Offisiell opning av havbrukssenter

Publisert: - Oppdatert: 25.05.2018 kl 13:36

Det var bare lovord å høyra frå auditoriet i havbrukssenteret på Strand videregående skole på Tau fredag føremiddag. Både fylkes- og kommunepolitikarar, byråkratar og næringslivsrepresentantar fekk med seg den offisielle opninga av senteret som allereie har vore i drift i snart eitt skuleår.

 
– Rund rapport om turistsatsing

Publisert:

Strand ønsker å satse på turisme og formannskapet skulle onsdag behandle en sak om mulighetsstudie for Preikestolen. Det ble en debatt om moteord og manglende konkrete tiltak.

 
Andre rederier snuser på gassferjene

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2018 kl 09:45

Det er kjent at andre rederier snuser på gassferjene som for tiden går i Tau-sambandet. Ferjesjef Gaute Gangenes beroliger alle som frykter at disse ferjene skal forsvinne, med at de ikke selges før Ryfast åpner.

 
Store dimensjonar i Tytlandsvik

Publisert: - Oppdatert: 11.05.2018 kl 08:38

2.000 kubikkmeter betong. 45.000 arbeidstimar. Fem kilometer røyr. 310 millionar kroner. 1.000 tonn armeringsjern. 7.500 kvadratmeter produksjonshall. Det er store dimensjonar på byggeplassen til Tytlandsvik Aqua.

 
Ny dronning på Lysefjorden

Publisert:

Fredag tok Rødne sitt nye flaggskip «Rygderdronningen» turen inn Lysefjorden med turister for første gang. Den andre turen gikk til Flørli med blant andre ordførere og fylkesordfører som skulle feire 100-årsjubileet til Flørli.

 
– Handelsparken skal realiseres

Publisert:

Handelsparken på 14.800 kvadratmeter i Jørpeland sentrum skal stå ferdig i 2019. – Utfordringene setter ikke prosjektet i fare, påpeker styremedlem i Innovasjon Jørpeland AS.

 
Deltar i NM for ungdomsbedrifter

Publisert:

Ungdomsbedriften Hook It fra Strand videregående skole løser et velkjent problem med en enkel krok. Bedriften er med i den nasjonale finalen for ungdomsbedrifter på Lillestrøm.

 
Markedsføres for turoperatører

Publisert:

Snart blir det flere språk å høre når du spaserer rundt Jørpelands nye turistattraksjon. Torsdag kommer 22 internasjonale turoperatører for å oppleve hva Jørpelandsholmen har å by på.

 
 
Skal selge øl fra eget utsalg

Publisert: - Oppdatert: 18.04.2018 kl 08:30

Dersom alt går etter planen, vil Jørpeland til helgen få sitt eget ølutsalg.

 
Skulle rives – blir pusset opp

Publisert:

De nye eierne ønsket i utgangspunktet å rive det gamle kaihuset i Jørpelandsvågen. En undersøkelse viste derimot at det var i bedre stand enn forventet. Nå får det i stedet nytt tak og en generell oppussing.

 
Passerte 5000 ladestasjoner

Publisert:

Torsdag ble det markert at ladestasjon nummer 5000 av merket ZapCharger Pro var produsert hos Westcontrol i Nordmarka på Tau.

 
Vil stenge på grunn av feilparkering

Publisert: - Oppdatert: 11.04.2018 kl 09:23

Rådmannen vil prøve ut en midlertidig løsning der Kvernvegen på Tau blir stengt for gjennomgangstrafikk.

 
– Skaff straum, fiber og areal

Publisert: - Oppdatert: 06.04.2018 kl 10:08

Bodskapen til kommunane i Ryfylke var klar då Ryfylke IKS i går inviterte til seminar om kva som trengst for å tiltrekka seg datasenter og kraftkrevjande industri.

 
Venter på svar om Hjem-Jobb-Hjem

Publisert:

Strand kommune har ikke gitt opp forsøket på å få delta i den populære og prisbelønte HjemJobbHjem-ordningen. Pendlerprosjektet har samlet 40.000 arbeidstakere på Nord-Jæren.

 
105 ferje-jobber 
kan forsvinne

Publisert: - Oppdatert: 04.04.2018 kl 08:31

Ryfast fører til at rundt 105 ferjeansatte går en usikker framtid i møte. Norled er ikke uforberedt på situasjonen og har visse planer i bakhånd, men foreløpig er man avventende. Uansett kan oppsigelser bli vanskelig å unngå.

 
Tau-bedrift har fått nye eiere

Publisert:

Rennesøy Trafikk har kjøpt Tau-bedriften Østerhus Transport. Dette skjer etter langvarige samtaler og forhandlinger. Salget medfører en viss usikkerhet, men det skal ikke gå ut over arbeidsplassene.

 
Ny hotellsjef vil satse på temakvelder

Publisert:

Jahn Erik Eide er ansatt som daglig leder og kokk ved Verkshotellet. Temakvelder blir ny satsing på hotellet i Jørpeland sentrum.

 
Ombygging fører til arbeidsløyse-topp

Publisert:

Hjelmeland er for tida den kommunen i Rogaland som har desidert størst bruttoarbeidsløyse. Årsaka er ombygging av lakseslakteri.

 
Slik skal Jørpeland bli knutepunkt

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2018 kl 09:24

En ny mulighetsstudie tar for seg den framtidige turistsatsingen i Strand. I framtida kan alle reisende til Preikestolen få omstigning på Jørpeland.

 
Gondolbane til Skomakarnibbå

Publisert:

Liv Jorunn Tjelmeland i Reisemål Ryfylke utfordra Hjelmeland til å bli tydelegare i marknadsføringa om dei skal lukkast med reiselivssatsinga si. Ordføraren svara med å lansera tanken om gondolbane til Skomakarnibbå.

 
700 på åpning av ny butikk i Alsvik

Publisert:

Sist uke åpnet XL-bygg sin nye butikk i Alsvik. Dømt ut fra åpningshelgen, ble dette en ubetinget suksess med nærmere 700 besøkende bare på fredagen.

 
Satser på det lokale utleiemarkedet

Publisert:

Tone Vasstveit er ansatt som megler i DNB Eiendom Ryfylke. For første gang får Strand en egen megler som kun skal konsentrere seg om utleie.

 
Siste innspurt i dugnadsbutikken

Publisert: - Oppdatert: 20.02.2018 kl 14:40

Torsdag opnar butikken på Fister opp att to år etter at den førre butikken stengde dørene. Eit stort dugnadsprosjekt nærmar seg slutten.

 
Arbeidet med lysa er i gang

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2018 kl 15:29

Det skal bli sett opp 125 lysstolpar langs den rundt to kilometer lange grusvegen rundt Jørpelandsholmen. Lysa skal vera klare til 23. mars.

 
Er spent på ordretilgangen

Publisert:

Enkel Bygg og Butikk AS har permittert to tilsette. Hjelmeland Bygg AS merkar også at det er rolege tider, men håper dei slepp permitteringar.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE