Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Flere demente enn ventet

Publisert:

Strand opplever en uventet stor økning i antall demente som trenger institusjonsplass. Strakstiltak er nødvendig for å dekke behovet.

 
Ungdomsråd fordeler penger

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2017 kl 15:17

To ganger i året fordeler ungdomsrådet i Strand midler til arrangement, tiltak og utstyr etter søknader fra lag og organisasjoner.

 
Bensin og white spirit i drikkevatnet

Publisert: - Oppdatert: 17.03.2017 kl 12:48

Drikkevatnet i Årdal inneheld mellom anna komponentar frå bensin, white spirit og bilvaskemiddel, viser analysar frå Sintef.

 
– Blir ikke utsatt

Publisert: - Oppdatert: 16.03.2017 kl 10:35

Det har vært spekulasjoner omkring at åpningen av Ryfast i 2019 kan bli utsatt. Men prosjektet skal være i rute, ifølge Statens vegvesen.

 
 
Plass til 160 biler

Publisert: - Oppdatert: 15.03.2017 kl 09:25

Det var planlagt kulturhus på Vasstveit-tomta i Jørpeland sentrum. Nå tyder en del på at området i stedet kan bli en gedigen parkeringsplass som kan komme både fastboende og turister til nytte.

 
– Veit ikkje kva dei snakkar om

Publisert:

Stavanger Turistforening (STF) er klare på at dei ikkje kjem til å akseptera ei kraftutbygging som betyr slepp av 86 liter vatn i sekundet til fossane langs turistvegen til Viglesdalen.

 
Kan få Norges største skole

Publisert:

Skal Strand få landets største grunnskole ved at Fjelltun og Resahaugen skoler smeltes sammen, eller skal man ha to mindre skoler? Det er blant de vanskelige spørsmål politikerne i Strand snart må ta stilling til.

 
Bøter på Botsheia

Publisert:

Utrykningspolitiet hadde mandag morgen en fartskontroll på Botsheia. Resultatet ble av syv bilførere ble stanset etter å ha kjørt for fort.

 
Forureina drikkevatn

Publisert: - Oppdatert: 10.03.2017 kl 17:06

Det kommunale drikkevatnet i Årdal har lukt og smak som ikkje skal vera der. Det trengst eit kolfilter til 570.000 kroner for å ordna det. Ordførar Bjørn Laugaland (Sp) vil ikkje venta til neste formannskapsmøte, og tek i bruk ein hasteparagraf for å vedta innkjøpet.

 
 
Får politipatruljer fra Stavanger

Publisert:

Den såkalte reservetjenesten som betjentene ved lensmannskontoret på Jørpeland har i dag, vil forsvinne etter at Ryfast åpner.

 
Innstilt til rådmannsjobb

Publisert: - Oppdatert: 09.03.2017 kl 12:36

Helge Madland fra Tau er innstilt som ny rådmann i Sokndal kommune. Den formelle ansettelsen vil finne sted i kommunestyret førstkommende mandag.

 
Bekymret over hasjrøyking

Publisert: - Oppdatert: 07.03.2017 kl 10:59

Tre personer ble tatt tilnærmet på fersk gjerning mens de røykte hasj. De var ikke mer enn 16 og 17 år gamle, noe som bekymrer politiet. De erkjente de faktiske forhold.

 
Fikk uventet ferjetur

Publisert: - Oppdatert: 07.03.2017 kl 09:29

Bilen stod på kaien og sveiv, mens føreren var «fanget» på ferja.

 
Helg med sterk vind

Publisert: - Oppdatert: 06.03.2017 kl 10:07

Meteorologisk Institutt sendte ut Obs-varsel for Vestlandet i helga. Det var meldt austleg sterk kuling til liten storm. Hjelmeland-sambandet hadde sundag morgon problem på grunn av vinden.

 
– Kritikken føles urettferdig

Publisert:

Norled mener kritikken selskapet har fått etter anbudet i Tausambandet, er urettferdig. Det er nå klart at de to gassferjene og «Stord» skal betjene sambandet fram til Ryfast åpner.

 
Fryktar mindre vatn

Publisert:

Clemens Kraft AS har levert inn konsesjonssøknadar for tre kraftverk i Årdal. Turistforeininga fryktar at opplevinga av turen ikkje blir den same med mindre vatn i fossane.

 
Legger om vegen

Publisert:

Om et par uker vil hovudvegen legges noe om mellom Strandastøa og tunnelen på Solbakk. Slik vil det være fram til august eller september.

 
Mer folk og prisvekst

Publisert:

I hele Rogaland var det kun Kvitsøy som prosentvis fikk flere innbyggere enn Strand i fjor. 
 
I tillegg til sterkere 
vekst i folketallet, 
økte også bolig-prisene merkbart 
i 2016.

 
Må høgt for å finna snøen

Publisert: - Oppdatert: 28.02.2017 kl 15:08

Det er mildt og vårleg i vinterferien, og dei som heller vil gå på ski enn å sjå VM på ski må kjøra langt opp i Lyngsheia eller til Gullingen i Suldal for å finna skiføre.

 
Sur start på vinterferien

Publisert:

Utfarten var stor langs de lokale vegene i helgen. Ikke unaturlig all den tid det også var starten på årets vinterferie. En del bilførere ble noen kroner fattigere før de ankom hytta.

 
Brann på Holta

Publisert:

Søndag klokka 15.40 ble det meldt om en brann på Holta like utenfor Tau.

 
Brua tar form 

Publisert:

Arbeidet med å pæla brua til Jørpelandsholmen er nå ferdig.

 
– Må sikra konsesjon

Publisert:

Forsand kommunes nye ferjekonsulent seier at det nå blir avgjerande å sikra konsesjon for å driva Høgsfjord-ferja vidare etter 2020.

 
Pirater tar drosjekunder

Publisert: - Oppdatert: 24.02.2017 kl 08:41

Drosjenæringen fortviler over det som oppfattes som pirattaxi i Strand. Faste biler med faste sjåfører som står oppstilt på bestemte steder, ses på som et økende problem.

 
Lekkasje i kraftverk

Publisert:

Mandag var det en større lekkasje i Jøssang kraftstasjon. Denne førte til at deler av kraftstasjonen ble satt under vann.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!