Tilbake til vikingtida

Publisert:

Lørdag var det yrende liv i fortidslandsbyen Landa på Forsand. Her kunne store og små oppleve hvordan det var å leve på vikingtida.

 
Fleire 100 med på opningsfesten

Publisert: - Oppdatert: 22.08.2016 kl 12:38

Rundt 500 tok turen til Soddetjørn og opninga av Nye Skåpet sundag ettermiddag. Helseminister Bent Høie stod for den offisielle opninga.

 
Kongen av dei små ting

Publisert:

Tønes er ein mann av folket. Det viste han ikkje minst då han blei ståande att og synga på Høiland Gard medan bassisten pakka sakene og reiste for å nå båten heim til Finnøy.

 
Søker om 450.000 til kulturhus-utredning

Publisert: - Oppdatert: 16.08.2016 kl 14:29

Innovasjon Jørpeland har tidligere skissert planer for å få et nytt kulturhus i Strand på plass. Nå søker de derfor Strand kommune om et tilskudd på 450.000 kroner for å utrede planene.

 
Klare for første klasse

Publisert:

Tiril og Henry er spente. Om mindre enn to veker begynner dei i første klasse på Resahaugen skole på Jørpeland.

 
Rekordutstilling av ungar

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2016 kl 12:47

På sundag ønskjer Alf Holmgren og kona i Mølleparkens venner folk velkomne til å sjå over 60 fargerike kunstverk mala av ungar frå eitt til 13 år på veggane i grishuset i Mølleparken. Det er ny rekord.

 
Restaurerer naust på gamlemåten

Publisert:

Ryfylkemuseet får gjort mykje restaureringsarbeid på grunn av sysselsetjingsmidlar frå regjeringa. Tre handverkarar frå Strand er i gang med restaurering av naustet til Vigatunet, og der finn dei ingen beine stokkar eller rette vinklar.

 
Garden imponerte på Jørpeland

Publisert: - Oppdatert: 29.06.2016 kl 09:09

Hans Majestet Kongens Gardes tredje gardekompani, også kjent som musikk– og drilltroppen imponerte rundt fem tusen frammøtte på Jørpeland.

 
 
Flott sankthansfeiring

Publisert: - Oppdatert: 24.06.2016 kl 09:35

Forsand Idrettslag feiret sankthans på Skogabakka. NSF-speiderne sammen med Strand kommune hadde sitt tradisjonelle arrangement på Jørpelandsholmen.

 
Samlar gamle gardar mellom to permar

Publisert:

Tjue pensjonistar har sett seg som mål å besøka alle 36 nedlagde, fråflytta og avsidesliggande gardsbruk i Hjelmeland kommune. Når prosjektet er ferdig, blir det gitt ut bok.

 
Kommer til Jørpeland

Publisert:

Hans Majestet Kongens Garde kommer til Jørpeland 28.juni. Besøket er en del av musikk- og drilltroppens sørvestlandsturné.

 
Over 1.000 fekk med seg Vamp i Årdal

Publisert: - Oppdatert: 05.06.2016 kl 17:29

Etter ein strålande dag på Treffpunkt Årdal på laurdag, blei det reine folkevandringa til Riskedal der folk sikra seg ein plass i sola til Vamp-konserten.

 
Kattriks skal laga liv

Publisert:

Mods-tributebandet Kattriks skal varma opp publikum i Rosehagen på Jørpeland før utedansen startar neste helg. Me fekk vera med på øving med kameratgjengen.

 
Ryfylke Talenter for første gong

Publisert: - Oppdatert: 31.05.2016 kl 10:14

Det var ungdommane sjølve som tok intiativ til og styrte alt i samband med talentkonkurransen Ryfylke Talenter, som blei arrangert på Jørpeland i helga.

 
Mange feira dagen i Hjelmeland

Publisert: - Oppdatert: 18.05.2016 kl 10:30

Det var folksamt i alle bygdene då folk i Hjelmeland feira 17. mai.

 
Innvia nytt kykjeorgel på Fister

Publisert: - Oppdatert: 13.05.2016 kl 11:44

Torsdag kveld blei det nye kyrkjeorgelet på Fister teke i bruk. Det blei ein stemningsfull konsert.

 
Klassisk krim frå møblert heim

Publisert: - Oppdatert: 29.04.2016 kl 13:49

Fredag kveld har krimkomedien «Mord over ein låg sko» premiere på Hjelmeland samfunnshus. Generalprøven kvelden før gjekk veldig bra.

 
Går for nytt kulturhus

Publisert:

Det er fortsatt langt fram til Strand eventuelt får et nytt kulturhus, men formannskapet har takket ja til å gå i et videre samarbeid med Innovasjon Jørpeland med siktemål om å få ei ny storstue i sentrum av Jørpeland.

 
Bli med Nera på jobb

Publisert: - Oppdatert: 28.04.2016 kl 08:18

Den nyutdanna, franske bulldogen Nera har fått drøymejobben som besøkshund. Me fekk vera med ho og matmor på jobb.

 
Tilbud til talenter

Publisert:

Mange ungdommer i Strand klager på at det er for lite å ta seg til på fritida. En lokal talentkonkurranse kan gjøre fritidstilbudet bedre.

 
600 på påskekonsert

Publisert:

Det lokale Prosjektkoret og Oslo-koret Reflex trakk nesten to fulle kyrkjer på Jørpeland laurdag kveld.

 
Klare for premiere

Publisert:

Etter ein vel gjennomført generalprøve nå i kveld er Strand Revylag klare for å ta endå fleire publikummarar med storm dei komande dagane.

 
Mange lokale talent

Publisert:

Unge talent frå både Strand og Forsand fekk utfalda seg i Ungdommens kulturmønstring fredag og laurdag. I videoen kan du høyra og sjå vinnarane.

 
Plateselskapa liker Emilie

Publisert: - Oppdatert: 01.03.2016 kl 15:19

Emilie Adams (18) frå Jørpeland har meldt seg på musikk-konkurransen The Stream på TV2 med låta si «Prints». Denne veka blir ho anbefalt av både Warner Music og Sony Music som ein artist folk skal leggja merke til.

 
10,5 millionar til lokale veteranbåtar

Publisert: - Oppdatert: 29.02.2016 kl 11:23

Riksantikvaren har delt ut 100 millionar kroner til restaurering og vern av gamle fartøy for 2016. To av dei største vinnarane held til i Strand og Hjelmeland.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE