Veving gjer meister

Publisert: - Oppdatert: 21.09.2016 kl 08:58

Veving er i vinden igjen. Eit håndarbeid alle kan klara. Kven har vel ikkje vevd i barnehagen?

 
Den usynlege innsatsen

Publisert: - Oppdatert: 16.09.2016 kl 11:06

Her kjem ein offisiell takk til dykk som står på dag ut og dag inn utan betaling for å gjera verda til ein litt betre stad. Me ser ikkje alt de gjer og er ikkje alltid like gode til å seia takk, men jobben de gjer er uvurderleg.

 
Lekegrind og sjelefred

Publisert: - Oppdatert: 14.09.2016 kl 09:23

Jeg tenker ofte på om vi legger merke til det vi ser når vi går i heia, eller om vi bare går rett forbi uten å ense omgivelsene i stor grad.

 
Barndomens ferieparadis

Publisert: - Oppdatert: 09.09.2016 kl 13:28

Eg var liten på 70-talet. Nokre heilt få av kameratane mine reiste til Syden i ferien. Nokre av dei reiste til Sverige eller Danmark. Dei fleste kjørte litt rundt i Norge. Me reiste til Forsand.

 
First we take Manhattan...

Publisert:

Then we take Berlin! Eg har sprunge 17 maraton og ei rekke halvmaraton, samt tre ultraløp. Eg har fått med meg mange kjekke opplevingar langs vegen. Eg har lært mykje, og lærer stadig meir. Eg vil no fortelje om det maraton-løpet som eg vil seie er mi beste springe-oppleving og om det løpet der eg s...

 
Yoga-besøk fra Tyskland

Publisert:

Anne Siv Aasen har hatt besøk av Eve Eilinn Heer fra Tyskland, som kan fortelle at det har hjulpet henne både fysisk og psykisk å drive med yoga. Heer har en skjevhet i ryggsøylen, som hun holder i sjakk med yoga.

 
NM i terrengsykling

Publisert:

Mitt første NM på Master-nivå i terrengsykling ble på Drevsjø i Hedmark fylke – For et fylke!

 
Glade givere

Publisert:

Serina Søyland Bru reiser snart tilbake til Uganda igjen for å være med å jobbe med barnehjemmet hun har startet. I dette innlegget på Strandbuenbloggen har hun tips til hva portensielle givere kan bidra med.

 
 
Feriegolf

Publisert:

Stian har ikke helt fått golfsvingen til å sitte denne sommeren. Her forteller han om golfing i Finland og i regionturneringa Sola Open.

 
Ska sei, Strand!

Publisert: - Oppdatert: 17.08.2016 kl 11:48

Som den ryfylkingen eg er tenker eg ikkje eigentleg så store tankar om heimkommunen min. Anna enn når det gjeld naturen då, for at den er storslagen er det ingen som helst tvil om.

 
Tur til Soddatjørn og Nye Skåpet

Publisert: - Oppdatert: 12.08.2016 kl 14:25

I neste uke skal turisthytta Nye Skåpet åpnes i forsandheia. Den ubetjente hytta er ulik alle andre hytter turistforeningen har. Turen inn til hytta og Soddatjørn tar bare rundt en time.

 
Pussa opp leikehytta

Publisert:

Tidleg i sommar pussa me opp leikehytta. Ungane har venta på å få vera med og mala sidan me fekk den i fjor sommar.

 
Veien til EM

Publisert:

Hva er det som får en sliten trebarnspappa til å stille opp i et EM i terrengsykling? Jeg må innrømme at det spørsmålet stiller jeg meg selv også av og til.

 
Golfspråket

Publisert:

For en ikke-golfer kan golfspråket være ganske uforstålig. Det er mange ord og begrep som ikke er allmenn kjent, så skal jeg gi dere en innføring i hva en fairway, rough, Wood og så videre er.

 
Sykkel-suksess

Publisert:

Eline Øidvin har sprunge maraton i fleire år. Nå har ho også hive seg på sykkelryggen. I dette blogginnlegget fortel ho om deltakinga i Nordsjørittet og styrkeprøven Lillehammer-Oslo.

 
Snu i tide!

Publisert:

Eg kan ikkje fordra det, men av og til må eg rett og slett bare gje opp mål eg har sett meg. Som i går, då skodda seig tung over toppane i Vinddalen på Forsand og Einarknuten forsvann inn i tåkeheimen.

 
Tilbake på Bali

Publisert: - Oppdatert: 12.07.2016 kl 14:47

Yoga-entusiast Anne Siv Aasen har denne sommeren igjen besøkt Bali, hvor hun blant annet har undervist på den internasjonale yogadagen og møtt sine yogavenner.

 
Til Kodl og Bruratona

Publisert: - Oppdatert: 11.07.2016 kl 12:50

I det aller siste innlegget frå fisterbuen og turentusiasten får me høyra om brudetær og illsinte jordveps på Randøy. Strandbuen takkar Leif-Ole Terøy for innsatsen så langt og held døra open om han vil tilbake.

 
Áfram 
Ísland!

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2016 kl 10:51

På sundag er me alle islendingar, for då møter dei utflytta nordmennene vertslandet Frakkland (Frankrike) til kvartfinale i fotball-EM.

 
Afrikas Perle

Publisert:

Winston Churchill kalla Uganda for Afrikas Perle då han besøkte det koloniserte landet for over 100 år sidan. Her kjem eit dikt som får fram nokre av mine eigne følelsar for dette vesle landet midt i store Afrika.

 
Den motvillige brura

Publisert: - Oppdatert: 14.06.2016 kl 11:07

Det var ein gong ei brur så fager med den djupe, blå fjorden, fjell forma som grå, massive preikestolar og med det friskaste og klaraste blå vatnet som heiv seg sterkt og uredd ned dei staute fjella. Brura hadde tre friarar som i tur og orden kom til gards for å fri.

 
Frisk og fargerik frukt

Publisert:

Å du friske, fargerike fantastiske frukt! Jeg elsker frukt. I alle mulig varianter. Epler, pærer, jordbær, blåbær, vannmelon, banan, you name it! Jeg kunne spist meg halvt i hel på frukt.

 
På vei til Melands Grønahei

Publisert:

En maitur til Melands Grønahei kan by på mye av både snø, is og storslått natur. Denne gangen satte is i stien en stopper for endemålet for turen, men med tur innom et meteorittkrater og ellers en solrik tur i lettgått terreng ble det en fin dag i heia.

 
Trø rundt!

Publisert:

I år bestemte jeg meg for å trene litt mer sykling for å se hvordan jeg liker det. Når jeg i tillegg pådro meg en liten løpeskade som gjorde at jeg måtte trene alternativt en periode ble det enda mer tid på sykkelsetet.

 
Dekorativt med emojiar

Publisert:

Eg har lenge tenkt på å gjera noko med desse barkrakkane. Nå fekk eg endeleg «åndå over meg». Og det var jo sjølvsagt kjapt gjort når ein berre sett i gong, som så mykje anna.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE