Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Store smil på Forsand

Publisert: - Oppdatert: 22.02.2017 kl 14:02

Varaordførar i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp), hadde med seg kake til Forsand, då han skulle vera med og intervjua den nye ferjekonsulenten. Nå blir det for alvor fart på arbeidet med å få ferja til å gå vidare på Høgsfjorden etter at Ryfast har opna.

 
Knapt fleirtal for Nye Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 22.02.2017 kl 10:04

Fleirtalspartia på Stortinget er ikkje samde om Nye Sandnes, men Høgre, Frp og Venstre sikrar fleirtal for at Sandnes og Forsand kan slå seg saman. KrF ønskjer at kommunane i Søre Ryfylke skal gjera eit nytt forsøk på å finna saman.

 
Kutta i kulturskulen

Publisert:

Formannskapet i Hjelmeland gjekk inn for å kutta ei kvart stilling i kulturskulen. I tillegg reduserte dei eit fond som var sett av til frivillige organisasjonar og kultur for barn og unge.

 
Staten vil ikkje bidra i Tau-sambandet

Publisert: - Oppdatert: 17.02.2017 kl 14:59

Stortingspolitikar Geir Pollestad (Sp) spurde samferdselsministeren om staten ville ta ansvar for å dekka heile eller delar av dei auka kostnadane i Tau-sambandet. Svaret var nei.

 
 
Strand kommune ønsker frislipp

Publisert:

Politikerflertallet i Strand kommune støtter et forslag om å oppheve forskriften som regulerer bruken av vannscootere.

 
– Jeg angrer dypt

Publisert: - Oppdatert: 09.02.2017 kl 14:21

Senterpartiets Alf Henning Heggheim tar kraftig selvkritikk på måten legevaktsaken mellom Strand, Forsand og Hjelmeland ble behandlet på.

 
Raser mot Strand

Publisert: - Oppdatert: 02.02.2017 kl 11:51

Forsand-ordfører Bjarte Dagestad i Forsand ser rødt og kaller kommunereform-vedtaket fra Strand som uhørt.

 
Vil heller se mot Stavanger

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2017 kl 09:30

I et ekstraordinært kommunestyremøte onsdag kveld blir spørsmålet hvilket vegvalg Strand skal ta etter at Hjelmeland har sagt nei til sammenslåing. Rådmannen i Strand mener Sandnes er uaktuelt og vil heller se mot Stavanger.

 
Tror andre er interessert

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2017 kl 09:21

Strand Sp ber om at anbudet som Norled leverte inn for drift av Tau-sambandet, 
blir forkastet.

 
 
Knapt fleirtal for åleinegang

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2017 kl 00:21

Med 10 mot 9 røyster sa kommunestyret i Hjelmeland nei til kommunesamanslåing tysdag ettermiddag.

 
Kan bli mindre dans

Publisert: - Oppdatert: 31.01.2017 kl 12:25

Rådmannen i Hjelmeland har sett på korleis politikarane sine budsjettkutt for 2017 kan gjennomførast. Kuttforslaga vekker reaksjonar, og enkelte knyter dette til debatten om kommunesamanslåing.

 
Nekter å overta

Publisert:

Strand kommune er lite interessert i å overta veger som i dag er fylkeskommunale. Det er særlig på tre strekninger Strand vil unngå nedklassifisering.

 
– Flertallet har ikke stemt

Publisert: - Oppdatert: 25.01.2017 kl 15:24

Ordfører Irene Heng Lauvsnes i Strand tolker valgresultatet i Hjelmeland slik at flertallet av velgerne ikke har brydd seg med å stemme og dermed overlatt ansvaret til politikerne.

 
Nei-fleirtal i Hjelmeland

Publisert: - Oppdatert: 24.01.2017 kl 21:27

Det blei eit nei-fleirtal på 51,7 prosent i folkerøystinga i Hjelmeland. Det betyr at folket sa nei til samanslåing med Strand og Forsand. Oppmøtet var på 44,3 prosent.

 
Folkerøystinga er i gang

Publisert: - Oppdatert: 24.01.2017 kl 16:29

Klokka to tysdag ettermiddag opna røystelokala i Hjelmeland, og det var ganske god pågang den første timen.

 
Meiner regjeringa trenerer tunnel

Publisert:

Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) har sendt eit skriftleg spørsmål til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Han spør kvifor ministeren trenerer Årdalstunnelen ved å krevja konseptvalutgreiing (KVU).

 
Vil bruke tvang

Publisert:

Strand Venstre ber regjeringen og Stortinget bruke alle midler for å realisere en ny kommune bestående av Strand, Forsand og Hjelmeland. Partiet har liten forståelse for Forsands flørt med Sandnes.

 
Møtt med klar konklusjon

Publisert: - Oppdatert: 17.01.2017 kl 15:32

For nokre år sidan sa politikarane i Ryfylke nei til eit stort og tidkrevjande utgreiingsarbeid for Årdalstunnelen. Nå er valet klart. Dei må enten takka ja til kort tunnel eller gå med på utgreiinga likevel.

 
Fekk stor støtte for samanslåing

Publisert: - Oppdatert: 11.01.2017 kl 09:06

Ordførarane i Strand og Hjelmeland fekk mange spørsmål på folkemøtet i Hjelmeland tysdag, men det var ingen «sinte folk» i salen. Dei fleste frammøtte var positive til samanslåing.

 
Vil stoppe ryktene

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2017 kl 13:54

På sosiale medier blir forsandpolitiker Ole Tom Guse beskyldt for å ville til Strand fordi han er lovet en god posisjon dersom Strand og Forsand slår seg sammen. Dette oppfatter han å være ærekrenkende.

 
– Har neglisjert Tau

Publisert:

Lokalpolitiker Snorre Walde (Bygdelista for Tau og Nordre Strand) mener Tau er blitt neglisjert. Han ønsker å videreutvikle tettstedet i tråd med kultur og historie, og mener Strands planlagte kulturhus bør bygges på Tau.

 
Snuoperasjon fører til Sp-utmeldingar

Publisert:

Morten Hetland og Harald Ommundsen melder seg ut av Senterpartiet, og blir uavhengige representantar i kommunestyret i Hjelmeland. Det er saka om kommunestruktur som er avgjerande.

 
Melder seg ut av Ap i protest

Publisert:

Bjørn Ove Hersdal fra Strand har meldt seg ut av Arbeiderpartiet. Flere saker med uenighet på fylkesnivå ligger bak, men dråpen var at Ap sentralt ikke ville se på nedleggelse av 50 skattekontor på nytt.

 
Signerte avtale om Ryfylke kommune

Publisert: - Oppdatert: 16.12.2016 kl 13:00

– Storhending. – Historisk. Det blei brukt fyndord då ordførarane frå Strand og Hjelmeland fredag føremiddag signerte intensjonsavtalen om Ryfylke kommune.

 
Undrar seg over ultimatum

Publisert:

I dag skal rådmennene sitt forslag til intensjonsavtale drøftast av forhandlingsutvala frå Strand og Hjelmeland. Håkon Helgøy (Hjelmeland KrF) reagerer på eit vedlegg til forslaget.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!