Kva er gale med Randøy?

Publisert:

Eit namn er eit namn. Du tullar ikkje med det. Då skriv eg «sint mann-blogg».

 
Mytene om golf

Publisert:

Stian Helland (34) fra Jørpeland har blitt bitt av golfbasillen. I sitt første innlegg på Strandbuenbloggen vil han gjerne avlive noen myter om lidenskapen sin.

 
Rundtur til Fisterfjellet

Publisert:

I dag vil eg ta for meg turen til Fisterfjellet, ein rundtur med start ved Fister skule. Eg synest det er best å starte her, for då kan vi få nettopp det,; ein rundtur med start og «mål» ved Fister skule.

 
Gratulerer med dagen!

Publisert: - Oppdatert: 17.05.2016 kl 12:38

Som mange av de kanskje har fått med dykk, så har eg blitt fjell-frelst. Og eg trivst best i oppoverbakke. Jo brattare, jo betre.

 
Fikk effekt av yoga

Publisert:

Rune (28) er student og trener til vanlig styrke og løping. Jeg utfordret ham i å delta på et par yogaklasser for å teste ut yoga for aller første gang.

 
Alt er så dyrt i Norge – eller?

Publisert:

Har du noen gang irritert deg over de høye mat- og bensinprisene i Norge? Da må du gjerne lese dagens blogginnlegg.

 
Styrer livet treningen eller styrer treningen livet?

Publisert:

Nå er det mindre enn en måned til Therese N. Nordbø står på startstreken i sitt første maraton. Løpet går mellom Bulgaria og Hellas, og Fiskå-jenta springer for å sette fokus på menneskehandel.

 
Tid for uterom

Publisert:

Nå som våren verkeleg er i anmarsj begynner eg å tenka meir på uterom. Og uterom synest eg er meir utfordrande enn inne. Mykje på grunn av av vêret me har i Noreg og spesielt på Vestlandet.

 
 
Mellom nedlagte fjellgårder

Publisert:

Fellesturer er alltid noe spesielt, og det er like spennende hver gang om det møter folk eller ikke. Denne fine søndagen møtte det en flott gjeng spreke mennesker klare for en dags vandring i heia nord i Strand.

 
Vilje gjør det mulig

Publisert:

Jeg har en sterk tro på at det meste i livet er mulig, om man vil det nok. Jeg tror jeg kan si at det er en ledetråd for meg i mitt liv.

 
Den siste Ola

Publisert: - Oppdatert: 22.04.2016 kl 16:23

I fjor skulle du helst heita Emma eller William for å vera in. Før var det meir vanleg med Ola.

 
Helgaknut og Steinvigfjellet

Publisert:

I dag vil eg ta for meg ein, eller heller to, turar til fjell i nærområdet. Det gjeld Helgaknut og Steinvigfjellet. Desse to toppane ligg ganske nær kvarandre, og det er fullt mogeleg å rekkje begge på ein tur.

 
Kven vil me vera?

Publisert: - Oppdatert: 13.04.2016 kl 23:48

Er eg ein landsbybuar, eller er eg ein bybuar? Eg veit jammen ikkje heilt. Jørpelending, born and raised, det er eg i alle fall. Er eg stolt av det?

 
Å finne aksept i seg selv

Publisert:

På yogamatten jobber vi mye med å finne aksept i oss selv. Å legge bort egoet, forventninger og krav til seg selv. Å vende oppmerksomheten inn i seg selv og å akseptere seg selv slik vi er akkurat her-og-nå.

 
Status quo i Uganda

Publisert:

Dagene går her i Norge – de fylles opp med jobb, bil, hjem, fritid, venner, prosjektplanlegging og så videre. For hver dag som er gått i Norge har det også gått en dag i Uganda – en ny dag med vekking av barn, frokostlaging, skole, vasking av uniformer, middag, lekser, lek og irettesettelse, papirar...

 
Tipper at Staal havner på 12. plass

Publisert: - Oppdatert: 05.04.2016 kl 08:51

Lokalfotballblogger Lars Fisketjøn har vurdert 3. divisjonspuljene.

 
Når hodet jobber mot deg

Publisert:

April. O salige april. Aldri før har du kommet så kjapt. Januar, februar og mars, hvor ble dere av? Dagene har bare løpt av sted. Jeg prøver å fortrenge det, men vet det så alt for godt, at etter april kommer mai. Det er i mai det smeller. 27 mai 07.00 Llinden, Bulgaria.

 
Tror MIL vil kjempe i toppen

Publisert:

Lokalfotballblogger Lars Fisketjøn har vurdert 4. divisjonspuljene.

 
På en liten øy i øyriket

Publisert:

Turmulighetene på Færøyene er mange og varierte. Årstiden er ikke den beste for turgåing i fjellet, men likevel ble det tur. Her er det liten og ingen vegetasjon og dermed relativt enkelt å se hvor man kan gå og hva som fungerer. Her er ingen trær i veien for sikten, og det er bare å se seg rundt og...

 
Heilt topp på topptur utan sikt

Publisert: - Oppdatert: 24.03.2016 kl 21:32

Bergefjellet-Vikastakken; topptur med god utsikt. Verkar freistande, ikkje sant? I alle fall for ei som elskar bratte oppoverbakkar, åndelaus utsikt og å overvinna seg sjølv.

 
Tips til enkel påskepynt

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2016 kl 14:56

Lag eit koseleg påskebord med enkle grep. Interiørkonsulent Hilde Hauge har tips til søte, små garnduskar, blomster av eggekartong og harepus av dorull.

 
Litt sivil ulydnad, takk

Publisert:

Når byråkratiet trumfar fornufta, går det ut over avdøde tante Anna.

 
Tøft for Forsand og Hjelmeland

Publisert: - Oppdatert: 16.03.2016 kl 10:19

Lokalfotballblogger Lars Fisketjøn har vurdert de 80 svakeste lagene i lokalfotballen.

 
Et slag for matpakken

Publisert:

Jeg vil gjerne slå et slag for matpakken. Matpakken som har fulgt meg gjennom mange mange år. Fra barnehagen, barneskolen, ungdomsskole, videregående og til slutt på jobb. Kjære matpakke. Jeg vil takke for alt du har gitt meg. Ny energi, en god og mett mage, ny giv, nytt pågangsmot. Heldigvis slutte...

 
Utsyn til «alt»

Publisert:

Sjå til Trodlatysdal, Nes og Lauvåsen frå same plass! Det er kanskje ikkje heilt sant, berre delvis. Overskrifta lyg ikkje, men eg tek kanskje litt godt i. Alt kan vi ikkje sjå frå denne plassen eg vil skrive om i dag, men at du kan sjå sletta i Årdal, inn til Trodlatysdal, og opp til Nes i Årdal; d...

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE