Målfest på Jørpeland

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2018 kl 08:15

Staal var det desidert beste laget og slo Arna Bjørnar 2 hele 7-2 i en periodevis underholdende fotballkamp på Jørpeland søndag ettermiddag.

 
Hotell-leilegheiter må 
betala gebyr

Publisert:

Politikarane i Hjelmeland har avgjort at det skal krevjast inn 33 fastgebyr for vatn og avløp frå Spa-hotell Velvære. I dag blir det berre betalt eitt fastgebyr for hotellet som er seksjonert i 32 leilegheiter.

 
Tau ber om egen skoletannlege

Publisert:

Via en interpellasjon vil Snorre Walde (Bygdelista for Tau og Nordre Strand) ta opp behovet for ny skoletannlege på Tau. Han hevder det er flere elever der enn på Jørpeland.

 
Vil ha gjerde rundt miljøstasjonene

Publisert: - Oppdatert: 27.04.2018 kl 10:53

Naturvernforbundet i Strand har merket seg at miljøstasjonene ikke blir brukt på rett måte. Organisasjonen synes dessuten at hageavfall burde ha blitt samlet opp på Jørpeland.

 
Deltar i NM for ungdomsbedrifter

Publisert:

Ungdomsbedriften Hook It fra Strand videregående skole løser et velkjent problem med en enkel krok. Bedriften er med i den nasjonale finalen for ungdomsbedrifter på Lillestrøm.

 
Søppelhentinga var ikkje lovleg

Publisert: - Oppdatert: 26.04.2018 kl 15:33

Hjelmeland Bygdaråd plukka over 200 kilo søppel langs vegane i sentrum i helga. Det skulle dei ikkje ha gjort. – Ulovleg, slår Statens vegvesen fast.

 
Engasjerer SINTEF til å finne årsakene

Publisert:

Det har lenge ulmet og vært klaget på det dårlige inneklimaet ved Jørpeland ungdomsskole. Arbeidet med å finne årsakene til dette, blir nå prioritert.

 
Finner stadig plast – også inni fisk

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2018 kl 10:34

– Plasttrådene fra Ryfast flyter rundt i fjordene våre. De flyter i land på en strand den ene dagen. Den neste dagen finner vi tråder på en annen strand. Det ser ikke ut til at vi får stoppet det, sier oppsynsmann i Ryfylke Friluftsråd, Ole Tom Tufte.

 
 
Ble for trangt – havnet på taket

Publisert: - Oppdatert: 25.04.2018 kl 15:04

Det så dramatisk ut, men sjåføren kunne krype helt uskadd ut fra bilen etter uhellet onsdag formiddag.

 
Starta opprop for fiberutbygging

Publisert:

Hjelmeland-ordførar Bjørn Laugaland (Sp) har irritert seg over byråkrati og dårleg samarbeid som fører til at fiberutbygging stoppar opp eller går unødvendig seint. Han har fått mange med seg i kravet om meir fiber.

 
Klart for den store ryddedagen

Publisert:

Torsdag går den store ryddedagen i Strand av stabelen. Da vil det krele av både små og store som bidrar til å holde kommunen ren. Det er fortsatt ikke for sent å melde seg på.

 
Har vurdert mottak for hageavfall

Publisert:

Muligheten for henteplasser for hageavfall på Jørpeland, var nylig tema i Strand kommunes forvaltningsutvalg. I dag er det enkelte som kaster hageavfallet sitt i friområdene.

 
Fritt fram for heliumballonger

Publisert:

Flere kommuner har innført forbud mot heliumballonger, men ikke Strand. Ordfører Irene Heng Lauvsnes oppfordrer i stedet den enkelte til å være miljøbevisst.

 
Nye straumlinjer krev meir areal

Publisert: - Oppdatert: 21.04.2018 kl 11:43

Lyse Elnett skal etablera ny 132 KV straumlinje frå Veland i Strand til Hjelmeland. Dei presenterte planane for formannskapet og på eit folkemøte i Hjelmeland denne veka.

 
Speidere konkurrerer

Publisert: - Oppdatert: 20.04.2018 kl 11:11

I helga blir det stor speideraktivitet på Camp773 Foreneset i Strand. Det skal konkurreres om å bli kvalifisert til NM i speiding.

 
Kan bli ventetid for å få nytt pass

Publisert:

Enkelte steder må man vente i flere uker på nytt pass, eller man må bestille time på forhånd. På Jørpeland kan du fortsatt få pass på dagen, men trykket øker og det kan bli ventetid.

 
Hytte på Randøy brann heilt ned

Publisert: - Oppdatert: 17.04.2018 kl 09:39

Brannvesenet fekk tysdag morgon melding om ein hyttebrann i Knarravågen på Randøy. Hytta brann heilt ned.

 
Akutt behov for nye klasserom

Publisert:

Rådmannen anbefaler at det settes opp et nytt modulbygg ved Jørpeland ungdomsskole. Kulturskolen er i akutt mangel på rom og også ungdomsskolen trenger slike.

 
Tvinga taxiane inn i sentralen

Publisert:

Politikarane i fylkessamferdselsutvalet meinte det er viktigare å ta omsyn til brukarane sitt behov for enkle løysingar enn til taxisjåførar som kranglar seg imellom.

 
Lovar aktivitet i kommunehuset

Publisert:

Forsand-rådmann Søren Jensen jobbar med å få til hybrid-løysingar for kommunetilsette i Forsand i Nye Sandnes. Han stadfestar at det vil vera aktivitet i kommunehuset etter 1. januar 2020.

 
Ny tursti krever parkeringsplasser

Publisert:

Den nye turstien på Strandastøa vil ventelig føre til flere folk. Kommunen vurderer derfor å lage til flere parkeringsplasser i området.

 
Skulle rives – blir pusset opp

Publisert:

De nye eierne ønsket i utgangspunktet å rive det gamle kaihuset i Jørpelandsvågen. En undersøkelse viste derimot at det var i bedre stand enn forventet. Nå får det i stedet nytt tak og en generell oppussing.

 
Fleire strekningar får ny asfalt

Publisert: - Oppdatert: 11.04.2018 kl 14:42

Asfaltsesongen startar og mange vegar i Rogaland får ny asfalt dei neste månadene. I vårt distrikt får 14 strekningar nytt dekke.

 
Vil stenge på grunn av feilparkering

Publisert: - Oppdatert: 11.04.2018 kl 09:23

Rådmannen vil prøve ut en midlertidig løsning der Kvernvegen på Tau blir stengt for gjennomgangstrafikk.

 
Har ein buffer på 464 millionar kroner

Publisert:

Ryfast-sjef Gunnar Eiterjord gav fylkessamferdselsutvalet ei kort orientering om framdrifta i tunnelbygginga denne veka.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE