Markedsføres for turoperatører

Publisert:

Snart blir det flere språk å høre når du spaserer rundt Jørpelands nye turistattraksjon. Torsdag kommer 22 internasjonale turoperatører for å oppleve hva Jørpelandsholmen har å by på.

 
Skal selge øl fra eget utsalg

Publisert: - Oppdatert: 18.04.2018 kl 08:30

Dersom alt går etter planen, vil Jørpeland til helgen få sitt eget ølutsalg.

 
Skulle rives – blir pusset opp

Publisert:

De nye eierne ønsket i utgangspunktet å rive det gamle kaihuset i Jørpelandsvågen. En undersøkelse viste derimot at det var i bedre stand enn forventet. Nå får det i stedet nytt tak og en generell oppussing.

 
Passerte 5000 ladestasjoner

Publisert:

Torsdag ble det markert at ladestasjon nummer 5000 av merket ZapCharger Pro var produsert hos Westcontrol i Nordmarka på Tau.

 
Vil stenge på grunn av feilparkering

Publisert: - Oppdatert: 11.04.2018 kl 09:23

Rådmannen vil prøve ut en midlertidig løsning der Kvernvegen på Tau blir stengt for gjennomgangstrafikk.

 
– Skaff straum, fiber og areal

Publisert: - Oppdatert: 06.04.2018 kl 10:08

Bodskapen til kommunane i Ryfylke var klar då Ryfylke IKS i går inviterte til seminar om kva som trengst for å tiltrekka seg datasenter og kraftkrevjande industri.

 
Venter på svar om Hjem-Jobb-Hjem

Publisert:

Strand kommune har ikke gitt opp forsøket på å få delta i den populære og prisbelønte HjemJobbHjem-ordningen. Pendlerprosjektet har samlet 40.000 arbeidstakere på Nord-Jæren.

 
105 ferje-jobber 
kan forsvinne

Publisert: - Oppdatert: 04.04.2018 kl 08:31

Ryfast fører til at rundt 105 ferjeansatte går en usikker framtid i møte. Norled er ikke uforberedt på situasjonen og har visse planer i bakhånd, men foreløpig er man avventende. Uansett kan oppsigelser bli vanskelig å unngå.

 
 
Tau-bedrift har fått nye eiere

Publisert:

Rennesøy Trafikk har kjøpt Tau-bedriften Østerhus Transport. Dette skjer etter langvarige samtaler og forhandlinger. Salget medfører en viss usikkerhet, men det skal ikke gå ut over arbeidsplassene.

 
Ny hotellsjef vil satse på temakvelder

Publisert:

Jahn Erik Eide er ansatt som daglig leder og kokk ved Verkshotellet. Temakvelder blir ny satsing på hotellet i Jørpeland sentrum.

 
Ombygging fører til arbeidsløyse-topp

Publisert:

Hjelmeland er for tida den kommunen i Rogaland som har desidert størst bruttoarbeidsløyse. Årsaka er ombygging av lakseslakteri.

 
Slik skal Jørpeland bli knutepunkt

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2018 kl 09:24

En ny mulighetsstudie tar for seg den framtidige turistsatsingen i Strand. I framtida kan alle reisende til Preikestolen få omstigning på Jørpeland.

 
Gondolbane til Skomakarnibbå

Publisert:

Liv Jorunn Tjelmeland i Reisemål Ryfylke utfordra Hjelmeland til å bli tydelegare i marknadsføringa om dei skal lukkast med reiselivssatsinga si. Ordføraren svara med å lansera tanken om gondolbane til Skomakarnibbå.

 
700 på åpning av ny butikk i Alsvik

Publisert:

Sist uke åpnet XL-bygg sin nye butikk i Alsvik. Dømt ut fra åpningshelgen, ble dette en ubetinget suksess med nærmere 700 besøkende bare på fredagen.

 
Satser på det lokale utleiemarkedet

Publisert:

Tone Vasstveit er ansatt som megler i DNB Eiendom Ryfylke. For første gang får Strand en egen megler som kun skal konsentrere seg om utleie.

 
Siste innspurt i dugnadsbutikken

Publisert: - Oppdatert: 20.02.2018 kl 14:40

Torsdag opnar butikken på Fister opp att to år etter at den førre butikken stengde dørene. Eit stort dugnadsprosjekt nærmar seg slutten.

 
Arbeidet med lysa er i gang

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2018 kl 15:29

Det skal bli sett opp 125 lysstolpar langs den rundt to kilometer lange grusvegen rundt Jørpelandsholmen. Lysa skal vera klare til 23. mars.

 
Er spent på ordretilgangen

Publisert:

Enkel Bygg og Butikk AS har permittert to tilsette. Hjelmeland Bygg AS merkar også at det er rolege tider, men håper dei slepp permitteringar.

 
Ville ikkje ha båtopplag

Publisert:

Driftsutvalet i Forsand gjekk i dag samrøystes inn for ikkje å la det Bjørn Rygg-eigde selskapet Safe Yards AS få ha lagrings- og produksjonsskipet «Petrojarl Varg» i opplag i Mælsosen.

 
Gikk til topps med boller og brød

Publisert:

Dommerne likte hans brød og boller så godt at Kjell Olav Skeisvoll Barkved fra Jørpeland ble kåret til vinner i årets Rogalandsmesterskap for unge bakere.

 
Gav motstandsliste til ordføraren

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:25

Planane om å plassera «Petrojarl Varg» i opplag på Mæle i Forsand får tommel ned frå administrasjonen, naboane, fylkesmannen, nabokommunen , elveeigarlaget og jeger- og fiskeforbundet. Torsdag ettermiddag skal politikarane i driftsutvalet seia sitt i eit ekstraordinært møte.

 
Stoppar produksjonen etter 80 års drift

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:03

Det har vore møbelproduksjon ved osen i Steinslandsvatnet på Hjelmeland dei siste 80 åra. Sist torsdag blei drifta på Slåke Møbelfabrikk avvikla etter fleire år med raude tal.

 
Auka for andre månad på rad

Publisert:

For andre månaden på rad auka arbeidsløysa i Strand. Det viser ferske tal frå Nav.

 
 Abri Vekst AS ønskjer å leiga Sanitas

Publisert: - Oppdatert: 31.01.2018 kl 08:29

Sanitas har ei historie som går ut på å gjera folk friskare og sunnare. Nå kan det bli ny satsing på omsorgstenester i Årdal. Rogalands største helse- og omsorgsgründer står bak.

 
Gjør nye grep for å styrke hotellet

Publisert:

I flere år har Verkshotellet på Jørpeland hatt fin utvikling i omsetningen. Det toppet seg med 6,8 millioner kroner i 2016, men så sviktet turistene litt i fjor. Nå blir det gjort nye grep for å styrke hotellet og ikke minst restauranten.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE