Vil gjøre mer enn å dele ut penger

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2018 kl 09:46

Ungdomsrådet i Strand er engasjert. Rådet ønsker å bli mer involvert i større, kommunale planer, ønsker å bli hørt og sett på som noe mer enn bare et råd som deler ut penger.

 
Ville ikkje ha båtopplag

Publisert:

Driftsutvalet i Forsand gjekk i dag samrøystes inn for ikkje å la det Bjørn Rygg-eigde selskapet Safe Yards AS få ha lagrings- og produksjonsskipet «Petrojarl Varg» i opplag i Mælsosen.

 
Grønt lys for nye bustader

Publisert:

Areal- og forvaltingsutvalet (AFU) i Hjelmeland godkjende nyleg planane om 13 nye bustader ved Spa-hotell Velvære i Hjelmeland sentrum. Prospektet skal snart vera klart, seier utbyggar Leif Magne Kleppa.

 
Vil slå hardere ned på ulovlig bygging

Publisert:

Etter flere brudd på plan- og bygningsloven har forvaltningsutvalget i Strand vedtatt å gi en innbygger et overtredelsesgebyr på 60.000 kroner. Morten Næss leder utvalget og lover en strengere håndheving av regelverket framover.

 
Fengsles for å ha slått med vedkubbe

Publisert:

Uten noe forvarsel slo han sitt offer i hodet med en vedkubbe. Dette førte til sykehusinnleggelse og sykemelding i flere uker. Nå får gjerningsmannen sin straff.

 
Gav motstandsliste til ordføraren

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:25

Planane om å plassera «Petrojarl Varg» i opplag på Mæle i Forsand får tommel ned frå administrasjonen, naboane, fylkesmannen, nabokommunen , elveeigarlaget og jeger- og fiskeforbundet. Torsdag ettermiddag skal politikarane i driftsutvalet seia sitt i eit ekstraordinært møte.

 
Preikestolen med i trailer

Publisert: - Oppdatert: 05.02.2018 kl 08:51

Scenar frå innspelinga på Preikestolen er med i traileren til Tom Cruise sin «Mission Impossible 6», som blei sloppen under Super Bowl-finalen natt til måndag.

 
Front mot front på Barka

Publisert: - Oppdatert: 03.02.2018 kl 20:30

Rett før klokka 14 laurdag fekk politiet melding om ei front mot front-ulukke på Barka like utanfor Jørpeland.

 
 
Ungdomsbedrifter får drahjelp

Publisert: - Oppdatert: 05.02.2018 kl 11:04

Har du irritert deg over at det er vanskeleg å få den rette dosen tannkrem på tannkosten, at det tar lang tid å laga sunn fiskemiddag eller at loket på båsdunken din bles opp og dunken blir fylt med vatn? Det har tre ungdomsbedrifter på Strand vgs funne løysingane på.

 
Ingen innbrudd i privatboliger

Publisert: - Oppdatert: 02.02.2018 kl 11:46

Den lokale kriminalstatistikken viser en nedgang i antall forbrytelser. I 2017 var det hele 36,1 prosent færre vinningssaker, og det var ingen innbrudd i privatboliger.

 
Helgøy kan få komposittbru

Publisert:

Statens vegvesen har vurdert seks forskjellige løysingar for bru til Helgøy. Dei tilrår enten ei betongbru som blir støypt på plassen eller ei flytebru av komposittmateriale.

 
Kan likevel bli ja til utbygging i Lågalia

Publisert:

Formannskapet i Strand sa onsdag kveld nei til et revidert forslag for kraftutbygging i Lågalia. Men mye taler for at det vil bli ja når saken kommer opp i kommunestyret.

 
Bispevisitas på fruktpakkeri

Publisert:

Fungerande biskop Anne Lise Ådnøy er på visitas i Hjelmeland denne veka. Ho skal oppsummera inntrykka etter gudsteneste og kyrkjekaffi i Hjelmeland kyrkje på sundag.

 
 To ferjer er et økonomisk spørsmål

Publisert:

Lokalt er det et stort ønske om to ferjer over Høgsfjorden. Statens vegvesen er derimot noe mer reservert i sine uttalelser og forklarer at dette dreier seg om penger.

 
Nektes å bygge enebolig nær sentrum

Publisert:

Terje Alsvik har ei stor tomt i Åvegen på Jørpeland som han ønsker å bygge enebolig på. Men kommunen vender tommelen ned, fordi tomta ligger nær sentrum.

 
Takstøkning kan gi reduserte inntekter

Publisert:

Omfattende takstøkning i Tau-sambandet, særlig for elbiler, ser ut til å gi kraftig trafikkvekst i Høgsfjord-sambandet. – Dersom mange nå har skiftet reisemønster, er det ikke sikkert at takstøkningen i Tau-sambandet fører til økte inntekter, frykter Norleds ferjesjef i Rogaland.

 
– Kan ikke flytte på enkeltavganger

Publisert:

I fylkesutvalgsmøtet tirsdag ble rutetidene i Tau-sambandet tatt opp. Pendlerne ønsker flere avganger i rushtida.

 
Fyllekjørte med over 2 i promille

Publisert: - Oppdatert: 29.01.2018 kl 11:48

Mannen fra Strand var god og full da han i november i fjor kjørte bil i Nordre Strand. Kjøringen endte i steinrøysa og kunne endt langt verre fordi han møtte en annen bil hvor en familie med tre barn satt.

 
Stakkars Thomas Skaugsrud

Publisert:

Tastavardens keeper Tomas Skaugsrud måtte hente 35 baller ut fra eget nett da Staal regelrett utklasset laget.

 
Tryggleiken kan bli ei utfordring

Publisert: - Oppdatert: 26.01.2018 kl 08:32

Etter at ferjene i sambandet mellom Hjelmeland og Nesvik blir hydrogen- og elektrisk drivne i 2021, kan tryggleiken bli ei utfordring. Det blir mellom anna diskutert ei styrking av det lokale brannvesenet.

 
Dette bør kommunen kjøpe, mener Ap

Publisert:

Strand Arbeiderparti ønsker at kommunen skal sikre seg sjøområdet ved Staalverksbrua, som går over til Jørpelandsholmen. Det vil kunne gi uante muligheter til videre utvikling. Dersom prisen er rett, kan eieren, Scana Property, tenke seg å selge.

 
Tror på et enstemmig nei til konsesjon

Publisert:

Rådmannen i Strand synes ikke den omsøkte endringen i planene for utbygging av kraftverk i Lågalia vil redusere de negative konsekvensene for miljøet i området. Senterpartiet i Strand tror på et enstemmig nei til konsesjon.

 
Brannårsaken er ikke klarlagt

Publisert: - Oppdatert: 25.01.2018 kl 13:30

De materielle skadene i forbindelse med brannen på Fiskå Mølle onsdag kveld var ikke var av de helt store. Men flere ansatte pustet inn røyk da de forsøkte å begrense flammene før brannvesenet ankom.

 
Disse eiendommene har skiftet eier

Publisert: - Oppdatert: 25.01.2018 kl 08:55

Se hvilke hus og andre eiendommer som ble kjøpt og solgt i Ytre Ryfylke i desember.

 
Kommunen vant bare delvis fram

Publisert: - Oppdatert: 24.01.2018 kl 13:58

Strand kommune hadde som krav at før Ryfast ble åpnet, skulle det være gang- og sykkelsti mellom Solbakk og Jørpeland. Det blir det ikke, mens strekningen mellom Solbakk og Grønevoll er trolig nærmere en realisering.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE