Nav-svindel på Hjelmeland

Publisert:

Hjelmeland teaterlag set opp trygdesvindelforviklingskomedien «Rett i lommen» i slutten av november. På scena er det mange nye fjes, men også nokre gamle.

 
Hyllar The Beatles

Publisert:

Koret «Rygjaljom» frå Hjelmeland har brukt hausten til å førebu seg på neste vekes konsert med Beatles-songar. Dei vil også ha publikum med på songen.

 
Med lys gjennom sorpa

Publisert:

Rundt 150 store og små trassa regnet og deltok på lyktetur i Eventyrskogen i Årdal på søndag.

 
Neppe ein konge å vera stolt av

Publisert: - Oppdatert: 26.10.2015 kl 09:12

Ei segn seier at vikingkongen Eirik Blodøks skal vera gravlagt på Tau. Om han faktisk er det, er det ingen i dag som veit. Uansett var Eirik Blodøks neppe ein konge me bør vera stolte av.

 
Speler to konsertar

Publisert:

Konserten med Tønes, alias Frank Tønnesen (43), i Torghuset på Jørpeland fredag 6. november er utselt, men arrangørane set nå opp ein ekstrakonsert tidlegare same kveld.

 
Malar Preikestolen på veggen

Publisert: - Oppdatert: 15.10.2015 kl 12:43

I går kveld begynte gatekunstnaren Nimi alias Naeem Searle på eit bilde på veggen på møbelbutikken ved Riksveg 13 i Jørpeland sentrum. Med seg har han den lokale kunstnaren Renate Hermansen Fiskå.

 
Opnar ny scene

Publisert:

Kulturkontoret i Forsand skal bruka 250.000 kroner på å fiksa opp den gamle kinosalen i kjellaren i kulturhuset.

 
Figurteater på nært hald

Publisert: - Oppdatert: 08.10.2015 kl 14:58

Skromlehjulet si premiere på framsyninga «Per Spelemann jorda rundt» var spennande nok, men det aller kjekkaste var likevel å få vera på nært hald med både skodespelarane og dokkene etter framsyninga i kjellaren i Forsand Kulturhus, syntest Emil Idsøe Ekrheim (6), systera Anne (8) og syskenbarnet Ma...

 
 
Instruktør blir berre lærar

Publisert:

Hjelmeland Storband står i fare for å mista sin instruktør etter at politikarane i Hjelmeland tok bort utøvardelen i stillinga til kulturskulelærarane. I verste fall blir det kroken på døra for storbandet.

 
Lokale revystjerner briljerte

Publisert:

Heile tre prisar tok Strand Revylag med seg heim etter innsatsen i revygallaframsyninga «Rogalått og -løye» på Stavangeren på laurdag.

 
Står klare til å bygge nytt kulturhus

Publisert: - Oppdatert: 25.09.2015 kl 09:27

Strand kommune etterlyser private investorer for å realisere nytt kulturhus på Jørpeland. Flere aktører er klare.

 
På skulebesøk på Tau

Publisert:

I dag er Strandbuen på besøk hos medier- og informasjonsklassen på Tau ungdomsskole. Me har intervjua 13-åringane Amilla Agovic og Jone Groth Lerstøl, som drøymer om å bli lærar og bibliotekar.

 
Vellukka folkefest

Publisert:

Det var kald nordavind, men sola skein likevel på dei rundt 4.000 gjestene på Norsk Frukt- og Laksefest i Hjelmelandsvågen laurdag.

 
Feiret skolen sin

Publisert:

Sangen runget over hele Tau, da 375 elever fremførte sin egen jubileumssang til ære for skolen som nå er 50 år.

 
Skromlehjulet kjem

Publisert: - Oppdatert: 03.09.2015 kl 14:07

Frivillisentralen og biblioteket på Jørpeland har lagt til rette for fleire arrangement for både unge og eldre i Torghuset denne hausten. Det heile startar med ei musikalsk teaterframsyning på onsdag.

 
Klar til helga

Publisert:

Vidar Lund er klar til å leia sin andre frukt- og laksefest på Hjelmeland. Dette året ser det ut til at han kan rekna vêrgudane inn blant sine mange gode hjelparar.

 
Skal på juleturné

Publisert:

Thea Sofie Vervik Barka (12) frå Jørpeland skal på juleturné med Melodi Grand Prix Junior i heile desember. Det er nå eitt og år ein dag sidan ho sto på scena i Oslo Spektrum i MGPjr-finalen.

 
På tur med Tor

Publisert:

På laurdag starta over 80 veteranbilar frå Jørpeland ungdomsskole i Ryfylkeløpet. Strandbuen fekk vera med nærbøbuen Tor Kvia på tur i Loadstar'en hans.

 
Finansierer solspeil med maleribasar

Publisert: - Oppdatert: 18.08.2015 kl 09:54

Den lokale kunstneren Stian Heimlund Skjæveland har klart å finansiere solspeilet på Klungholmen privat. Det skal stå klar til neste år.

 
Vil ha fleire til kyrkja

Publisert: - Oppdatert: 11.08.2015 kl 15:14

Sjølv om det var sjette gongen Hjelmeland teaterlag sette opp kyrkjespelet i Årdal på sundag, var det nye ting som skjedde både på kyrkjebakken og i Årdal gamle kyrkje. Kulturleiaren er litt skuffa av oppmøtet.

 
Fest i solbygda

Publisert:

Jøsneset Bygaråd er ikkje redde for å slå på stortromma for å skapa aktivitet i bygda. På laurdag arrangerte dei Smashing Jøsneset for andre gong.

 
Hesteglede på Forsand

Publisert:

I sommar har rundt 80 unge hesteentusiastar vore på rideleir på Fossanmoen Islandshestsenter på Forsand. I dag var aller siste dagen denne sommaren.

 
Vil bli sommarby

Publisert: - Oppdatert: 03.07.2015 kl 09:37

– Egersund har blitt julebyen. Jørpeland har alle mulege føresetnader for å kunna bli sommarbyen, påpeiker Strand-ordførar Helge Steinsvåg.

 
Gjør ferdig rallarsti

Publisert:

Stavanger Turistforening skal i helgen ha ny dugnad på Rallarstien i Flørli. Søndag blir det offisiell åpning av stien.

 
Kulturkveld i Songesand

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2015 kl 14:14

Strandbuen fikk være med da den 13. kulturkvelden i rekka nylig ble arrangert i gymsalen på Songesand skole. Historie, kultur, allsang, kaffe og god drøs stod på programmet.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE