Prisvinnar utan store fakter

Publisert: - Oppdatert: 19.03.2018 kl 15:35

Lars Bog (78) frå Jøsneset i Hjelmeland fekk måndag Rogaland landbruksselskap sin heiderspris for 2017. – Ein ekte kvardagshelt som helst gjer ein innsats for andre, meiner juryen.

 
Bedrer sikkerheten med gangfelt

Publisert:

Etter søknad fra Strand kommune, sier Statens vegvesen ja til å etablere et gangfelt på Tungland. Det vil bli opparbeidet et opphøyd gangfelt med intensiv belysning.

 
Får lagre konteinere i boligområde

Publisert:

Naboer klaget på at det ble lagret diverse næringsutstyr og konteinere i et boligområde på Barkved ved Jørpeland. Politikerne ga likevel dispensasjon til videre lagring.

 
Etterlengtet vann blir dyrt for mange

Publisert:

Bygdene i 
Nordre Strand får endelig 
kommunalt vann. Men 
prislappen 
kan bli høy for de nye vannabonnentene. Resten av kommunens innbyggere kan måtte bidra.

 
Gondolbane til Skomakarnibbå

Publisert:

Liv Jorunn Tjelmeland i Reisemål Ryfylke utfordra Hjelmeland til å bli tydelegare i marknadsføringa om dei skal lukkast med reiselivssatsinga si. Ordføraren svara med å lansera tanken om gondolbane til Skomakarnibbå.

 
Her skal det kosta å parkera

Publisert:

Ryfylke friluftsråd trekk seg frå ansvaret for parkeringsplassar og toalett i Vinddalen og Røssdalen i Forsand. Grunneigarlaget skal nå overta dette ansvaret og innfører parkeringsavgift for å dekka utgiftene.

 
Ender skaper trafikkork

Publisert:

Ender er kjekke de, men når de beveger seg ut i vegbanen kan det bli komplikasjoner. Som disse endene på Tau har gjort den senere tid.

 
Skal bygge ny skole til 200 elever

Publisert:

Jubelen står i taket hos Tryggheim Strand etter at Kunnskapsdepartementet har avgjort at skolen får utvide elevtallet til 200. Det betyr større forutsigbarhet når ny skole skal bygges.

 
 
Her blir bilen truffet av isras

Publisert:

En personbil fikk knust frontrute og delvis nedtrykt tak, da den fikk et isras over seg ved Botne. Tor Bjørnar Knudsen måtte sende bilen sin på verksted og reiste selv på legevakten.

 
Hjelmeland halar innpå Suldal

Publisert:

Hjelmeland er den nest største kommunen i Rogaland, bak naboen Suldal, men det er stilt spørsmål ved grensa mellom dei to kommunane fleire stader. Hjelmeland halar innpå.

 
Alle skal involverast i grensejustering

Publisert:

Både Forsand kommune og Fylkesmannen i Rogaland har som mål å bli ferdige med sine tilrådingar om grensejustering av Forsand kommune sine område på nordsida av Lysefjorden før sommaren er over. Innbyggarane i heile Forsand skal bli involverte i avgjerda.

 
Ønsker at enda flere skal gå eller sykle

Publisert:

Strand kommune oppfordrer nå alle sine innbyggere til å svare på en undersøkelse som skal bidra til at flere velger å gå, sykle eller reise kollektivt.

 
Denne skuta er klar for Jørpeland

Publisert:

Strand blir en del av sommerens Tall Ships Races. 25. juli kommer den svenske skonnerten «Vega Gamleby» til Jørpelandsvågen.

 
Jørpeland Kraft trekker søknaden

Publisert:

Jørpeland Kraft AS har trukket søknaden om utbygging av kraftverk i Lågalia.

 
– Vi tar hensyn til standard og alder

Publisert: - Oppdatert: 12.03.2018 kl 12:29

Flere har reagert på at takstfolkene som skal vurdere alle eiendommer i Strand, skal gjøre dette utenfra. Spørsmålet blir da om standard og alder vil bety noe. Strand kommune forsikrer at dette vil det bli tatt hensyn til.

 
Til Karibien med gravstein i bagasjen

Publisert: - Oppdatert: 09.03.2018 kl 09:02

For eit par veker sidan reiste årdalsbuen Per Bringedal til Curacao 
i Karibien saman med faren og broren. I bagasjen hadde dei med seg ein gravstein. – Dette er ei «Tore på sporet»-forteljing, seier Bringedal.

 
Født inn i folkehjelpen

Publisert:

René Notvik Risa har vært aktiv i Norsk Folkehjelp Strand og Forsand 
så lenge han kan huske. Han gleder seg til slutten av juli. Da blir han 
18 år og kan bidra på enda flere områder i folkehjelpen.

 
– Stort framskritt for folk med elbil

Publisert:

Jørpelands første ladestasjon for hurtiglading av elbiler vil være klare til påske. Dette karakteriseres å være et stort framskritt, ikke bare for lokalbefolkningen, men også for hyttefolk og turister.

 
Lovar at dette ikkje er ein aprilspøk

Publisert:

Hjelmeland kommune har i mange år jobba for å få ei lysregulering av den smale brua til Randøy. Nå lovar Statens vegvesen at det skal vera på plass til 1. april.

 
Anmeldt for ulovlig salg av kreps

Publisert:

675 krepseteiner er beslaglagt i Høgsfjorden.

 
Trur ishall kan bli eit rimeleg prosjekt

Publisert: - Oppdatert: 07.03.2018 kl 08:49

Ei prosjektgruppe arbeider for å få realisert ein ishall i Ryfylke. – Det treng ikkje bli dyrt, seier initiativtakar Marius Bjørnør.

 
Monterer kunstverk i Ryfylketunnelen

Publisert:

Arbeidet med å fullføre Ryfast pågår for fullt. I disse dager arbeides blant annet med testing av diverse elektroutstyr. I tillegg blir flere kunstverk montert.

 
Sist gong tok han ferja over fjorden

Publisert:

Den kastrerte hannkatten Kjell har forsvunne frå heimen i Vervik igjen, og det er jammen ikkje lett å vita kvar han har tatt vegen. Sist gong tok han ferja over fjorden.

 
Litt ned i Strand – høgt i Hjelmeland

Publisert: - Oppdatert: 05.03.2018 kl 10:39

Etter å ha auka litt to månader på rad, gjekk arbeidsløysa i Strand litt ned i februar. I Hjelmeland er arbeidsløysa høg.

 
Brann like ved bustadfelt

Publisert: - Oppdatert: 04.03.2018 kl 10:28

Det skal ha vore gloa frå ein sigarett som var årsaka til skogbrannen like ved Resahagen bustadfelt på Jørpeland laurdag kveld. Til alt hell var det lite vind i området.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE