Tviler på at veksten blir som ventet

Publisert:

Rådmannen tror ikke folkeveksten i Strand de nærmeste årene blir så stor som forventet. Han tror likevel at kommunen får behov for å låne stadig mer penger.

 
Skal halda foredrag på Jørpeland

Publisert:

Kjell Magne Bondevik kjem til Jørpeland komande torsdag. Den tidlegare toppolitikaren, nå leiar for Oslocenteret, skal halda foredrag på Senioruniversitetet i Ryfylke over temaet: Utfordringer fra en verden i endring.

 
Hærverk i Jørpeland sentrum

Publisert:

Torsdags morgen ble det oppdaget at uvedkommende hadde gjort hærverk inne i Verkshotellet og et vindu var blitt knust hos Blomsterstua.

 
Her kan du søke i dødsannonser
 
Tilrår at det skal gis konsesjon

Publisert:

I slutten av mai skal fylkessamferdselsutvalget igjen ta stilling til privat ferjedrift på Høgsfjorden. Fylkesrådmannen sier ja til å gi konsesjon.

 
Skyteledningene skal plukkes opp

Publisert:

Fylkesmannen i Rogaland regner med at alle skyteledningene som har vært synlige i strandkanten i det siste vil bli fjernet.

 
Innstilt som ny rådmann i Strand

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2018 kl 15:17

Ansettelsesutvalget i Strand kommune har enstemmig innstilt Ketil Reed Aasgaard (56) til stillingen som ny rådmann.

 
Nå kjem dei seg raskare fram

Publisert:

Endeleg kjem Forsand brannvesen seg raskare fram. I april kom endeleg den nye brannbilen til 1,1 millionar kroner på plass i garasjen til brannvesenet etter å ha blitt flytta på i budsjettet i seks år.

 
 
Andre rederier snuser på gassferjene

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2018 kl 09:45

Det er kjent at andre rederier snuser på gassferjene som for tiden går i Tau-sambandet. Ferjesjef Gaute Gangenes beroliger alle som frykter at disse ferjene skal forsvinne, med at de ikke selges før Ryfast åpner.

 
Slo og spyttet på politiet

Publisert:

Mannen både slo og spyttet på politibetjentene. Årsaken til at politiet ble tilkalt, var at mannen også hadde slått til en annen person. Nå er han også anmeldt for vold mot offentlige tjenestemenn.

 
Har ikke blitt helt som de håpet på

Publisert:

Visste du at Jørpeland nå kan feire 20 år som by? Den 1. april 1998 vedtok kommunestyret at Jørpeland skulle få bystatus.

 
100-åring gjester Jørpeland hyppig

Publisert:

«Kapitan Borchard» er 45 meter lang og har et mannskap på 45 personer. Den 100 år gamle skuta besøkte fredag Jørpeland og mannskapet fikk anledning til å besøke Preikestolen i flott sommervær.

 
Ber om miljøvennlig granulat

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2018 kl 10:41

Etter et forslag fra Miljøpartiet de Grønne (MDG) har kommunestyret i Strand enstemmig vedtatt å be kommuneadministrasjonen utrede bruk av mer miljøvennlig fyll på kunstgrasbanene.

 
Fistervågen blir bygt opp igjen

Publisert:

Det var eit idyllisk, maritimt miljø som gjekk opp i flammane då det brann i Fistervågen i november. Nå skal både naust og hytter byggast opp att i same stilen.

 
Finværet blir avløst av mye regn

Publisert: - Oppdatert: 08.05.2018 kl 15:09

Sommeren har vært på besøk med temperaturer på godt over 20 grader. Men nyt det mens du kan, torsdag ventes store mengder regn.

 
Myrhull har blitt nytt parkområde

Publisert:

Mølleparkens Venner har lagt plen på Osaplassen. som tidligere var et myrhull. Bortimot tusen kvadratmeter med plen ble rullet ut i sist uke.

 
Ryddet - like ille etter to uker

Publisert: - Oppdatert: 08.05.2018 kl 11:23

Det dukker stadig opp ny skyteledning fra Ryfast i strandkanten. Statens vegvesen innrømmer at utfyllingene som nå foregår på Solbakk har ført til nye utslipp.

 
Dømt for råkjøring i Botsheia

Publisert: - Oppdatert: 07.05.2018 kl 11:36

En kjøretur i Botsheia en lørdag kveld i mars viste seg å bli kostbar for en ung mann fra Sandnes. Han ble nemlig målt til å ha kjørt i 134 km/t i en 80-sone. Nå blir han fotgjenger en tid framover.

 
Sesongopning i Flørli

Publisert: - Oppdatert: 05.05.2018 kl 19:22

Fredag ettermiddag blei sesongopninga markert i Flørli. I høve at det er 100 år sidan Flørli Kraftverk blei tatt i bruk, var ulike medspelarar inviterte.

 
Ringvegen fordyrer boligutbyggingen

Publisert:

Den videre utbygging av Skarbekken boligfelt på Jørpeland blir for kostbar. Årsaken er den planlagte ringvegen som skal gå fra Barkved til Førland. Dersom feltet skal realiseres, må andre adkomstveger på bordet.

 
Advarer mot tyveri fra båter

Publisert:

Hver år blir hundrevis av mindre fritidsbåter ribbet for store verdier. Beregninger Gjensidige har gjort viser at forsikringsbransjen i Rogaland totalt fikk meldt nærmere 150 tyverier av eller fra båt i løpet av 2017. Rundt 25 prosent av disse er båtmotorer som forsvinner.

 
Se resultatene fra Strandamila

Publisert: - Oppdatert: 01.05.2018 kl 17:10

Ørjan Grønnevig hadde ingen problemer med å vinne årets Strandamil. Faktum er at han kunne løpt enda fortere.

 
Fann mange ulovlege innkjøp

Publisert:

Kontrollutvalet i Hjelmeland har saman med revisor gått gjennom kommunen sine innkjøp dei to siste åra. Dei fann mange avvik frå reglane i «Lov om offentlige anskaffelser».

 
Har mange vikarer på legelista

Publisert:

Strand har for tiden flere legevikarer og flere vil ventelig komme. Årsakene er flere, med en hovedgrunn er et nødvendig pliktår på sykehus for å bli spesialist i allmennmedisin.

 
Spør ministeren om rydde-byråkrati

Publisert:

Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) har sendt eit skriftleg spørsmål til samferdselsministeren om reglane som gjer at det er ulovleg å rydda søppel langs vegane på dugnad.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE