Kutta svingen ved Kjelavika

Kutta svingen ved Kjelavika

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2018 kl 18:10

Ein fritidsbåt gjekk på innsida av staken utanfor Kjelavika på Fister søndag ettermiddag. Det gjekk ikkje så godt.

Har bestemt seg om grensejustering

Har bestemt seg om grensejustering

Publisert: - Oppdatert: 29.06.2018 kl 18:03

Fylkesmannen har lagt avgjerande vekt på vedtaket i Forsand kommunestyre og tilrår ikkje grensejustering i Forsand. Dermed går det truleg mot at Preikestolen og Kolabygda følgjer med resten av Forsand inn i Sandnes.

– Beredskapen skal ikke bli svekket

– Beredskapen skal ikke bli svekket

Publisert:

Strand, og særlig Jørpeland, mangler faste leger i sommer. Beredskapen skal likevel ikke bli svekket, forsikrer Strand kommunes helsesjef, Grete Strømsmo.

Synest framskrivinga av folketalet er ganske useriøs

Synest framskrivinga av folketalet er ganske useriøs

Publisert: - Oppdatert: 28.06.2018 kl 13:38

– Denne statistikken ser eg på som ganske useriøs, seier Hjelmeland-ordførar Bjørn Laugaland om Statistisk sentralbyrå si folketalsframskriving.

Kjent fullrigger på besøk i Forsand

Kjent fullrigger på besøk i Forsand

Publisert:

Torsdag morgen lå fullriggeren SS «Christian Radich» for anker i Bergevik i Forsand.

God sesongstart tross tekniske problemer

God sesongstart tross tekniske problemer

Publisert:

Turistbilferja på Lysefjorden har hatt en bra start på sesongen, men på søndag ble det bråstopp, da en elektrisk komponent røk. Men ferja var i drift igjen på mandag med nye turister i Lysefjorden.

Sprengt kapasitet – når ikke fram

Sprengt kapasitet – når ikke fram

Publisert: - Oppdatert: 25.06.2018 kl 12:12

Til tross for økende trafikk og gjenstående biler, det blir bare ei ferje i Høgsfjord-sambandet også denne sommeren. Forsand-ordfører Bjarte Dagestad når ikke fram med sine argumenter.

70 millioner kroner i misligholdt gjeld

70 millioner kroner i misligholdt gjeld

Publisert:

Tallet på strandbuer med misligholdt gjeld har økt kraftig det siste året. Det melder inkassobyrået Lindorff.

Lite plass til bilar i nytt bustadfelt

Lite plass til bilar i nytt bustadfelt

Publisert:

Biler parkert i gatene kan føre til kritiske situasjoner dersom nødetatene må rykke ut til Taumarka. Spesielt er dette et problem i Midtlevegen mener innbyggere i feltet. Lokalpolitiker Snorre Walde har tatt opp saken.

Å skaffe sommerjobb var enklere før

Å skaffe sommerjobb var enklere før

Publisert: - Oppdatert: 22.06.2018 kl 10:41

Nav Strand forteller om tøffere tider i jobbmarkedet for ungdom. – Vil blir kontaktet av stadig flere som søker vår hjelp for å få seg sommerjobb, sier Andreas Frantzen i Nav.

Basehopper omkom i Kjerag-veggen

Basehopper omkom i Kjerag-veggen

Publisert: - Oppdatert: 22.06.2018 kl 14:25

En basehopper omkom i en ulykke i Kjerag torsdag formiddag.

Kommunane vil styra bubilane

Kommunane vil styra bubilane

Publisert:

Ryfylkerådet meiner kommunane i større grad må styra kor bubilar står parkerte. Dei vil gjera det med gulrot i staden for pisk.

Kan i stedet bli varslet via mobilen

Kan i stedet bli varslet via mobilen

Publisert: - Oppdatert: 20.06.2018 kl 11:39

I Strand er det ikke lenger uling å høre fra Sivilforsvarets tyfoner. Fra neste år kan mobilbasert befolkningsvarsling bli brukt over hele landet.

Har analysert framtida i Nye Sandnes

Har analysert framtida i Nye Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 20.06.2018 kl 09:41

Kommuneavisa Kommunal Rapport har analysert tilstanden og framtidsutsiktene til Nye Sandnes. Resultata frå analysen fortel blant anna at det vil bli umogleg å halda fram med dagens tenestenivå i Forsand.

Dømt for båtfyll

Dømt for båtfyll

Publisert:

Båten mannen fra Strand førte, havnet på land. Bedre ble det heller ikke av at han heller ikke var edru. Nå er han dømt til betinget fengsel og ei saftig bot.

Småjobbsentral etableres igjen

Småjobbsentral etableres igjen

Publisert:

Frvilligsentralen på Jørpeland søker nå etter ungdom som ønsker sommerjobb, men også etter innbyggere som ønsker hjelp til mindre jobber. Nå skal en Småjobbsentral på beina igjen.

Rekordmange hus til sals i Hjelmeland

Rekordmange hus til sals i Hjelmeland

Publisert:

45 bustadar i Hjelmeland ligg til sals på finn.no i dag. Det er ny rekord. Det tek tid å selja hus i kommunen, men det løner seg å vera tolmodig.

Totalforbud opphevet

Totalforbud opphevet

Publisert:

Brannsjefen opphevet torsdag totalforbudet mot å gjøre opp ild utendørs i Strand og Forsand kommuner. Forbudet mot aktiviteter som kan føre til antenning oppheves også.

Ønsker å inngå sykkelby-avtale

Ønsker å inngå sykkelby-avtale

Publisert:

Strand kommune ønsker nå å bli en sykkelby. Det betyr at det kan bli plassert ut elsykler som innbyggerne kan benytte seg av. Dessuten kan det medføre at det blir lettere å få støtte til prosjekter som kommer myke trafikanter til gode.

Har plass til enda flere turister

Har plass til enda flere turister

Publisert:

Besøkstallet har økt kraftig de siste årene, men likevel skal stien opp til Preikestolen være egnet for å ta imot enda flere turgåere.

Utleieren vil overta Rosehagen for 1,5 mill.

Utleieren vil overta Rosehagen for 1,5 mill.

Publisert: - Oppdatert: 11.06.2018 kl 12:11

Rosehagen AS og utleier Strand kommune er langt på veg enige om å terminere den inngåtte kontrakten. Rådmannen anbefaler at kommunen betaler 1,5 millioner til innehaverne for å avslutte leieforholdet.

Fylkesmannen vil ha delt Ombo

Fylkesmannen vil ha delt Ombo

Publisert: - Oppdatert: 11.06.2018 kl 14:11

Fylkesmannen i Rogaland synest ikkje at kommunegrensa mellom Finnøy og Hjelmeland på Ombo skal endrast.

Tre personar til sjekk etter trafikkuhell

Tre personar til sjekk etter trafikkuhell

Publisert: - Oppdatert: 10.06.2018 kl 23:20

Ei kvinne blei sendt til Stavanger Universitetssjukehus med Luftambulansen etter at ein bil køyrde i grøfta mellom Målandsdalen og Erlia søndag kveld. To andre kvinner blei sendt til legevakta med ambulanse.

Strålende Strandadager

Strålende Strandadager

Publisert: - Oppdatert: 19.06.2018 kl 15:03

Mye folk, mye liv, mye underholdning og sol og varme. Folk koser seg så bare det, i Jørpeland sentrum og ved Skallstøperiet. Selv om det er lenge igjen av dagen slår vi fast at Strandadagene 2018 er en suksess.

Får igjen grille i egen hage

Får igjen grille i egen hage

Publisert: - Oppdatert: 08.06.2018 kl 14:56

I Strand, Hjelmeland og Forsand blir det igjen lov å grille i egen hage. Men det blir ingen grilling i sentrum under Strandadagene.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon