Må stå igjen selv om det fins ledig plass

Publisert:

Etter at det kom nye ferjeruter fra 1. januar har 138 biler stått igjen på kaien uten å komme med Tau-ferja. Pendlere reagerer på at det fins ledig plass på ferjene som ikke blir brukt.

 
– Det kommer ikke folk lenger

Publisert:

Svært få ønsker å benytte det offentlige badetilbudet i det 12,5 meter store bassenget på Jørpeland ungdomsskole. – Det kommer rett og slett ikke folk lenger, selv om det er tilgjengelig for alle, forteller badevakt Elisabeth Høgvoll Norland.

 
Fikk jobben som ny lensmann

Publisert: - Oppdatert: 18.01.2018 kl 13:31

Tirsdag ble Arild Kleven ansatt som ny lensmann for Strand, Forsand og Hjelmeland. Han roser det arbeidet som hans forgjengere har gjort og håper å kunne fortsette i samme spor.

 
Treng ein halv million til klubbhus

Publisert: - Oppdatert: 17.01.2018 kl 09:14

Grunnarbeidet til Hjelmeland Idrettslag sitt nye klubbhus er i gang. Idrettslaget utfordrar folk til å hjelpa dei med finansieringa.

 
Har overtatt kaien i Vågen

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2018 kl 21:07

Strand kommune ville kjøpe tilbake kaien i Jørpelandsvågen, men nå er den overtatt av reiselivsselskapet Norwegian Experience AS.

 
Vogntog i grøfta

Publisert:

Det er veldig glatte veier i Ytre Ryfylke nå, og i femtida i ettermiddag la politiet ut melding om at et vogntog hadde kjørt i grøfta på Riksveg 13 i Tveitebrekka over Årdal.

 
Prøver igjen med ny boks til turboka

Publisert:

Det har vært strid om en boks til turboka i Tøgjevågen, eller rettere sagt hvor denne bør stå. Nå plasseres denne langs stien i et område mange ferdes i.

 
Mekling om gang- og sykkelsti

Publisert:

Strand kommune og Staten vegvesen er uenige. Det dreier seg om gang- og sykkelveg fra Solbakk til Jørpeland. Kommunen vil ha en slik på plass innen Ryfast åpner. Vegvesenet har avvist dette.

 
 
Flere unge tatt for bruk av narkotika

Publisert:

Fire personer i Strand er i løpet av helga tatt av politiet for bruk av narkotika. Tre av disse er ganske unge og har i ettertid innrømmet forholdene.

 
Til topps i Det norske måltid

Publisert: - Oppdatert: 15.01.2018 kl 09:50

Med sin musserende eplemost av eple Karin Schneider, vant Grønvik Gard på Fister klassen «Årets det grønne - foredlet» under Det norske måltid fredag kveld.

 
Grønt lys til å doble elevtallet

Publisert: - Oppdatert: 12.01.2018 kl 08:08

Kommunen sa nei, men det kristne skoletilbudet i privat regi på Jørpeland har nå fått tillatelse fra Utdanningsdirektoratet til å doble elevtallet. Utvidelsen kan gi mindre offentlig skoleutbygging enn planlagt.

 
Mindre polhandel for tredje året på rad

Publisert:

Antall kunder er det samme, men Vinmonopolet sin butikk på Jørpeland hadde i fjor likevel en nedgang i salget på 2,8 prosent.

 
Bevilger penger til juletrepynt

Publisert: - Oppdatert: 11.01.2018 kl 11:16

Ordfører Irene Heng Lauvsnes har fått flere innspill fra personer som ønsker at juletreet på Jørpeland torg skal bli pyntet. Nå utfordrer hun de som ønsker å gjøre det, om å ta kontakt. Hun vil bevilge 15.000 kroner til dette.

 
Desse bustadene har skifta eigar

Publisert:

Sjå kva hus og andre eigedommar som blei kjøpte og selde i Ytre Ryfylke i november.

 
Starta rideskule med låg terskel

Publisert:

Ingeborg Flaate ville ikkje at hestane hennar skulle bli heilt inaktive som pensjonistar. Vestbø Hestegard i Målandsdalen har hatt 10-15 elevar på den nye rideskulen sin.

 
Merker at stadig flere får influensa

Publisert:

Folkehelseinstituttet regner ikke med at toppen er nådd, men årets influensa er over oss. Smittevernlege Anja de Jong bekrefter at influensaen er økende også i vårt distrikt.

 
Delte meninger om privat hurtigbåt

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2018 kl 11:40

Stavanger Aftenblad skriver fredag at Ryfast kan få konkurranse fra privat hurtigbåtdrift. Ordføreren i Strand er positiv, mens Senterpartiet er skeptisk.

 
Rastlaus, uredd og raus

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2018 kl 11:04

Ho har seks eldre sysken, og har dermed vore van med at det skjer noko rundt ho heilt sidan var lita. Det er akkurat slik ho liker det. I tillegg til å vera den rastlause minstesystera, er ho også soldat og altmuleg-kvinne i filmbransjen.

 
Kan kvitte seg med juletreet under NM

Publisert: - Oppdatert: 04.01.2018 kl 09:52

Lørdag arrangeres Norgesmesterskapet i juletrekasting på Jørpeland. Håpet er at noen kan slå den uoffisielle verdensrekorden på 9,37 meter. Alle får dessuten anledning til å kvitte seg med eget juletre.

 
Bur i bustadfelt med hyttenaboar

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2018 kl 23:47

Familien Egeland var lenge dei einaste som budde fast i bustadfeltet på Mosnes, før nokre av hyttenaboane flytta inn. Dei vil likevel ikkje ha 
tilbake buplikta 
i Hjelmeland.

 
Skal krysse Finnmarksvidda på ski

Publisert:

Karen Malena Kyllesø fra Årdal elsker jakt, fiske, padling og lange turer, og hun sover aller helst ute i telt eller hengekøye. Kommende vinterferie skal 14-åringen bruke til å krysse Finnmarksvidda på ski.

 
Ønsker at kaien skal være offentlig

Publisert: - Oppdatert: 03.01.2018 kl 08:23

I Strand utredes nå hva som skal gjøres med de kommunale kaiene. Per Åge Tytlandsvik driver med makrellfiske og benytter ofte kaien på Sørskår. Han kjemper for at den skal forbli i kommunalt eie.

 
Kommunen vil rive direktørbolig

Publisert:

Direktørboligen like ovenfor Stålverket på Jørpeland kan nå bli revet. Tomta er planlagt som friområde.

 
– Fantastisk om folk kan venta

Publisert: - Oppdatert: 02.01.2018 kl 15:02

Folk på Fister fekk nok mange store pakkar til jul. Området rundt pappkonteinaren på miljøstasjonen tyda i alle fall på det etter at julehelga var over.

 
Kviknet til i ambulansen

Publisert: - Oppdatert: 02.01.2018 kl 15:19

Natt til første nyttårsdag ble en 19-åring på Jørpeland sparket bevisstløs, ifølge politiet.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE