Har overtatt kaien i Vågen

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2018 kl 21:07

Strand kommune ville kjøpe tilbake kaien i Jørpelandsvågen, men nå er den overtatt av reiselivsselskapet Norwegian Experience AS.

 
Vogntog i grøfta

Publisert:

Det er veldig glatte veier i Ytre Ryfylke nå, og i femtida i ettermiddag la politiet ut melding om at et vogntog hadde kjørt i grøfta på Riksveg 13 i Tveitebrekka over Årdal.

 
Prøver igjen med ny boks til turboka

Publisert:

Det har vært strid om en boks til turboka i Tøgjevågen, eller rettere sagt hvor denne bør stå. Nå plasseres denne langs stien i et område mange ferdes i.

 
Mekling om gang- og sykkelsti

Publisert:

Strand kommune og Staten vegvesen er uenige. Det dreier seg om gang- og sykkelveg fra Solbakk til Jørpeland. Kommunen vil ha en slik på plass innen Ryfast åpner. Vegvesenet har avvist dette.

 
Flere unge tatt for bruk av narkotika

Publisert:

Fire personer i Strand er i løpet av helga tatt av politiet for bruk av narkotika. Tre av disse er ganske unge og har i ettertid innrømmet forholdene.

 
Til topps i Det norske måltid

Publisert: - Oppdatert: 15.01.2018 kl 09:50

Med sin musserende eplemost av eple Karin Schneider, vant Grønvik Gard på Fister klassen «Årets det grønne - foredlet» under Det norske måltid fredag kveld.

 
Grønt lys til å doble elevtallet

Publisert: - Oppdatert: 12.01.2018 kl 08:08

Kommunen sa nei, men det kristne skoletilbudet i privat regi på Jørpeland har nå fått tillatelse fra Utdanningsdirektoratet til å doble elevtallet. Utvidelsen kan gi mindre offentlig skoleutbygging enn planlagt.

 
Mindre polhandel for tredje året på rad

Publisert:

Antall kunder er det samme, men Vinmonopolet sin butikk på Jørpeland hadde i fjor likevel en nedgang i salget på 2,8 prosent.

 
 
Bevilger penger til juletrepynt

Publisert: - Oppdatert: 11.01.2018 kl 11:16

Ordfører Irene Heng Lauvsnes har fått flere innspill fra personer som ønsker at juletreet på Jørpeland torg skal bli pyntet. Nå utfordrer hun de som ønsker å gjøre det, om å ta kontakt. Hun vil bevilge 15.000 kroner til dette.

 
Desse bustadene har skifta eigar

Publisert:

Sjå kva hus og andre eigedommar som blei kjøpte og selde i Ytre Ryfylke i november.

 
Starta rideskule med låg terskel

Publisert:

Ingeborg Flaate ville ikkje at hestane hennar skulle bli heilt inaktive som pensjonistar. Vestbø Hestegard i Målandsdalen har hatt 10-15 elevar på den nye rideskulen sin.

 
Merker at stadig flere får influensa

Publisert:

Folkehelseinstituttet regner ikke med at toppen er nådd, men årets influensa er over oss. Smittevernlege Anja de Jong bekrefter at influensaen er økende også i vårt distrikt.

 
Delte meninger om privat hurtigbåt

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2018 kl 11:40

Stavanger Aftenblad skriver fredag at Ryfast kan få konkurranse fra privat hurtigbåtdrift. Ordføreren i Strand er positiv, mens Senterpartiet er skeptisk.

 
Rastlaus, uredd og raus

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2018 kl 11:04

Ho har seks eldre sysken, og har dermed vore van med at det skjer noko rundt ho heilt sidan var lita. Det er akkurat slik ho liker det. I tillegg til å vera den rastlause minstesystera, er ho også soldat og altmuleg-kvinne i filmbransjen.

 
Kan kvitte seg med juletreet under NM

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2018 kl 09:52

Lørdag arrangeres Norgesmesterskapet i juletrekasting på Jørpeland. Håpet er at noen kan slå den uoffisielle verdensrekorden på 9,37 meter. Alle får dessuten anledning til å kvitte seg med eget juletre.

 
Bur i bustadfelt med hyttenaboar

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2018 kl 23:47

Familien Egeland var lenge dei einaste som budde fast i bustadfeltet på Mosnes, før nokre av hyttenaboane flytta inn. Dei vil likevel ikkje ha 
tilbake buplikta 
i Hjelmeland.

 
Skal krysse Finnmarksvidda på ski

Publisert:

Karen Malena Kyllesø fra Årdal elsker jakt, fiske, padling og lange turer, og hun sover aller helst ute i telt eller hengekøye. Kommende vinterferie skal 14-åringen bruke til å krysse Finnmarksvidda på ski.

 
Ønsker at kaien skal være offentlig

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2018 kl 08:23

I Strand utredes nå hva som skal gjøres med de kommunale kaiene. Per Åge Tytlandsvik driver med makrellfiske og benytter ofte kaien på Sørskår. Han kjemper for at den skal forbli i kommunalt eie.

 
Kommunen vil rive direktørbolig

Publisert:

Direktørboligen like ovenfor Stålverket på Jørpeland kan nå bli revet. Tomta er planlagt som friområde.

 
– Fantastisk om folk kan venta

Publisert: - Oppdatert: 02.01.2018 kl 15:02

Folk på Fister fekk nok mange store pakkar til jul. Området rundt pappkonteinaren på miljøstasjonen tyda i alle fall på det etter at julehelga var over.

 
Kviknet til i ambulansen

Publisert: - Oppdatert: 02.01.2018 kl 15:19

Natt til første nyttårsdag ble en 19-åring på Jørpeland sparket bevisstløs, ifølge politiet.

 
Feiret nyttår med felles fyrverkeri

Publisert: - Oppdatert: 01.01.2018 kl 10:35

Man skal som kjent ikke bryte en populær tradisjon.

 
Handelspark skal ha 52 leiligheter

Publisert:

Med Ryfylke Handelspark vil Jørpeland få 14.800 kvadratmeter med nye næringslokaler og inntil 52 nye leiligheter langs Rådhusgata, mellom torget og Folkets Hus. Kostnadsoverslaget for prosjektet er 385 millioner kroner.

 
Her tar UP flest råkjørere

Publisert: - Oppdatert: 29.12.2017 kl 08:41

To steder skiller seg ut i distriktet vårt når det gjelder å kjøre for fort. Ingen steder tar Utrykningspolitiet (UP) flere enn i Bjørheimsbygd. Like etter kommer Botsheia mellom Strand og Forsand.

 
Pengene som lå i brevet forsvant

Publisert:

Familien fra Strand sendte tre konvolutter med penger oppi til ulike familiemedlemmer. Brev og kort kom fram, men pengene som lå oppi var borte.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE