Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Brann på Holta

Publisert:

Søndag klokka 15.40 ble det meldt om en brann på Holta like utenfor Tau.

 
– Må sikra konsesjon

Publisert:

Forsand kommunes nye ferjekonsulent seier at det nå blir avgjerande å sikra konsesjon for å driva Høgsfjord-ferja vidare etter 2020.

 
Pirater tar drosjekunder

Publisert: - Oppdatert: 24.02.2017 kl 08:41

Drosjenæringen fortviler over det som oppfattes som pirattaxi i Strand. Faste biler med faste sjåfører som står oppstilt på bestemte steder, ses på som et økende problem.

 
Lekkasje i kraftverk

Publisert:

Mandag var det en større lekkasje i Jøssang kraftstasjon. Denne førte til at deler av kraftstasjonen ble satt under vann.

 
 
Åtvarar om glatt sti

Publisert:

Det er nå så glatt på Preikestolstien at det er forbunde med den største fare å gå turen. åtvarar Stiftelsen Preikestolen.

 
To mistet lappen

Publisert:

To bilførere ble søndag ettermiddag fratatt førerkortet, etter å ha kjørt altfor fort i 50-sonen på riksvegen ved Tau Aktivitetshus.

 
Tidenes Strand-resultat

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2017 kl 12:06

Jubelen står i taket i Strand kommune etter at regnskapet for 2016 viser et overskudd på 41,7 millioner kroner. Hovedårsaken til dette er mer skatteinntekter enn budsjettert og lavere pensjonsutgifter.

 
Ønsker et område for alle

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2017 kl 09:52

Når Ryfast er på plass og Tau-sambandet legges ned, blir kaiområdet på Tau trolig overført til Strand kommune. Det betyr at lokalpolitikerne må ta stilling til hvordan området skal brukes i framtida. Snorre Walde fra Bygdelista for Tau og Nordre Strand håper at området ikke privatiseres.

 
Lite kvitt i heia

Publisert:

Mangelen på snø har gjort at Norsk Folkehjelp har avlyst fleire samlingar, skredøvingar og andre aktivitetar i vinter.

 
 
Ferjekonsulent er snart på plass

Publisert:

Forsand kommunestyre har tidigere vedtatt å bevilge penger til en ferjekonsulent som skal jobbe for privat ferjedrift over Høgsfjorden etter at Ryfast er realisert. Denne personen er snart på plass.

 
Landemerke sa takk for seg

Publisert:

Fjernsynsmasta på Ullestad i Årdal har stått i vêr og vind i rundt 50 år. Måndag føremiddag sa ho takk for seg.

 
Mange ble stanset

Publisert: - Oppdatert: 14.02.2017 kl 09:27

Flere bilførere er i løpet av helga blitt stanset av politiet. Fellesnevneren for samtlige av disse er at de er blitt noen tusenlapper fattigere.

 
Lokale katter får hjelp i Bergen

Publisert: - Oppdatert: 10.02.2017 kl 14:57

Flere løskatter på Jørpeland er fraktet til dyrebeskyttelsen i Bergen hvor de får hjelp og behandling.

 
Får jevnlig fiber-erstatning

Publisert: - Oppdatert: 10.02.2017 kl 09:43

Norled får jevnlig utbetalt erstatning fra Statens vegvesen fordi plastfiber fra Ryfast havner i kjølevannsfilteret på hurtigbåtene.

 
Pælinga har begynt 

Publisert: - Oppdatert: 13.02.2017 kl 09:52

Nå kan du følga framdrifta på bygginga av den 148 meter lange betong- og stålbrua til Jørpelandsholmen her på Strandbuen.no. Anna kvar veke blir det lagt ut film på nettsida.

 
Ny ferjesatsing i Hjelmeland

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2017 kl 14:21

Statens vegvesen lyser ut ein utviklingskontrakt for ei ferje med hydrogen-elektrisk drift. Ferja skal brukast i sambandet Hjelmeland-Nesvik.

 
Robotene kommer

Publisert:

Næringssjef Tor Arne Johnsen vil at Strand skal sitte i førersetet når det gjelder smart-teknologi. I Oslo er roboter tatt i bruk som saksbehandlere.

 
Kostbart å vise fingeren til politiet

Publisert:

Det kan svi å vise fingeren til politiet. Det kan nok en ung mann fra Jørpeland skrive under på. Han må belage seg på ei kraftig bot etter å ha demonstrert hvor lite han likte besøk av lovens lange arm.

 
Ber om shopping-felt i ferjekøen

Publisert: - Oppdatert: 03.02.2017 kl 08:59

Det er ikkje nødvendig med fem felt i ferjekøen på Sande på Hjelmeland etter at det kom to ferjer, meiner handelsnæringa, og ber om at det femte feltet blir parkering for dei som vil handla i butikkane.

 
Brua veke for veke

Publisert:

Nå kan du følga framdrifta på bygginga av den 148 meter lange betong- og stålbrua til Jørpelandsholmen her på Strandbuen.no. Kvar veke blir det lagt ut bilde og film på nettsida.

 
Fryktar mindre vatn

Publisert:

Lyse ønskjer å flytta målepunktet for minstevassføring i Storånå i Årdal på kalde dagar. Årdal elveeigarlag og Hjelmeland kommune er skeptiske og fryktar ei tilnærma tørrlagd elv.

 
Bil i grøfta

Publisert: - Oppdatert: 27.01.2017 kl 18:07

Fredag ettermiddag havnet en bil i grøfta på Riksveg 13 ved Tau, like ved Kvammavegen.

 
Klart for utbygging

Publisert:

I mars starter salget av leiligheter i Marcelius-promenaden i Jørpelandsvågen. For utbyggerne har vegen vært både smal og kronglet på grunn av naboprotester. Men nå er alt klart.

 
To mistet lappen

Publisert:

To bilførere må belage seg på å bruke apostlenes hester en tid framover. Det er fasiten etter en større fartskontroll på Botsheia.

 
Strendene fylles opp av plast

Publisert: - Oppdatert: 24.01.2017 kl 11:33

Stadig vekk skylles mer plastfiber og skytestreng fra Ryfast-prosjektet på land, til stor irritasjon for de som benytter strandsonen til tur og rekreasjon.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!