Store verdier i kulturhus er ødelagt

Publisert:

Ubudne gjester har ødelagt elektronisk utstyr for betydelige verdier i kulturhuset på Forsand.

 
Kjent historikar kjem til Jørpeland

Publisert:

Geir Lundestad kjem torsdag til Senioruniversitetet i Ryfylke for å halda foredrag.

 
Finpuss før UKM

Publisert: - Oppdatert: 19.02.2018 kl 09:39

Lørdag var det full aktivitet i både musikkrommet på Resahaugen skole og i musikkbingen på Jørpeland.

 
Premiere for kuveltar-film

Publisert:

1. mars er det premiere på den 100 prosent lokale filmen «Å velta ei ku» – basert på ein roman av Vegard Terøy. Traileren er klar.

 
Arbeidet med lysa er i gang

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2018 kl 15:29

Det skal bli sett opp 125 lysstolpar langs den rundt to kilometer lange grusvegen rundt Jørpelandsholmen. Lysa skal vera klare til 23. mars.

 
Gudstenester frå Hjelmeland på NRK

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2018 kl 10:33

Neste søndag blir gudstenesta i Hjelmeland kyrkje direktesendt på NRK P1. Prost Sigrid Sigmundstad og lokale musikkrefter skal laga fire slike radiogudstenester dette året.

 
Populært vinterferietilbod

Publisert:

Onsdag blei det spraya, lima, sydd og trykka i kinosalen i Torghuset på Jørpeland.

 
Årets siste mini-tur til Ådnanesnuten

Publisert: - Oppdatert: 14.02.2018 kl 09:11

Me har lagt den siste Mini Ti på tur-turen for sesongen til Ådnanesnuten i Strand kommune. Turen er cirka fem kilometer lang og du må opp 250 høgdemeter.

 
 
Lan hele helga

Publisert: - Oppdatert: 10.02.2018 kl 19:13

Det har blitt en tradisjon med lan i Forsand kulturhus i vinterferien.

 
Ungdomsbedrifter får drahjelp

Publisert: - Oppdatert: 05.02.2018 kl 11:04

Har du irritert deg over at det er vanskeleg å få den rette dosen tannkrem på tannkosten, at det tar lang tid å laga sunn fiskemiddag eller at loket på båsdunken din bles opp og dunken blir fylt med vatn? Det har tre ungdomsbedrifter på Strand vgs funne løysingane på.

 
Revylag tar seg eit velfortent friår

Publisert:

Etter sju år på rad med revy har Strand Revylag bestemt seg for å ta ein velfortent pause. Revylagsleiaren peikar på at det ikkje er noko dramatikk i dette og at det likevel er full aktivitet i laget.

 
Oppfordrar til juks på Prestavegen

Publisert:

Kulturleiar Eldfinn Austigard slår tre fluger i ein smekk i vinter – få fleire folk ut på tur, visa fram den gamle Prestavegen og gjera lokale kulturminne betre kjende blant folk.

 
Musikalsuksess for tiandeklassingane

Publisert:

Rundt 2000 tilskodarar har fått med seg musikalane til Jørpeland og Tau ungdomsskular denne veka. På Jørpeland set dei nå opp ei ekstraframsyning laurdag føremiddag, fordi det var så mange som ville ha billettar som ikkje fekk det.

 
Ungdommane har musikalfeber

Publisert: - Oppdatert: 23.01.2018 kl 15:51

10. klassingane på ungdomsskulane på Jørpeland og Tau sine musikalar er like trufaste som influensaen i årets første månad. Denne veka kan du oppleva både high school- og 60-talsdrama. Og sjølvsagt også historier om ung kjærleik som møter motstand.

 
Har skrive song til Melodi Grand Prix

Publisert:

Hausten 2016 signerte Warner Music Emilie Adams (20) frå Jørpeland som artist, for kort tid sidan signerte Warner i Stockholm ho som låtskrivar og ho har skrive ein av finalesongane i Melodi Grand Prix saman med Spellemannsnominerte Johan Larsson.

 
Opp i høgda igjen

Publisert:

Me prøver oss litt opp av låglandet og har plassert posten på nesten 400 meter over havet oppe på Almåsen i Strand kommune. Dette er ein kort tur på cirka to kilometer tur-retur. Du stig rundt 150 høgdemeter på turen.

 
Nytt kinotilbod slo an i Hjelmeland

Publisert:

Amfiet på samfunnshuset blei for lite og det var trafikkork og parkeringskaos då filmhungrige hjelmelandsbuar kunne gå på kino for første gong på over ti år.

 
Kinosjefen er fornøyd med besøket

Publisert:

Kinobesøket i Strand i 2017 var en nedtur sammenliknet med året før, men kinosjef Roger Nybroen var likevel godt fornøyd.

 
Fekk pris for 85.000 dugnadstimar

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2018 kl 08:40

Sidan Mølleparkens venner blei etablert hausten 1999 har ein trufast dugnadsgjeng jobba for å både byggja park og bygningar opp igjen, halda dei ved like, laga nye tilbod og aktivitetar i området ved Tau Mølle. I går fekk dei prisen som årets strandbu for 2017.

 
Mini-tur til Gåsavatnet

Publisert:

Årets første Mini Ti på tur går til Gåsavatnet i Forsand frå Kvalvåg. Dette er ein lettgått tur på rundt tre kilometer tur-retur.

 
«Trettenfest» sidan 1840-talet

Publisert: - Oppdatert: 02.01.2018 kl 10:10

På den første laurdagen i det nye året feirar Hjelmelands eldste lag Hjelmelands eldste tradisjon på Hjelmeland bedehus.

 
Våt leiting etter rom for natta

Publisert:

Det blei vått for Maria og Josef då dei leitte etter tak over hovudet for seg sjølv og det vesle barnet i Årdal vesle julaftan.

 
Comeback for kinoen i Hjelmeland

Publisert:

Det har gått rundt ti år sidan sist det blei vist kino i Hjelmeland. Første søndag i 2018 er det klart for comeback for Bygdekinoen på Hjelmeland samfunnshus.

 
Topp tur i Jørpelands skjærgård

Publisert:

Denne gangen er Mini 10 på tur-stolpen satt ut på det «nye» tureldoradoet i Strand. Utenfor Stålverket ligger Jørpelandsholmen som er blitt bundet sammen med fastlandet med Staalverksbrua.

 
300 i grautkø i Eventyrskogen

Publisert:

Det var lang kø ved grautbua og stor stemning framfor scenen då rundt 300 store og små fann vegen til Eventyrskogen i Årdal på sundag.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE