Arbeidet med lysa er i gang

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2018 kl 15:29

Det skal bli sett opp 125 lysstolpar langs den rundt to kilometer lange grusvegen rundt Jørpelandsholmen. Lysa skal vera klare til 23. mars.

 
Anbefaler post annenhver dag

Publisert:

Strand kommune skal ta stilling til et forslag til endringer i postloven. Rådmannen i Strand anbefaler en løsning med utlevering av post annenhver dag.

 
Vil gjøre mer enn å dele ut penger

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2018 kl 09:46

Ungdomsrådet i Strand er engasjert. Rådet ønsker å bli mer involvert i større, kommunale planer, ønsker å bli hørt og sett på som noe mer enn bare et råd som deler ut penger.

 
Ville ikkje ha båtopplag

Publisert:

Driftsutvalet i Forsand gjekk i dag samrøystes inn for ikkje å la det Bjørn Rygg-eigde selskapet Safe Yards AS få ha lagrings- og produksjonsskipet «Petrojarl Varg» i opplag i Mælsosen.

 
Vil slå hardere ned på ulovlig bygging

Publisert:

Etter flere brudd på plan- og bygningsloven har forvaltningsutvalget i Strand vedtatt å gi en innbygger et overtredelsesgebyr på 60.000 kroner. Morten Næss leder utvalget og lover en strengere håndheving av regelverket framover.

 
Gav motstandsliste til ordføraren

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:25

Planane om å plassera «Petrojarl Varg» i opplag på Mæle i Forsand får tommel ned frå administrasjonen, naboane, fylkesmannen, nabokommunen , elveeigarlaget og jeger- og fiskeforbundet. Torsdag ettermiddag skal politikarane i driftsutvalet seia sitt i eit ekstraordinært møte.

 
Nektes å bygge enebolig nær sentrum

Publisert:

Terje Alsvik har ei stor tomt i Åvegen på Jørpeland som han ønsker å bygge enebolig på. Men kommunen vender tommelen ned, fordi tomta ligger nær sentrum.

 
Dette bør kommunen kjøpe, mener Ap

Publisert:

Strand Arbeiderparti ønsker at kommunen skal sikre seg sjøområdet ved Staalverksbrua, som går over til Jørpelandsholmen. Det vil kunne gi uante muligheter til videre utvikling. Dersom prisen er rett, kan eieren, Scana Property, tenke seg å selge.

 
 
Visste ikke at ferje kunne være aktuelt

Publisert: - Oppdatert: 24.01.2018 kl 11:54

Fylkesrådmannen skriver at fortsatt ferjedrift ikke var et aktuelt tema da fylkeskommunen vedtok å stille opp med flere milliarder kroner i Ryfast-garanti. Nå skal det klargjøres om staten vil ta grep for å minske risikoen.

 
Til våren blir det lys på tursti

Publisert: - Oppdatert: 23.01.2018 kl 10:54

Innen mars måned vil turløypa rundt Jørpelandsholmen bli opplyst. I hvert fall dersom politikerne sier seg enig med rådmannen sin.

 
Mener at klageren ikke er part i saken

Publisert:

Rådmannen i Strand mener at Aud Johannsen Hodne ikke har klagerett i spørsmålet om det gamle gymnaset på Jørpeland skal rives eller ikke.

 
Set døra på gløtt for Nye Sandnes

Publisert:

Ryfylke IKS skal eksistera også etter 2020, meiner Ryfylkerådet, men det er uvisst om Nye Sandnes blir inviterte inn i varmen.

 
Delte meninger om privat hurtigbåt

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2018 kl 11:40

Stavanger Aftenblad skriver fredag at Ryfast kan få konkurranse fra privat hurtigbåtdrift. Ordføreren i Strand er positiv, mens Senterpartiet er skeptisk.

 
– Det har gått heilt greitt utan buplikt

Publisert:

Ordførar Bjørn Laugaland (Sp) meiner verken dei mest optimistiske eller dei mest skeptiske spådde rett om konsekvensane av å fjerna buplikta i Hjelmeland. Resultatet blei noko midt i mellom.

 
Vil ha ein ny runde med skuledebatt

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2017 kl 18:20

Morten Hetland (uavhengig) sette litt liv i budsjettdebatten i Hjelmeland kommunestyre då han bad rådmannen vurdera ein stor sentralskule i staden for tre skular i kommunen.

 
Vil strama inn buplikta

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2017 kl 16:58

Forsand Bygdalista fremma ein interpellasjon om å oppheva buplikta i kommunestyret på onsdag, men fleirtalet ville heller strama inn.

 
Ble valgt til generalsekretær

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2017 kl 13:37

22 år gamle Guri Barka Martins fra Jørpeland er valgt til ny generalsekretær i Grønn Ungdom. Det er et verv hun trives utmerket godt med og er like fornøyd med å få jobbe med klimaspørsmål.

 
Endeleg om Nye Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 08.12.2017 kl 08:35

På førehand var det varsla at Høgre, Frp, Ap og Venstre sikra fleirtal for å ikkje reversera denne samanslåinga. Slik blei det også, trass innstendige oppmodingar til Ap om å snu.

 
Forsand Sp langar ut mot Sandnes

Publisert:

Forsand Sp meiner Sandnes Sp bryt med valprogrammet og partiet sitt standpunkt, når dei ikkje seier imot Nye Sandnes. Tore Hans Mikkelson, Tora-Liv Thorsen og Paul Løland trekk seg nå frå verva sine i fellesnemnda.

 
– Alvorlig for hurtigbåttilbudet

Publisert: - Oppdatert: 06.12.2017 kl 09:44

Alf Henning Heggheim (Sp) frykter for hurtigbåttilbudet mellom Strand og Stavanger forsvinner. Jørpelandsruta kan bli nedlagt før Ryfast åpner.

 
Endeleg om Nye Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 30.11.2017 kl 14:11

Kommunal- og forvaltningskomiteen gjorde med fleirtalet i Stortinget vedtak om at stortingsvedtaket frå 9. juni i år er gyldig og at Nye Sandnes blir ein realitet frå 1. januar 2020.

 
Gigantbåt til kaien på Mæle

Publisert: - Oppdatert: 28.11.2017 kl 15:24

Frå 1. februar kan ein 230 meter lang oljeboringsbåt bli lagt til kai på Mæle, og her kan den bli liggande i såkalla varmt opplag i opptil to år.

 
Bussen vil bruka lang tid til byen

Publisert:

Strand-politikarane er ikkje nøgde med Kolumbus, som vil ha eit anna ruteopplegg for bussar mellom Strand og Stavanger enn det Strand kommune helst vil ha.

 
Ville ikke ha forskjellsbehandling

Publisert: - Oppdatert: 23.11.2017 kl 15:12

Rådmannen sa nei til å gi Manar Arabic Fastfood fast plass på torget på Jørpeland. Et enstemmig formannskap ga likevel grønt lys.

 
Sendte saken tilbake for ny utredning

Publisert: - Oppdatert: 22.11.2017 kl 21:19

Politikerne i fylkessamferdselsutvalget vil ikke uten videre støtte fylkesrådmannens innstilling om å gi løyve til ferjedrift på Høgsfjorden.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE