Har tegnet til mor

Publisert:

I dag er det morsdag, og mødre over hele landet hedres. Vi har fått inn flere flotte tegninger.

 
Smokie til Jørpeland

Publisert:

Lørdag 11. juni får Jørpeland besøk av det kjente bandet Smokie, som hadde sin storhetstid på 1970-tallet.

 
Banddrama på Tau

Publisert:

I dag har tiandeklassingane ved Tau ungdomsskole premiere på musikalen «Money, money» i auditoriet på skulen. Det har vore ei hektisk øvingsveke fram mot dagens premiere.

 
Strålande tiandeklassingar

Publisert:

Med proft lyd- og lysutstyr, velkoreograferte dansar, godt innøvde replikkar og eit manus som lar ungdommane skina er det duka for nok ei god musikaloppleving i Torghuset på Jørpeland denne veka.

 
Speler under Ungdoms-OL

Publisert:

Aurora, Kvelertak, Lars Vaular og Madcon skal spela under Sjoggfest, som er den kulturelle delen av Ungdoms-OL på Lillehammer i februar. Det same skal Mathias Keilegavlen Nygård (16) frå Tau.

 
Rekordår for kinoen i Strand

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2016 kl 12:47

Sjølv med færre framsyningar enn året før hadde Strand kino rekordbesøk i 2015. Det er familiar og ungdom som er dei flittigaste kinogjengarane.

 
Henta søndagssteika 
på lørdagen

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2016 kl 14:13

Olav Barkved åpnet i 1959 et lenge etterlengtet fryserianlegg. I 15 år benyttet strandbuene de 376 fryseboksene han tilbød.

 
Debutant i jubileumsrevy

Publisert:

I jubileumsrevyen i mars står det 11 amatørskodespelarar på scena i Torghuset på Jørpeland. Jan Erik Pedersen debuterer for Strand Revylag i revyen «20 latter-like år».

 
 
Held fram med hotellverksemd

Publisert:

På årets siste dag sjekka årets siste gjester ut av lavvoen til Hjelmeland kommune si kulturavdeling. Kulturleiar Eldfinn Austigard held fram med tilbodet sjølv om Friluftslivets år sluttar i dag.

 
Lokal musikkmønstring

Publisert: - Oppdatert: 30.12.2015 kl 16:44

Romulskonserten har blitt ein arena som speglar godt mykje av det som rører seg i det lokale musikkmiljøet. Tysdag kveld fekk publikum oppleva både kjente og kjære julesongar og songar som ikkje i like stor grad handlar om jula.

 
Stille vandring i Årdal

Publisert:

Rundt 200 var med Maria og Josef på vandringa gjennom Årdal på vesle julaften.

 
– Kan bli Ryfylkes nye landemerke

Publisert: - Oppdatert: 23.12.2015 kl 08:57

Et kunstverk med fire Preikestoler i stål vil bli symbolet på Ryfylke, dersom kunstneren Stian Heimlund Skjæveland får det som han vil.

 
Stjernedryss i kirken

Publisert:

Søndag inviterte Kornelius til julekonsert i Jørpeland kyrkje sammen med Rein Alexander. Koret fikk vist fram mange dyktige solister, og i tillegg fikk publikum oppleve et knallgodt band.

 
Delte ut ungdomspris

Publisert:

Sara Westergaard Karlsen fra Jørpeland ble den første til å motta den nye ungdomsprisen som blir delt ut av Strand ungdomsråd.

 
Herlig atmosfære

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2015 kl 10:13

Den gamle kraftstasjonen skapte en ypperlig ramme rundt en meget bra julekonsert med fire lokale artister.

 
En musikalsk aften

Publisert:

En fullsatt Jørpeland kirke fikk store musikkopplevelser mandag kveld, både fra det lokale Prosjektkoret og fra Garness.

 
Bør-oppgåver og kan-oppgåver

Publisert:

Det er litt skummelt når politikarar sorterer oppgåver i må-oppgåver og bør-oppgåver, eller skal-oppgåver og kan-oppgåver. Særleg om du steller med kultur.

 
Pepperkakebyen opna

Publisert: - Oppdatert: 27.11.2015 kl 23:09

Nå har Jørpeland fått sin eigen pepperkakeby, og kjem du ikkje i julestemning etter eit besøk til denne byen kjem du aldri i stemning.

 
Ein drøs om vêret

Publisert:

Er det noko dei fleste kan snakka med nesten kven som helst om så er det vêret.

 
Yeah, yeah, yeah!

Publisert:

Det var ikkje vanskeleg for koret «Rygjaljom» å få eit fullsett og lettare gråhåra publikum med på allsong på Spinneriet i Hjelmeland måndag kveld.

 
Koss e det du koga?

Publisert: - Oppdatert: 09.11.2015 kl 14:48

Publikum storkoste seg da den populære artisten Tønes med band besøkte Jørpeland.

 
Syng på direkten

Publisert:

Strandbuar gjer seg bemerka på nasjonalt tv denne helga. Laurdag syng tidlegare Melodi Grand Prix junior-deltakar Thea Sofie Vervik Barka (12) frå Jørpeland under den direktesendte finalen i MGPjr 2015 på NRK Super.

 
Fekk ein ny sjanse

Publisert:

Morten Samuelsen (42) frå Tau rauk ut frå talentprogrammet «Norske Talenter» i dommarutveljinga i andre runde. Nå har han fått ein ny sjanse i TV2-programmet.

 
Nav-svindel på Hjelmeland

Publisert:

Hjelmeland teaterlag set opp trygdesvindelforviklingskomedien «Rett i lommen» i slutten av november. På scena er det mange nye fjes, men også nokre gamle.

 
Hyllar The Beatles

Publisert:

Koret «Rygjaljom» frå Hjelmeland har brukt hausten til å førebu seg på neste vekes konsert med Beatles-songar. Dei vil også ha publikum med på songen.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE