Reagerer på kritikk av kunstlag

Reagerer på kritikk av Ryfylke Kunstlag

Publisert: - Oppdatert: 09.12.2016 kl 08:46

Magne Austigard har vore med i Ryfylke Kunstlag sidan laget blei skipa for snart 40 år sidan. Han reagerer på kritikken frå tre profesjonelle kunstnarar i Strand og Forsand.

– Nedleggelse betyr ingen ting

– Nedleggelse betyr ingen ting

Publisert: - Oppdatert: 02.12.2016 kl 08:46

Lokale kunstnere mener at det ikke betyr noe om Ryfylke Kunstlag blir lagt ned. – De har aldri stilt opp for oss, sier forsandkunstner Roy Albrigtsen.

Togtur på Jørpeland

Innslag frå Norge Rundt:

Togtur på Jørpeland

Publisert: - Oppdatert: 26.11.2016 kl 10:08

Sjå innslaget då «Norge Rundt» var på togtur på Jørpeland.

Fullt hus på «Snipp snapp snute...?»

Fullt hus på «Snipp snapp snute...?»

Publisert: - Oppdatert: 25.11.2016 kl 02:56

Premierepublikummet tok veldig godt imot Hjelmeland teaterlag sin revy torsdag kveld.

Premieklart i Hjelmeland

Premieklart i Hjelmeland

Publisert:

Torsdag denne veka går teppet opp for Hjelmeland teaterlag sin revy «Snipp, snapp, snute...?».

Travelt for Thea Sofie

Travelt for Thea Sofie

Publisert: - Oppdatert: 11.11.2016 kl 14:02

Denne uka gav Thea Sofie Vervik Barka fra Jørpeland ut singelen «Eye Contact». Nå venter tv-opptreden og juletturné for 14-åringen fra Jørpeland.

Går mot rekordår

Går mot rekordår

Publisert:

2016 vil trolig bli et rekordår i antall kinobesøk i Strand.

Emilie fikk platekontrakt

Fikk platekontrakt

Publisert:

I TV2-programmet «The Stream» fredag kveld ble det klart hvilke ni artister som får platekontrakt med verdens tre største plateselskaper, og blant dem er Emilie Adams (19) fra Jørpeland.

På skjermen igjen

På skjermen igjen

Publisert: - Oppdatert: 23.09.2016 kl 00:46

Den første episoden av tv-serien «Aber Bergen», der Ellen Dorrit Petersen (40) frå Tjøstheim på Tau har den eine hovudrolla, blir vist på TV3 torsdag kveld. Petersen har nå også fått ny filmrolle i Joachim Trier sin film «Thelma».

Se solspeilet bli heist på plass

Se solspeilet bli heist på plass

Publisert: - Oppdatert: 20.09.2016 kl 07:21

Mandag var en stor dag for kunstner Stian Heimlund Skjæveland. Da ble det pyramideformede solspeilet heist på plass på Klungholmen ved Jørpeland.

Seglskuter til Forsand

Seglskuter til Forsand

Publisert:

Laurdag kjem museumsfartøya «Anna af Sand» og «Wyvern» siglande inn Høgsfjorden og Lysefjorden. Seglbåtane legg til kai i Bergevik og ønskjer interesserte velkomen om bord.

To mot én stemme

To mot én stemme

Publisert:

Emilie Adams fra Jørpeland gikk fredag kveld videre til neste runde av musikkonkurransen «The Stream».

Einaste kvinnelege produsent

Einaste kvinnelege produsent

Publisert: - Oppdatert: 08.09.2016 kl 11:30

I morgon er det Emilie Adams (19) frå Jørpeland sin tur i musikkonkurransen The Stream på TV2. Ho gjekk vidare med songen «Prints» blant 1200 bidrag som blei lasta ned i samband med den første runden i konkurransen.

Søkte ly frå regnet

Søkte ly frå regnet

Publisert: - Oppdatert: 04.09.2016 kl 09:33

Det var vått og litt mindre folk enn normalt i Hjelmelandsvågen dei første timane av Norsk Frukt- og Laksefest.

Tilbake til vikingtida

Tilbake til vikingtida

Publisert:

Lørdag var det yrende liv i fortidslandsbyen Landa på Forsand. Her kunne store og små oppleve hvordan det var å leve på vikingtida.

Fleire 100 med på opningsfesten

Fleire 100 med på opningsfesten

Publisert: - Oppdatert: 22.08.2016 kl 12:38

Rundt 500 tok turen til Soddetjørn og opninga av Nye Skåpet sundag ettermiddag. Helseminister Bent Høie stod for den offisielle opninga.

Kongen av dei små ting

Kongen av dei små ting

Publisert:

Tønes er ein mann av folket. Det viste han ikkje minst då han blei ståande att og synga på Høiland Gard medan bassisten pakka sakene og reiste for å nå båten heim til Finnøy.

Søker om 450.000 til kulturhus-utredning

Søker om 450.000 til kulturhus-utredning

Publisert: - Oppdatert: 16.08.2016 kl 14:29

Innovasjon Jørpeland har tidligere skissert planer for å få et nytt kulturhus i Strand på plass. Nå søker de derfor Strand kommune om et tilskudd på 450.000 kroner for å utrede planene.

Klare for første klasse

Klare for første klasse

Publisert:

Tiril og Henry er spente. Om mindre enn to veker begynner dei i første klasse på Resahaugen skole på Jørpeland.

Rekordutstilling av ungar

Rekordutstilling av unge kunstnarar

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2016 kl 12:47

På sundag ønskjer Alf Holmgren og kona i Mølleparkens venner folk velkomne til å sjå over 60 fargerike kunstverk mala av ungar frå eitt til 13 år på veggane i grishuset i Mølleparken. Det er ny rekord.

Restaurerer naust på gamlemåten

Restaurerer naust på gamlemåten

Publisert:

Ryfylkemuseet får gjort mykje restaureringsarbeid på grunn av sysselsetjingsmidlar frå regjeringa. Tre handverkarar frå Strand er i gang med restaurering av naustet til Vigatunet, og der finn dei ingen beine stokkar eller rette vinklar.

Garden imponerte på Jørpeland

Garden imponerte

Publisert: - Oppdatert: 29.06.2016 kl 09:09

Hans Majestet Kongens Gardes tredje gardekompani, også kjent som musikk– og drilltroppen imponerte rundt fem tusen frammøtte på Jørpeland.

Flott sankthansfeiring

Flott sankthans

Publisert: - Oppdatert: 24.06.2016 kl 09:35

Forsand Idrettslag feiret sankthans på Skogabakka. NSF-speiderne sammen med Strand kommune hadde sitt tradisjonelle arrangement på Jørpelandsholmen.

Samlar gamle gardar mellom to permar

Samlar gamle gardar mellom to permar

Publisert:

Tjue pensjonistar har sett seg som mål å besøka alle 36 nedlagde, fråflytta og avsidesliggande gardsbruk i Hjelmeland kommune. Når prosjektet er ferdig, blir det gitt ut bok.

Kommer til Jørpeland

Kommer til Jørpeland

Publisert:

Hans Majestet Kongens Garde kommer til Jørpeland 28.juni. Besøket er en del av musikk- og drilltroppens sørvestlandsturné.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon