Slik skal Jørpeland bli knutepunkt

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2018 kl 09:24

En ny mulighetsstudie tar for seg den framtidige turistsatsingen i Strand. I framtida kan alle reisende til Preikestolen få omstigning på Jørpeland.

 
Gondolbane til Skomakarnibbå

Publisert:

Liv Jorunn Tjelmeland i Reisemål Ryfylke utfordra Hjelmeland til å bli tydelegare i marknadsføringa om dei skal lukkast med reiselivssatsinga si. Ordføraren svara med å lansera tanken om gondolbane til Skomakarnibbå.

 
700 på åpning av ny butikk i Alsvik

Publisert:

Sist uke åpnet XL-bygg sin nye butikk i Alsvik. Dømt ut fra åpningshelgen, ble dette en ubetinget suksess med nærmere 700 besøkende bare på fredagen.

 
Satser på det lokale utleiemarkedet

Publisert:

Tone Vasstveit er ansatt som megler i DNB Eiendom Ryfylke. For første gang får Strand en egen megler som kun skal konsentrere seg om utleie.

 
Siste innspurt i dugnadsbutikken

Publisert: - Oppdatert: 20.02.2018 kl 14:40

Torsdag opnar butikken på Fister opp att to år etter at den førre butikken stengde dørene. Eit stort dugnadsprosjekt nærmar seg slutten.

 
Arbeidet med lysa er i gang

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2018 kl 15:29

Det skal bli sett opp 125 lysstolpar langs den rundt to kilometer lange grusvegen rundt Jørpelandsholmen. Lysa skal vera klare til 23. mars.

 
Er spent på ordretilgangen

Publisert:

Enkel Bygg og Butikk AS har permittert to tilsette. Hjelmeland Bygg AS merkar også at det er rolege tider, men håper dei slepp permitteringar.

 
Ville ikkje ha båtopplag

Publisert:

Driftsutvalet i Forsand gjekk i dag samrøystes inn for ikkje å la det Bjørn Rygg-eigde selskapet Safe Yards AS få ha lagrings- og produksjonsskipet «Petrojarl Varg» i opplag i Mælsosen.

 
 
Gikk til topps med boller og brød

Publisert:

Dommerne likte hans brød og boller så godt at Kjell Olav Skeisvoll Barkved fra Jørpeland ble kåret til vinner i årets Rogalandsmesterskap for unge bakere.

 
Gav motstandsliste til ordføraren

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:25

Planane om å plassera «Petrojarl Varg» i opplag på Mæle i Forsand får tommel ned frå administrasjonen, naboane, fylkesmannen, nabokommunen , elveeigarlaget og jeger- og fiskeforbundet. Torsdag ettermiddag skal politikarane i driftsutvalet seia sitt i eit ekstraordinært møte.

 
Stoppar produksjonen etter 80 års drift

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:03

Det har vore møbelproduksjon ved osen i Steinslandsvatnet på Hjelmeland dei siste 80 åra. Sist torsdag blei drifta på Slåke Møbelfabrikk avvikla etter fleire år med raude tal.

 
Auka for andre månad på rad

Publisert:

For andre månaden på rad auka arbeidsløysa i Strand. Det viser ferske tal frå Nav.

 
 Abri Vekst AS ønskjer å leiga Sanitas

Publisert: - Oppdatert: 31.01.2018 kl 08:29

Sanitas har ei historie som går ut på å gjera folk friskare og sunnare. Nå kan det bli ny satsing på omsorgstenester i Årdal. Rogalands største helse- og omsorgsgründer står bak.

 
Gjør nye grep for å styrke hotellet

Publisert:

I flere år har Verkshotellet på Jørpeland hatt fin utvikling i omsetningen. Det toppet seg med 6,8 millioner kroner i 2016, men så sviktet turistene litt i fjor. Nå blir det gjort nye grep for å styrke hotellet og ikke minst restauranten.

 
– Elbilsalget har tatt helt av i Strand

Publisert:

Onsdag ankom en trailer fullastet med elbiler til det lokale markedet. Odd Arild Johnsen hos Strand Bilsenter er overbevist om at pendling og Ryfast er viktige stikkord når stadig flere strandbuer velger elbil.

 
Tror på et enstemmig nei til konsesjon

Publisert:

Rådmannen i Strand synes ikke den omsøkte endringen i planene for utbygging av kraftverk i Lågalia vil redusere de negative konsekvensene for miljøet i området. Senterpartiet i Strand tror på et enstemmig nei til konsesjon.

 
Ønsker Jørpeland som knutepunkt

Publisert:

Strand ønsker å bygge opp Jørpeland som et knutepunkt for transport og reiseliv.

 
Rush tror på positiv utvikling i 2018

Publisert:

Rush Maskinering AS har hatt flere år med negativ utvikling. Men for 2018 er det budsjettert med 
økning igjen.

 
Har overtatt kaien i Vågen

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2018 kl 21:07

Strand kommune ville kjøpe tilbake kaien i Jørpelandsvågen, men nå er den overtatt av reiselivsselskapet Norwegian Experience AS.

 
 Suksess med å starte egen bedrift

Publisert:

Quality Steel Solution AS er resultat av at to tidligere stålverksansatte fant ut at de ville starte egen bedrift. Daglig leder Helge Alsvik er fornøyd med framgangen.

 
Denne butikken hadde et rekordår

Publisert:

Dagligvarebutikken Extra Jørpeland økte omsetningen med 16 prosent til 50 millioner kroner i 2017, opplyser Coop Norge.

 
Takka ja til jobbtilbud frå Bjørn Rygg

Publisert:

Eks-ordførar Ole Tom Guse i Forsand blei tilbydd ny jobb av konsernleiar og industrigründar Bjørn Rygg. Nå blir Guse pendlar.

 
Lite har skjedd i Bergebakkane

Publisert:

Usikkerheita rundt korleis Forsand kommune skal sjå ut i framtida og rundt vidare ferjedrift på Høgsfjorden har gjort at bustadfeltet i Bergebakkane ikkje blei den braksuksessen eigedomsutviklarane hadde sett for seg.

 
Gigantbåt til kaien på Mæle

Publisert: - Oppdatert: 28.11.2017 kl 15:24

Frå 1. februar kan ein 230 meter lang oljeboringsbåt bli lagt til kai på Mæle, og her kan den bli liggande i såkalla varmt opplag i opptil to år.

 
Ku-kåring

Publisert:

Torsdag reiste to dommarar rundt til 12 gardar i Forsand og Strand for å finna den finaste kua og kviga.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE