold i Uganda. Vi sitter igjen med mange inntrykk. De sterkeste handler om enkeltmennesker sine historier, eller skjebner. Jeg vil dele noen av dem her for å vise hvor kompleks og innviklet fattigdommen er. Minst like kompleks som ve...

 
 
Fra Vågen til Preikestolen

Publisert:

Høres det langt ut? Tenk så enkelt når man kan gå til Preikestolen fra Jørpeland i stedet for å kjøre opp, parkere og så gå opp. Dette måtte prøves og det ble gjort både en og to ganger denne helgen.

 
Strandbuer blant de 100 beste

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2015 kl 09:01

Lokalfotballblogger Lars Fisketjøn har kåret de 100 beste fotballspillerne fra Sør-Rogaland. Her finner vi flere strandbuer.

 
Nytt liv til gamle ting

Publisert:

Eit tre å henga pakkane i pakkekalenderen på av rekved, møblar og andre interiør- og bruksting som får ny utsjånad med spraylakk, gamle kaffiposar som blir til vesker og gamle klede som blir til heilt nye var nokre av dei tinga det blei jobba med under gjenbrukssamlinga på Årdal skule for eit par ve...

 
Må man ha middag hver dag?

Publisert: - Oppdatert: 03.11.2015 kl 16:49

Middag er et viktig måltid. Muligens dagens viktigste måltid. Middagen skal helst inneholde både karbohydrater, proteiner og fett, og mange av dagens vitaminer og mineraler kommer gjerne fra middagen.

 
Farleg å leva

Publisert:

Det er farleg å leva. Du kjem garantert til å døy av det. Eg skal leva evig. Eller døy under forsøket.

 
Ein klassikar

Publisert:

Lofteheia-Lauvåsen er ein tur vi går ofte som trimtur ein onsdag, ein kveldstur eller ein litt lenger sundagstur: Loftsheia – Lauvåsen og retur. Dersom det er ein kveldstur, eller ein trimtur med «gutta» så tar vi den korte versjonen; då droppar vi Lauvåsen.

 
Mange avgjerder

Publisert:

Kva dusjkabinett er best? Skal det vera bua dører, skal det vera firkanta? Kor mykje kostar eigentleg eit blandebatteri og kvar bør eg kjøpa det? Er det for mykje grønt i den gulfargen?

 
Yoga for barn

Publisert:

– Vil dere bli med på en reise inn i jungelen? spør jeg. – Ja, svarer nysgjerrige, spente barn i kor. – Kom igjen så reiser vi!

 
Just do it!

Publisert: - Oppdatert: 15.10.2015 kl 14:27

Hva er dette for en overskrift på bloggen? En god idé, en sammenblanding av noe eller bare en fornuftig tanke?

 
Ein barndomshelt

Publisert:

Ein av mine aller største barndomsheltar, Magne Teigen, gjekk nyleg bort i ein alder av 71 år. Teigen var nok den som motiverte meg aller mest til å bli ein skikkeleg nerd.

 
Deilig ute, lov å være inne

Publisert:

Den deilige høsten, den herlige løvfallets tid. Men jeg har en diskusjon med meg selv her jeg sitter og skriver. Skal jeg gi meg høsten i voll allerede?

 
Gje meg ein identitet!

Publisert: - Oppdatert: 07.10.2015 kl 20:44

Eg drøymer om at Jørpeland får ein identitet som handlar om meir enn at me er næraste by til Preikestolen og den vesle fillebyen turistane knapt registrerer i sidesynet frå bussen på veg til og frå turistmagneten ved Lysefjorden.

 
Til topps på Snønuten

Publisert:

Turen til Snønuten har stått høyt på ønskelisten lenge, men vi har ikke kommet oss avgårde før nå. Det skyldes nok at vi har så mange flotte turer i vårt eget nærområde, at det langt på vei dekker turbehovet.

 
Har du høyrt om geriljabroderi?

Publisert: - Oppdatert: 29.09.2015 kl 15:04

Eg måtte sjølv googla for å få forklart akkurat kva det er, sjølv om eg for så vidt visste kva det var. Geriljabroderi – Å skriva med nål.

 
Uten mat og drikke, duger helten ikke!

Publisert: - Oppdatert: 24.09.2015 kl 14:42

Frokost. Må ha det, bare må ha det! Jeg er av den typen som ikke fungerer uten frokost. Ingen frokost = null energi.

 
Er det eigentleg så kjekt å gå tur?

Publisert: - Oppdatert: 23.09.2015 kl 10:34

Ein kikk på Fjesboka og på Strandbuen sine bloggar fortel meg at det for tida er populært å gå tur. Folk skryt av flotte turar dei har gått i den lokale fjellheimen. Ut på tur, aldri sur, vil mange seia. Men er det eigentleg så kjekt?

 
Niben - med utsikt over Årdal

Publisert:

Vi hadde nokre fantastiske kveldar i august og september. Ein av desse kveldane var onsdag 12. august, og vi hadde bestemt oss for en tur til Niben. Den ligg ovanfor Skogarbø i Årdal, og er vel og kalla Skogarbøniben?

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE