Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Første spadestikk for fruktpakkeri

Publisert:

Fredag blei byggestarten av fruktpakkeriet til Ryfylkefrukt i Årdal markert ved at ordførar Bjørn Laugaland (Sp) tok det første spadestikket.

 
Skal prøve å finne nye leietakere

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2017 kl 17:53

I oktober kjøpte Terje og Magnar Ur den 77 mål store stålverkstomta. Håpet var å bidra til å opprettholde arbeidsplasser. Etter Nomac-konkursen må de prøve å finne nye leietakere.

 
Få merknader til landbasert oppdrett

Publisert:

Den første høyringsrunden til Tytlandsvik Aqua sine planar om landbasert anlegg for oppdrett av postsmolt er over. Selskapet har fått krav om å utgreia eit par ting betre, men elles er det få merknader.

 
Permitterer de fleste ansatte

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2017 kl 15:14

Fra og med tirsdag er de fleste ansatte hos stålverket Nomac på Jørpeland permittert. Administrerende direktør Egil Josefsen opplyser at slunkne ordrebøker er årsaken.

 
 
Juletre gir økt handel

Publisert:

Juletrebyen har falt i smak. Butikker på Jørpeland har opplevd til dels stor omsetningsøkning de første ukene etter at juletrebyen åpnet.

 
Har Norges finaste

Publisert:

Mikal Hetland si fjelledelgran blei plukka ut som Rogalands finaste juletre under opninga av Juletrebyen Jørpeland for halvanna veke sidan. I helga var Hetland på Aker Brygge i Oslo og deltok i NM.

 
Overtar jørpelandsbedrift

Publisert: - Oppdatert: 18.11.2016 kl 13:34

Sandnes & Jærbetong overtar og viderefører driften av jørpelandsbedriften Dalen Betong.

 
Handelspark klar innen 2019

Publisert: - Oppdatert: 02.11.2016 kl 09:47

Innovasjon Jørpeland AS har klar planer for en handelspark med bortimot 12.000 kvadratmeter butikklokaler i sentrum. Handelsparken skal åpne senest samtidig med Ryfast i 2019.

 
Eksklusive ryfylkelam

Publisert:

Lam frå Ryfylke kan bli ei eksklusiv merkevare, som sauebøndene får betre betalt for.

 
 
Nedgang i arbeidsløysa

Publisert:

Arbeidsløysa i Strand var ved utgangen av oktober på 4,1 prosent. For ein månad sidan var talet på ledige i Strand 0,5 prosent høgare.

 
Igjen fart i det lokale boligmarkedet

Publisert: - Oppdatert: 21.10.2016 kl 09:11

– Bunnen er nådd og nå er vi på veg oppover igjen. Det mener Marianne Torbjørnsen i Aktiv Eiendomsmegling Ryfylke. Nå opplever hun igjen at boliger går for over prisantydning.

 
Selger stålverksområdet

Publisert: - Oppdatert: 10.10.2016 kl 08:29

Scana Property selger stålverksområdet på Jørpeland til lokale entreprenører.

 
Femten år utan fråvær

Publisert:

Sist fredag markerte Marine Harvest på Hjelmeland at ein av dei tilsette på industrianlegget Ryfisk på Hundsnes, Hallgeir Hausken (48), runda 15 år utan fråværsdagar.

 
Fleire går på tiltak

Publisert:

I Strand var det 12 færre arbeidsledige enn for ein månad sidan. Men samtidig auka talet på personar som gå på arbeidstiltak frå 23 til 40.

 
Klar for Kveite-Idol

Publisert:

Neste sommar skal Sterling White Halibut vera ute av kveiteslakteriet på Hundsnes i Hjelmeland. Magnus Skretting er spent på kva kommune i Ryfylke som kan tilby den perfekte plassen for eit nytt slakteri.

 
Flyttes til Jørpeland

Publisert:

Fra 15. november skal ikke Sparebank 1 SR-Bank lenger ha kontorer i Årdal og på Tau. Virksomheten ved kontorene flyttes til Jørpeland.

 
Klart for ny bykonferanse

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2016 kl 11:56

Kolbjørn Pedersen i Ryfylkebyen Jørpeland og næringssjef Tor Arne Johnsen i Strand kommune skal være med på å utvikle Jørpeland i årene som kommer. I morgen arrangerer de bykonferanse.

 
Heia-griser trives best ute

Publisert: - Oppdatert: 17.08.2016 kl 09:38

Grisene til Ryfylke Frilandsgris har et grisefint liv. De har grønt gress under labbene og roter i jorda med trynet. Inn i mellom soler de seg, og tar seg gjerne et gjørmebad når det blir for varmt i sola.

 
Treng finare vêr

Publisert:

Den våtaste juli-månaden på mange år har så langt ikkje øydelagd fruktdyrkarane sine avlingar, men det er viktig at det blir tørrare i vekene som kjem.

 
Ny Preikestolrekord

Publisert:

Aldri før har så mange gått til Preikestolen som på onsdag 20 juli 2016. Det står parkert biler langs riksveg 13 og politiet har sendt biler til Vågen for å ta buss opp.

 
Få ledige jobbar

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2016 kl 10:46

Arbeidsløysa i Strand held fram med å falla, men talet på ledige stillingar er rekordlågt.

 
Det går bedre nå

Publisert:

De ansatte på stålverket Nomac på Jørpeland fikk nylig permitteringsvarsel. Men lysere utsikter gjør at det ikke er aktuelt å permittere ansatte, iallfall ikke med det første.

 
Resultat på 70 millioner

Publisert:

2015 var et veldig godt år for Comrod AS på Tau. 264 millioner kroner i omsetning og et driftsresultat på 70 millioner kroner er noe ledelsen kan si seg godt fornøyd med.

 
Satsar tungt på Ryfisk

Publisert:

I dag feira dei tilsette på Marine Harvest sitt slakteri, Ryfisk, i Hjelmeland at eigarane satsar på bedrifta. Styret i oppdrettsselskapet vedtok denne veka investeringar for nesten 100 millionar på Ryfisk.

 
Nye kveite-eigarar

Publisert: - Oppdatert: 21.06.2016 kl 14:44

Kveitebedrifta Sterling White Halibut i Hjelmeland har fått ny eigar. – Det betyr «business as usual» framover, seier Magnus Skretting.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!