Tilbud til talenter

Publisert:

Mange ungdommer i Strand klager på at det er for lite å ta seg til på fritida. En lokal talentkonkurranse kan gjøre fritidstilbudet bedre.

 
600 på påskekonsert

Publisert:

Det lokale Prosjektkoret og Oslo-koret Reflex trakk nesten to fulle kyrkjer på Jørpeland laurdag kveld.

 
Klare for premiere

Publisert:

Etter ein vel gjennomført generalprøve nå i kveld er Strand Revylag klare for å ta endå fleire publikummarar med storm dei komande dagane.

 
Mange lokale talent

Publisert:

Unge talent frå både Strand og Forsand fekk utfalda seg i Ungdommens kulturmønstring fredag og laurdag. I videoen kan du høyra og sjå vinnarane.

 
Plateselskapa liker Emilie

Publisert: - Oppdatert: 01.03.2016 kl 15:19

Emilie Adams (18) frå Jørpeland har meldt seg på musikk-konkurransen The Stream på TV2 med låta si «Prints». Denne veka blir ho anbefalt av både Warner Music og Sony Music som ein artist folk skal leggja merke til.

 
10,5 millionar til lokale veteranbåtar

Publisert: - Oppdatert: 29.02.2016 kl 11:23

Riksantikvaren har delt ut 100 millionar kroner til restaurering og vern av gamle fartøy for 2016. To av dei største vinnarane held til i Strand og Hjelmeland.

 
Har meldt seg på The Stream

Publisert: - Oppdatert: 18.02.2016 kl 16:33

Synne Helland frå Tau er ei fleire lokale songarar som har meldt seg på musikktevlinga The Stream på TV2.

 
Har tegnet til mor

Publisert:

I dag er det morsdag, og mødre over hele landet hedres. Vi har fått inn flere flotte tegninger.

 
 
Smokie til Jørpeland

Publisert:

Lørdag 11. juni får Jørpeland besøk av det kjente bandet Smokie, som hadde sin storhetstid på 1970-tallet.

 
Banddrama på Tau

Publisert:

I dag har tiandeklassingane ved Tau ungdomsskole premiere på musikalen «Money, money» i auditoriet på skulen. Det har vore ei hektisk øvingsveke fram mot dagens premiere.

 
Strålande tiandeklassingar

Publisert:

Med proft lyd- og lysutstyr, velkoreograferte dansar, godt innøvde replikkar og eit manus som lar ungdommane skina er det duka for nok ei god musikaloppleving i Torghuset på Jørpeland denne veka.

 
Speler under Ungdoms-OL

Publisert:

Aurora, Kvelertak, Lars Vaular og Madcon skal spela under Sjoggfest, som er den kulturelle delen av Ungdoms-OL på Lillehammer i februar. Det same skal Mathias Keilegavlen Nygård (16) frå Tau.

 
Rekordår for kinoen i Strand

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2016 kl 12:47

Sjølv med færre framsyningar enn året før hadde Strand kino rekordbesøk i 2015. Det er familiar og ungdom som er dei flittigaste kinogjengarane.

 
Henta søndagssteika 
på lørdagen

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2016 kl 14:13

Olav Barkved åpnet i 1959 et lenge etterlengtet fryserianlegg. I 15 år benyttet strandbuene de 376 fryseboksene han tilbød.

 
Debutant i jubileumsrevy

Publisert:

I jubileumsrevyen i mars står det 11 amatørskodespelarar på scena i Torghuset på Jørpeland. Jan Erik Pedersen debuterer for Strand Revylag i revyen «20 latter-like år».

 
Held fram med hotellverksemd

Publisert:

På årets siste dag sjekka årets siste gjester ut av lavvoen til Hjelmeland kommune si kulturavdeling. Kulturleiar Eldfinn Austigard held fram med tilbodet sjølv om Friluftslivets år sluttar i dag.

 
Lokal musikkmønstring

Publisert: - Oppdatert: 30.12.2015 kl 16:44

Romulskonserten har blitt ein arena som speglar godt mykje av det som rører seg i det lokale musikkmiljøet. Tysdag kveld fekk publikum oppleva både kjente og kjære julesongar og songar som ikkje i like stor grad handlar om jula.

 
Stille vandring i Årdal

Publisert:

Rundt 200 var med Maria og Josef på vandringa gjennom Årdal på vesle julaften.

 
– Kan bli Ryfylkes nye landemerke

Publisert: - Oppdatert: 23.12.2015 kl 08:57

Et kunstverk med fire Preikestoler i stål vil bli symbolet på Ryfylke, dersom kunstneren Stian Heimlund Skjæveland får det som han vil.

 
Stjernedryss i kirken

Publisert:

Søndag inviterte Kornelius til julekonsert i Jørpeland kyrkje sammen med Rein Alexander. Koret fikk vist fram mange dyktige solister, og i tillegg fikk publikum oppleve et knallgodt band.

 
Delte ut ungdomspris

Publisert:

Sara Westergaard Karlsen fra Jørpeland ble den første til å motta den nye ungdomsprisen som blir delt ut av Strand ungdomsråd.

 
Herlig atmosfære

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2015 kl 10:13

Den gamle kraftstasjonen skapte en ypperlig ramme rundt en meget bra julekonsert med fire lokale artister.

 
En musikalsk aften

Publisert:

En fullsatt Jørpeland kirke fikk store musikkopplevelser mandag kveld, både fra det lokale Prosjektkoret og fra Garness.

 
Bør-oppgåver og kan-oppgåver

Publisert:

Det er litt skummelt når politikarar sorterer oppgåver i må-oppgåver og bør-oppgåver, eller skal-oppgåver og kan-oppgåver. Særleg om du steller med kultur.

 
Pepperkakebyen opna

Publisert: - Oppdatert: 27.11.2015 kl 23:09

Nå har Jørpeland fått sin eigen pepperkakeby, og kjem du ikkje i julestemning etter eit besøk til denne byen kjem du aldri i stemning.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE