Fritt fram for heliumballonger

Fritt fram for heliumballonger

Publisert:

Flere kommuner har innført forbud mot heliumballonger, men ikke Strand. Ordfører Irene Heng Lauvsnes oppfordrer i stedet den enkelte til å være miljøbevisst.

Nye straumlinjer krev meir areal

Nye straumlinjer krev meir areal

Publisert: - Oppdatert: 21.04.2018 kl 11:43

Lyse Elnett skal etablera ny 132 KV straumlinje frå Veland i Strand til Hjelmeland. Dei presenterte planane for formannskapet og på eit folkemøte i Hjelmeland denne veka.

Speidere konkurrerer

Speidere konkurrerer

Publisert: - Oppdatert: 20.04.2018 kl 11:11

I helga blir det stor speideraktivitet på Camp773 Foreneset i Strand. Det skal konkurreres om å bli kvalifisert til NM i speiding.

Kan bli ventetid for å få nytt pass

Kan bli ventetid for å få nytt pass

Publisert:

Enkelte steder må man vente i flere uker på nytt pass, eller man må bestille time på forhånd. På Jørpeland kan du fortsatt få pass på dagen, men trykket øker og det kan bli ventetid.

Hytte på Randøy brann heilt ned

Hytte på Randøy brann heilt ned

Publisert: - Oppdatert: 17.04.2018 kl 09:39

Brannvesenet fekk tysdag morgon melding om ein hyttebrann i Knarravågen på Randøy. Hytta brann heilt ned.

Akutt behov for nye klasserom

Akutt behov for nye klasserom

Publisert:

Rådmannen anbefaler at det settes opp et nytt modulbygg ved Jørpeland ungdomsskole. Kulturskolen er i akutt mangel på rom og også ungdomsskolen trenger slike.

Tvinga taxiane inn i sentralen

Tvinga taxiane inn i sentralen

Publisert:

Politikarane i fylkessamferdselsutvalet meinte det er viktigare å ta omsyn til brukarane sitt behov for enkle løysingar enn til taxisjåførar som kranglar seg imellom.

Lovar aktivitet i kommunehuset

Lovar aktivitet i kommunehuset

Publisert:

Forsand-rådmann Søren Jensen jobbar med å få til hybrid-løysingar for kommunetilsette i Forsand i Nye Sandnes. Han stadfestar at det vil vera aktivitet i kommunehuset etter 1. januar 2020.

Ny tursti krever parkeringsplasser

Ny tursti krever parkeringsplasser

Publisert:

Den nye turstien på Strandastøa vil ventelig føre til flere folk. Kommunen vurderer derfor å lage til flere parkeringsplasser i området.

Skulle rives – blir pusset opp

Skulle rives – blir i stedet pusset opp

Publisert:

De nye eierne ønsket i utgangspunktet å rive det gamle kaihuset i Jørpelandsvågen. En undersøkelse viste derimot at det var i bedre stand enn forventet. Nå får det i stedet nytt tak og en generell oppussing.

Fleire strekningar får ny asfalt

Fleire strekningar kjem til å få ny asfalt

Publisert: - Oppdatert: 11.04.2018 kl 14:42

Asfaltsesongen startar og mange vegar i Rogaland får ny asfalt dei neste månadene. I vårt distrikt får 14 strekningar nytt dekke.

Vil stenge på grunn av feilparkering

Vil stenge på grunn av feilparkering

Publisert: - Oppdatert: 11.04.2018 kl 09:23

Rådmannen vil prøve ut en midlertidig løsning der Kvernvegen på Tau blir stengt for gjennomgangstrafikk.

Har ein buffer på 464 millionar kroner

Har ein buffer på 464 millionar kroner

Publisert:

Ryfast-sjef Gunnar Eiterjord gav fylkessamferdselsutvalet ei kort orientering om framdrifta i tunnelbygginga denne veka.

Kan bli midlertidig stengt for turgåere

Kan bli midlertidig stengt for turgåere

Publisert: - Oppdatert: 12.04.2018 kl 11:19

Når Jørpelandsholmen blir brukt til konserter, kan turgåere oppleve at de må betale for å komme over brua.

Seier opp avtale om buss på ferja

Seier opp avtale om buss på ferja

Publisert:

Til sommaren legg Suldal Billag Buss AS ned drifta etter 99 år med busskøyring. Det får også konsekvensar for Hjelmeland kommune.

Økonomisjef vil bli rådmann

Økonomisjef vil bli rådmann

Publisert:

Hanne Karin Fjelde Krog er på søkerlista til stillingen som ny rådmann i Strand. Til sammen ni personer ønsker å overta etter Jon Ola Syrstad.

Nytt håp for kaiforkjempere

Nytt håp for kaiforkjempere

Publisert:

Rådmannen i Strand anbefaler nå at flere kaier forblir i kommunal eie. Det gleder blant annet Per Åge Tytlandsvik som har kjempet innbitt for kaien på Sørskår. Nå håper han politikerne støtter rådmannen.

Kommunen ønsker ny rundkjøring her

Kommunen ønsker ny rundkjøring her

Publisert:

Strand kommune ønsker en ny rundkjøring på Tau. I området ved det gamle legesenteret og innkjørselen til Strand videregående, er det mye trafikk og mange fotgjengere.

Blir yngste jente over Grønland

Karen (14) klar for skitur over Grønland

Publisert: - Oppdatert: 11.04.2018 kl 09:28

Karen Kyllesø (14) frå Årdal brukte vinterferien til å gå over Finnmarksvidda. Det var berre ein test på kapasiteten hennar. Ho bestod testen. Om ein månad blir ho den yngste jenta i verda som går over Grønland på ski.

– Skaff straum, fiber og areal

Meir straum må til for å få datasenter

Publisert: - Oppdatert: 06.04.2018 kl 10:08

Bodskapen til kommunane i Ryfylke var klar då Ryfylke IKS i går inviterte til seminar om kva som trengst for å tiltrekka seg datasenter og kraftkrevjande industri.

Det flyter med plast i bekkene

Det flyter med plast i bekkene på Jørpeland

Publisert: - Oppdatert: 05.04.2018 kl 12:11

I bekkene på Jørpeland flyter det med plast. Man behøver ikke gå langt for å oppdage dette. Det utgjør et stort miljøproblem og er til irritasjon for de som går tur.

Heimevernet skal ha stor øvelse i Strand

Heimevernet skal ha stor øvelse i Strand

Publisert:

Fra søndag til og med onsdag skal Agder og Rogaland heimevernsdistrikt 08 gjennomføre militærøvelse i kommunene Randaberg, Sola, Sandnes, Gjesdal og Strand.

Venter på svar om Hjem-Jobb-Hjem

Venter på svar om Hjem-Jobb-Hjem

Publisert:

Strand kommune har ikke gitt opp forsøket på å få delta i den populære og prisbelønte HjemJobbHjem-ordningen. Pendlerprosjektet har samlet 40.000 arbeidstakere på Nord-Jæren.

105 ferje-jobber 
kan forsvinne

105 ferje-jobber 
kan forsvinne

Publisert: - Oppdatert: 04.04.2018 kl 08:31

Ryfast fører til at rundt 105 ferjeansatte går en usikker framtid i møte. Norled er ikke uforberedt på situasjonen og har visse planer i bakhånd, men foreløpig er man avventende. Uansett kan oppsigelser bli vanskelig å unngå.

Vannmangel for speiderhytte

Vannmangel for speiderhytte

Publisert:

Toalettene ved Camp773, speidertunet på Foreneset i Strand, er stengt på grunn av vannmangel etter at Lyse har tappet Liarvatnet.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon