Etter kald påske kommer vårlufta

Etter kald påske kommer vårlufta

Publisert: - Oppdatert: 01.04.2018 kl 19:09

Etter en drømmepåske med sol og flott vintervær blir det nå mer vårlige temperaturer.

Fullt overalt – men éin tom fløy

Fullt overalt – men éin tom fløy

Publisert:

Bjarte Sørensen er sjukeheimslege ved Hjelmeland omsorgssenter. Han meiner fløyen som i dag står tom bør takast i bruk som bukollektiv.

Ikke alvorlige personskader i kollisjon

Ikke alvorlige skader i kollisjon på Rv. 13

Publisert: - Oppdatert: 02.04.2018 kl 20:37

To biler kolliderte mandag formiddag ved Heggheimsbakkane på Riksveg 13 mellom Tau og Bjørheimsbygd. Det er ikke alvorlige personskader, opplyser politiet.

Innfører forbud mot bruk av åpen ild

Innfører forbud mot bruk av åpen ild

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2018 kl 16:17

Grunnet svært stor brannfare som følge av tørt vær og vind, har brannvesenet lagt ned forbud mot all bruk av åpen ild utendørs i Strand og Forsand.

Kulturminne til lands og til vanns

Kulturminne til lands og til vanns

Publisert:

Rogaland fylkeskommune har varsla at før det kan lagast reguleringsplan for ny, dobbel ferjekai på Nesvik, må det gravast etter kulturminne på land og dykkast etter skipsvrak i sjøen.

Hold på hatten

Hold på hatten

Publisert: - Oppdatert: 28.03.2018 kl 11:37

Onsdag før skjærtorsdag var det noen saftige vindkast som feide inn over distriktet. Det er ikke meldt om skader av alvorlig art, men denne trampolinen fikk seg et luftig svev.

Trafikknedgang på lokale ferjer

Trafikknedgang på lokale ferjer

Publisert:

Tau-sambandet hadde i februar en nedgang i biltrafikken på åtte prosent. Det var også nedgang i Høgsfjord-sambandet. Totalt sett er det blitt færre elbiler på ferjene.

Snøen er utfordring for bokstavjakt

Snøen er utfordring for bokstavjakt

Publisert:

I fjor blei det seld rundt 640 startkort til Norsk Folkehjelp Strand og Forsand sin Ti på tur. Bokstavjakta startar nå til påske, men i år er bare halvparten av turane klare på grunn av snøen.

Kolliderte på Randøy – ingen skadde

Kolliderte på Randøy – ingen skadde

Publisert: - Oppdatert: 26.03.2018 kl 16:48

Litt over klokka 13.00 på måndag kolliderte to bilar front mot front på Randøy. Naudetatane rykka ut, men ingen av dei involverte var skadde.

Bare den tredje hadde klær på

Bare den tredje hadde klær på

Publisert: - Oppdatert: 26.03.2018 kl 11:27

Først påtraff politiet en av de mistenkte. Han gikk i bar overkropp. Det samme gjorde person nummer to som ble funnet kort tid etter. Den tredje derimot, hadde beholdt klærne på.

Front mot front i Årdal

Front mot front i Årdal

Publisert: - Oppdatert: 26.03.2018 kl 13:46

Ein person blei frakta til Universitetssjukehuset i Stavanger med luftambulanse etter ein kollisjon på Riksveg 13 i Årdal litt over klokka 16.00 palmesøndag. Tre bilar var involverte.

Noko å gå til i kvardagen

Noko å gå til i kvardagen

Publisert: - Oppdatert: 26.03.2018 kl 08:11

Strand kommune har flest rusmisbrukarar per innbyggar i Rogaland. Det har dei siste åra blitt sett i gang fleire lågterskeltilbod for å hjelpa desse. Stasjonen er eitt av desse tilboda.

Stanset bilfører som kjørte i 145 km/t

Stanset bilfører som kjørte i 145 km/t

Publisert:

Botsheia kan være en dyr plass for enkelte bilister. Torsdag mistet en bilfører lappen på flekken.

Utbytte i tråd med Strands budsjett

Utbytte i tråd med Strands budsjett

Publisert: - Oppdatert: 23.03.2018 kl 10:56

Lyse-konsernet fikk et uvanlig høyt overskudd i 2017 og styret foreslår utbytte til eierkommunene på rundt 500 millioner kroner. Det betyr 12,6 millioner til Strand. Det er nøyaktig i tråd med hva kommunen har budsjettert med.

Det ligg an til draumepåske i heia

Det ligg an til draumepåske i heia

Publisert: - Oppdatert: 23.03.2018 kl 10:03

Det er bra med snø og oppkøyrde skiløyper fleire stader i heia til påska i år, men folk frå Strand bør nok innover til Hjelmeland. Vêrmeldingane tyder på at snøen vil overleva påska der, sjølv om sola skal skina.

Fortidslandsbyen i Forsand er berga

Fortidslandsbyen i Forsand er berga

Publisert:

– Tusen takk, sa Bernd Kuhne, som driv Landa saman med kona Jeanette Schlage, høgt i kommunestyresalen etter at det blei klart at kommunestyret i Forsand gjekk inn for å gje Landa 130.000 kroner i tilskot.

Sparer penger på lavt sykefravær

Sparer penger på lavt sykefravær

Publisert:

Sykefraværet i Strand er lavere enn i de fleste andre kommuner i Norge. Det gleder ordfører Irene Heng Lauvsnes seg stort over. Et lavere sykefravær medfører en økonomisk besparelse.

Staal var best i slaget om Strand

Staal var best i slaget om Strand

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2018 kl 08:30

Staal slo MIL 3-1 i en tidvis underholdende kamp på Tau onsdag kveld. Kampen ble spilt i et ufyselig vær med både snø og regn.

Radio på plass i Svotunnelen

Radio på plass i Svotunnelen

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2018 kl 14:53

Frå onsdag ettermiddag er det ingen grunn til å slå av radioen i Svotunnelen. DAB-dekninga er på plass i tunnelen før påsketrafikken.

– Nesten ikke mulig å bo i Songesand

– Nesten ikke mulig å bo i Songesand

Publisert:

Alf Hatleskog mener at vegen over Lyngsheia og fram til Songesand blir nedprioritert når det gjelder brøyting. – Det er nesten ikke mulig å bo i Songesand, sier han.

Prisvinnar utan store fakter

Prisvinnar utan store fakter

Publisert: - Oppdatert: 19.03.2018 kl 15:35

Lars Bog (78) frå Jøsneset i Hjelmeland fekk måndag Rogaland landbruksselskap sin heiderspris for 2017. – Ein ekte kvardagshelt som helst gjer ein innsats for andre, meiner juryen.

Bedrer sikkerheten med gangfelt

Bedrer sikkerheten med gangfelt

Publisert:

Etter søknad fra Strand kommune, sier Statens vegvesen ja til å etablere et gangfelt på Tungland. Det vil bli opparbeidet et opphøyd gangfelt med intensiv belysning.

Får lagre konteinere i boligområde

Får lagre konteinere i boligområde

Publisert:

Naboer klaget på at det ble lagret diverse næringsutstyr og konteinere i et boligområde på Barkved ved Jørpeland. Politikerne ga likevel dispensasjon til videre lagring.

Etterlengtet vann blir dyrt for mange

Etterlengtet vann blir dyrt for mange

Publisert:

Bygdene i 
Nordre Strand får endelig 
kommunalt vann. Men 
prislappen 
kan bli høy for de nye vannabonnentene. Resten av kommunens innbyggere kan måtte bidra.

Gondolbane til Skomakarnibbå

Gondolbane til Skomakarnibbå

Publisert:

Liv Jorunn Tjelmeland i Reisemål Ryfylke utfordra Hjelmeland til å bli tydelegare i marknadsføringa om dei skal lukkast med reiselivssatsinga si. Ordføraren svara med å lansera tanken om gondolbane til Skomakarnibbå.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon