Første spadestikk for fruktpakkeri

Første spadestikk for fruktpakkeri

Publisert:

Fredag blei byggestarten av fruktpakkeriet til Ryfylkefrukt i Årdal markert ved at ordførar Bjørn Laugaland (Sp) tok det første spadestikket.

Skal prøve å finne nye leietakere

Skal prøve å finne nye leietakere

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2017 kl 17:53

I oktober kjøpte Terje og Magnar Ur den 77 mål store stålverkstomta. Håpet var å bidra til å opprettholde arbeidsplasser. Etter Nomac-konkursen må de prøve å finne nye leietakere.

Få merknader til landbasert oppdrett

Få merknader til landbasert oppdrett

Publisert:

Den første høyringsrunden til Tytlandsvik Aqua sine planar om landbasert anlegg for oppdrett av postsmolt er over. Selskapet har fått krav om å utgreia eit par ting betre, men elles er det få merknader.

Permitterer de fleste ansatte

Permitterer de fleste

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2017 kl 15:14

Fra og med tirsdag er de fleste ansatte hos stålverket Nomac på Jørpeland permittert. Administrerende direktør Egil Josefsen opplyser at slunkne ordrebøker er årsaken.

Juletre gir økt handel

Juletre gir økt handel

Publisert:

Juletrebyen har falt i smak. Butikker på Jørpeland har opplevd til dels stor omsetningsøkning de første ukene etter at juletrebyen åpnet.

Skyter fart i både gode og dårlige tider

Skyter fart i både gode og dårlige tider

Publisert: - Oppdatert: 13.12.2016 kl 12:17

De såkalte gasellebedriftene er rasktvoksende og lønnsomme. I Ytre Ryfylke er det seks slike bedrifter.

Har Norges finaste

Har Norges finaste

Publisert:

Mikal Hetland si fjelledelgran blei plukka ut som Rogalands finaste juletre under opninga av Juletrebyen Jørpeland for halvanna veke sidan. I helga var Hetland på Aker Brygge i Oslo og deltok i NM.

Overtar jørpelandsbedrift

Kjøper Dalen Betong

Publisert: - Oppdatert: 18.11.2016 kl 13:34

Sandnes & Jærbetong overtar og viderefører driften av jørpelandsbedriften Dalen Betong.

Handelspark klar innen 2019

Handelspark klar innen 2019

Publisert: - Oppdatert: 02.11.2016 kl 09:47

Innovasjon Jørpeland AS har klar planer for en handelspark med bortimot 12.000 kvadratmeter butikklokaler i sentrum. Handelsparken skal åpne senest samtidig med Ryfast i 2019.

Eksklusive ryfylkelam

Eksklusive ryfylkelam

Publisert:

Lam frå Ryfylke kan bli ei eksklusiv merkevare, som sauebøndene får betre betalt for.

Nedgang i arbeidsløysa

Nedgang i arbeidsløysa

Publisert:

Arbeidsløysa i Strand var ved utgangen av oktober på 4,1 prosent. For ein månad sidan var talet på ledige i Strand 0,5 prosent høgare.

Igjen fart i det lokale boligmarkedet

Igjen fart i det lokale boligmarkedet

Publisert: - Oppdatert: 21.10.2016 kl 09:11

– Bunnen er nådd og nå er vi på veg oppover igjen. Det mener Marianne Torbjørnsen i Aktiv Eiendomsmegling Ryfylke. Nå opplever hun igjen at boliger går for over prisantydning.

Selger stålverksområdet

Nå selges området

Publisert: - Oppdatert: 10.10.2016 kl 08:29

Scana Property selger stålverksområdet på Jørpeland til lokale entreprenører.

Femten år utan fråvær

Femten år utan fråvær

Publisert:

Sist fredag markerte Marine Harvest på Hjelmeland at ein av dei tilsette på industrianlegget Ryfisk på Hundsnes, Hallgeir Hausken (48), runda 15 år utan fråværsdagar.

Fleire går på tiltak

Fleire går på tiltak

Publisert:

I Strand var det 12 færre arbeidsledige enn for ein månad sidan. Men samtidig auka talet på personar som gå på arbeidstiltak frå 23 til 40.

Klar for Kveite-Idol

Klar for Kveite-Idol

Publisert:

Neste sommar skal Sterling White Halibut vera ute av kveiteslakteriet på Hundsnes i Hjelmeland. Magnus Skretting er spent på kva kommune i Ryfylke som kan tilby den perfekte plassen for eit nytt slakteri.

Flyttes til Jørpeland

Flyttes til Jørpeland

Publisert:

Fra 15. november skal ikke Sparebank 1 SR-Bank lenger ha kontorer i Årdal og på Tau. Virksomheten ved kontorene flyttes til Jørpeland.

Klart for ny bykonferanse

Sammen er de sterke

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2016 kl 11:56

Kolbjørn Pedersen i Ryfylkebyen Jørpeland og næringssjef Tor Arne Johnsen i Strand kommune skal være med på å utvikle Jørpeland i årene som kommer. I morgen arrangerer de bykonferanse.

Heia-griser trives best ute

Trives best ute

Publisert: - Oppdatert: 17.08.2016 kl 09:38

Grisene til Ryfylke Frilandsgris har et grisefint liv. De har grønt gress under labbene og roter i jorda med trynet. Inn i mellom soler de seg, og tar seg gjerne et gjørmebad når det blir for varmt i sola.

Treng finare vêr

Treng finare vêr

Publisert:

Den våtaste juli-månaden på mange år har så langt ikkje øydelagd fruktdyrkarane sine avlingar, men det er viktig at det blir tørrare i vekene som kjem.

Ny Preikestolrekord

Ny Preikestolrekord

Publisert:

Aldri før har så mange gått til Preikestolen som på onsdag 20 juli 2016. Det står parkert biler langs riksveg 13 og politiet har sendt biler til Vågen for å ta buss opp.

Få ledige jobbar

Få ledige jobbar

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2016 kl 10:46

Arbeidsløysa i Strand held fram med å falla, men talet på ledige stillingar er rekordlågt.

Det går bedre nå

Det går bedre nå

Publisert:

De ansatte på stålverket Nomac på Jørpeland fikk nylig permitteringsvarsel. Men lysere utsikter gjør at det ikke er aktuelt å permittere ansatte, iallfall ikke med det første.

Resultat på 70 millioner

Resultat på 70 mill.

Publisert:

2015 var et veldig godt år for Comrod AS på Tau. 264 millioner kroner i omsetning og et driftsresultat på 70 millioner kroner er noe ledelsen kan si seg godt fornøyd med.

Satsar tungt på Ryfisk

Satsar tungt på Ryfisk

Publisert:

I dag feira dei tilsette på Marine Harvest sitt slakteri, Ryfisk, i Hjelmeland at eigarane satsar på bedrifta. Styret i oppdrettsselskapet vedtok denne veka investeringar for nesten 100 millionar på Ryfisk.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...