XL-BYGG til Strand

Publisert:

XL-BYGG-kjeden etablerer seg i Strand. Ryfylke Trelast sin byggevarebutikk i Alsvik blir en del av denne kjeden.

 
Frå Polen til Årdal

Publisert: - Oppdatert: 20.01.2017 kl 08:40

Bedrifta Aluhak vurderer å flytta delar av produksjonen av stillaselement frå Polen til Årdal, og SK Mekaniske vurderer bygging av verkstad. Det er trongt i Svadbergskogen.

 
Første spadestikk for fruktpakkeri

Publisert:

Fredag blei byggestarten av fruktpakkeriet til Ryfylkefrukt i Årdal markert ved at ordførar Bjørn Laugaland (Sp) tok det første spadestikket.

 
Skal prøve å finne nye leietakere

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2017 kl 17:53

I oktober kjøpte Terje og Magnar Ur den 77 mål store stålverkstomta. Håpet var å bidra til å opprettholde arbeidsplasser. Etter Nomac-konkursen må de prøve å finne nye leietakere.

 
Få merknader til landbasert oppdrett

Publisert:

Den første høyringsrunden til Tytlandsvik Aqua sine planar om landbasert anlegg for oppdrett av postsmolt er over. Selskapet har fått krav om å utgreia eit par ting betre, men elles er det få merknader.

 
Permitterer de fleste ansatte

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2017 kl 15:14

Fra og med tirsdag er de fleste ansatte hos stålverket Nomac på Jørpeland permittert. Administrerende direktør Egil Josefsen opplyser at slunkne ordrebøker er årsaken.

 
Juletre gir økt handel

Publisert:

Juletrebyen har falt i smak. Butikker på Jørpeland har opplevd til dels stor omsetningsøkning de første ukene etter at juletrebyen åpnet.

 
Skyter fart i både gode og dårlige tider

Publisert: - Oppdatert: 13.12.2016 kl 12:17

De såkalte gasellebedriftene er rasktvoksende og lønnsomme. I Ytre Ryfylke er det seks slike bedrifter.

 
 
Har Norges finaste

Publisert:

Mikal Hetland si fjelledelgran blei plukka ut som Rogalands finaste juletre under opninga av Juletrebyen Jørpeland for halvanna veke sidan. I helga var Hetland på Aker Brygge i Oslo og deltok i NM.

 
Overtar jørpelandsbedrift

Publisert: - Oppdatert: 18.11.2016 kl 13:34

Sandnes & Jærbetong overtar og viderefører driften av jørpelandsbedriften Dalen Betong.

 
Handelspark klar innen 2019

Publisert: - Oppdatert: 02.11.2016 kl 09:47

Innovasjon Jørpeland AS har klar planer for en handelspark med bortimot 12.000 kvadratmeter butikklokaler i sentrum. Handelsparken skal åpne senest samtidig med Ryfast i 2019.

 
Eksklusive ryfylkelam

Publisert:

Lam frå Ryfylke kan bli ei eksklusiv merkevare, som sauebøndene får betre betalt for.

 
Nedgang i arbeidsløysa

Publisert:

Arbeidsløysa i Strand var ved utgangen av oktober på 4,1 prosent. For ein månad sidan var talet på ledige i Strand 0,5 prosent høgare.

 
Igjen fart i det lokale boligmarkedet

Publisert: - Oppdatert: 21.10.2016 kl 09:11

– Bunnen er nådd og nå er vi på veg oppover igjen. Det mener Marianne Torbjørnsen i Aktiv Eiendomsmegling Ryfylke. Nå opplever hun igjen at boliger går for over prisantydning.

 
Selger stålverksområdet

Publisert: - Oppdatert: 10.10.2016 kl 08:29

Scana Property selger stålverksområdet på Jørpeland til lokale entreprenører.

 
Femten år utan fråvær

Publisert:

Sist fredag markerte Marine Harvest på Hjelmeland at ein av dei tilsette på industrianlegget Ryfisk på Hundsnes, Hallgeir Hausken (48), runda 15 år utan fråværsdagar.

 
Fleire går på tiltak

Publisert:

I Strand var det 12 færre arbeidsledige enn for ein månad sidan. Men samtidig auka talet på personar som gå på arbeidstiltak frå 23 til 40.

 
Klar for Kveite-Idol

Publisert:

Neste sommar skal Sterling White Halibut vera ute av kveiteslakteriet på Hundsnes i Hjelmeland. Magnus Skretting er spent på kva kommune i Ryfylke som kan tilby den perfekte plassen for eit nytt slakteri.

 
Flyttes til Jørpeland

Publisert:

Fra 15. november skal ikke Sparebank 1 SR-Bank lenger ha kontorer i Årdal og på Tau. Virksomheten ved kontorene flyttes til Jørpeland.

 
Klart for ny bykonferanse

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2016 kl 11:56

Kolbjørn Pedersen i Ryfylkebyen Jørpeland og næringssjef Tor Arne Johnsen i Strand kommune skal være med på å utvikle Jørpeland i årene som kommer. I morgen arrangerer de bykonferanse.

 
Heia-griser trives best ute

Publisert: - Oppdatert: 17.08.2016 kl 09:38

Grisene til Ryfylke Frilandsgris har et grisefint liv. De har grønt gress under labbene og roter i jorda med trynet. Inn i mellom soler de seg, og tar seg gjerne et gjørmebad når det blir for varmt i sola.

 
Treng finare vêr

Publisert:

Den våtaste juli-månaden på mange år har så langt ikkje øydelagd fruktdyrkarane sine avlingar, men det er viktig at det blir tørrare i vekene som kjem.

 
Ny Preikestolrekord

Publisert:

Aldri før har så mange gått til Preikestolen som på onsdag 20 juli 2016. Det står parkert biler langs riksveg 13 og politiet har sendt biler til Vågen for å ta buss opp.

 
Få ledige jobbar

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2016 kl 10:46

Arbeidsløysa i Strand held fram med å falla, men talet på ledige stillingar er rekordlågt.

 
Det går bedre nå

Publisert:

De ansatte på stålverket Nomac på Jørpeland fikk nylig permitteringsvarsel. Men lysere utsikter gjør at det ikke er aktuelt å permittere ansatte, iallfall ikke med det første.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE