Krev 13 bussar etter Ryfast

Publisert:

Den nye trafikkplanen for Ryfylke legg opp til fleire bussavgangar mellom Hjelmeland og Strand etter opninga av Ryfast. Det bør vera 13 til dagen, meiner rådmannen i Hjelmeland. I dag er det berre ein eller to, utanom skulebussar.

 
– Hadde truleg plikt til å behandla saka

Publisert: - Oppdatert: 08.06.2017 kl 20:12

Fylkesmannen i Rogaland vurderer å ta Forsand kommune sitt avvisingsvedtak i går opp til lovlegkontroll. Staten sin forlenga arm i Rogaland meiner at kommunestyret truleg hadde plikt til å ta den aktuelle saka opp til behandling.

 
Framleis sterke kjensler i Forsand

Publisert: - Oppdatert: 07.06.2017 kl 14:10

Dagen etter at Sandnes-tilhengarane og mindretalet i Forsand kommunestyre avviste å behandla å utsetja vedtaket om samanslåing av Forsand og Sandnes, er kjenslene framleis sterke. Spesielt hos Strand-tilhengarane.

 
Sp-forslag om Forsand og Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 07.06.2017 kl 10:38

I morgen skal kommune- og regionreformen behandles i Stortinget. Nå varsler Senterpartiet og Geir Pollestad at partiet vil levere et eget forslag om sammenslåingen mellom Forsand og Sandnes.

 
Avviste saka

Publisert:

Sandnes-tilhengarane i Forsand kommunestyre stemte for at dei ikkje ville behandla saka om utsetjing av Nye Sandnes i kommunestyret i kveld med bakgrunn i paragraf 34 i kommunelova. Etter at Paul Løland (uavhengig) snudde i denne saka, ville det blitt fleirtal for å utsetja samanslåinga.

 
Kan ikkje nekta privat ferjedrift

Publisert: - Oppdatert: 06.06.2017 kl 15:50

Samferdselsdepartementet har i ein e-post til Forsand-ordførar Bjarte S. Dagestad svara at det ikkje er grunnlag for å nekta privat ferjedrift på Høgsfjorden etter Ryfast.

 
Trekte forslaget

Publisert: - Oppdatert: 06.06.2017 kl 15:44

Det er mykje usikkerheit knytt til kva Stortinget kjem til å seia om samanslåinga av Forsand og Sandnes på torsdag. Fleirtalet i fylkesutvalet ville tysdag føremiddag råda stortingspolitikarane til å utsetja samanslåinga, men trekte forslaget sitt.

 
Vurderer betalingsordning for parkering

Publisert: - Oppdatert: 06.06.2017 kl 12:13

Rådmannen i Strand vil utsette spørsmålet om å opparbeide en midlertidig parkeringsplass på Vasstveit-tomta i Jørpeland sentrum. Blant annet må det på plass et opplegg med betaling.

 
 
Ekstraordinært møte om samanslåing

Publisert: - Oppdatert: 04.06.2017 kl 11:45

Åtte Forsand-politikarar krev ekstraordinært kommunestyremøte tysdag for å få Stortinget til å utsetja vedtaket om Nye Sandnes til ferjedrifta er avklart. Nå har Forsand-ordføraren kalla inntil et slikt møte tysdag kveld.

 
Kvittar seg med kai og lånegaranti

Publisert: - Oppdatert: 31.05.2017 kl 14:56

Fylkessamferdselsutvalet ser mørkt på korleis fylkeskommunen skal kunne oppfylla sitt garantiansvar for Ryfast om det går privat ferje over Høgsfjorden. Dei gjekk inn for nedlegging av ferjekaien på Oanes.

 
Held på hurtigbåt

Publisert:

Det var ingen i fylkessamferdselsutvalet som ville kutta ut hurtigbåten mellom Jørpeland og Stavanger for å letta finansieringa av Tau-ferja.

 
Kva nå, Stortinget?

Publisert: - Oppdatert: 31.05.2017 kl 15:34

I videoen over går fleirtalet i Forsand kommunestyre for Nye Sandnes i fjor haust. Mykje har skjedd sidan då. Espedal-Frafjord-tunnelen blir bygd, ferjekaien på Oanes lagt ned, Rogaland fylkeskommune ber om lov frå regjeringa til å nekta privat ferjedrift på Høgsfjorden og Paul Løland snur. Kva vil ...

 
Inga Helgøy-avklaring før hausten

Publisert:

Fylkessamferdselssjef Gottfried Heinzerling vil gjera grundige vurderingar før han kan tilrå noko om bru til Helgøy. Svaret kjem til jul.

 
50 millioner som bidrag til ny kirke

Publisert:

Rådmannen i Strand går inn for å gi et kommunalt bidrag på 50 millioner kroner til ny kirke på Tau.

 
Kommune vurderer å bli hytteeigar

Publisert:

Formannskapet i Hjelmeland skal neste veke ta stilling til om kommunen skal bli hytteeigar.

 
Negative til Kjerag-nasjonalpark

Publisert:

Fleirtalet i formannskapet med Senterpartiet, Høgre og Samlingslista gjekk i går inn for at Forsand kommune allereie nå skal signalisera at dei ikkje er positive til ei vidare utgreiing av ein turisme-nasjonalpark ved Kjerag i Forsand kommune.

 
 Ble dyrere enn ventet

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2017 kl 12:49

Arbeidet med et nybygg for naturbruk ved Strand videregående skole har vist seg å være betydelig mer omfattende enn ventet.

 
Folket kuppar kommunehuset

Publisert:

Tysdag ettermiddag skal Folket i Hjelmeland kuppa kommunehuset. Alle skal få komma med sine forslag til kva Hjelmeland sentrum treng i framtida.

 
Søker om store pengebeløp

Publisert: - Oppdatert: 02.05.2017 kl 13:34

Hvert år deler Strand kommune ut 500.000 kroner av eiendomsskattemidlene til bruk i utkantene. I år ble det søkt om hele 8,3 millioner kroner

 
– «Usymmetrisk» fordeling

Publisert: - Oppdatert: 12.04.2017 kl 10:48

Ryfylkerådet meiner det er grunn til å sjå nærare på om grunneigarane bør bidra meir til investeringar i Preikestolen-området.

 
Usikre på framtidig samarbeid

Publisert: - Oppdatert: 07.04.2017 kl 12:47

Torkel Myklebust sluttar som dagleg leiar i Ryfylke IKS til hausten. Ryfylkerådet er usikre på korleis Ryfylke-samarbeidet vil sjå ut i framtida, og ventar med å erstatta Myklebust.

 
Kraft-motstand får følgjer

Publisert: - Oppdatert: 28.03.2017 kl 15:21

Formannskapet i Forsand sette i går foten midlertidig ned for å gje Stavanger Turistforening (STF) ei tomt med punktfeste på Bakken i Lysefjorden. Noko av årsaka til det er turistforeininga sin motstand mot kraftutbygging i Skurvedalen.

 
Reagerer på Stavanger-møte

Publisert:

Både Alf Henning Heggheim (Sp) og Helge Steinsvåg (Ap) var tydelig skeptiske til at en topptung delegasjon fra Strand kommune skal i møte med Nye Stavanger. Begge gjorde det klart at en sammenslåing ikke kommer på tale.

 
Ja og nei til kveite

Publisert:

Formannskapet i Strand ser meget positivt på muligheten til å få et foredlingsanlegg for kveite i Nordmarka. Det er derimot sterke politiske motforestillinger mot at kommunen skal bygge og eie dette.

 
Snur om lang tunnel

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2017 kl 12:33

Samferdselsdepartementet har endra si tilråding. Dei tilrår at det blir bygd ein lang tunnel frå Tysdalsstranda til Årdal i staden for ein kort tunnel.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE