– Flertallet har ikke stemt

Publisert: - Oppdatert: 25.01.2017 kl 15:24

Ordfører Irene Heng Lauvsnes i Strand tolker valgresultatet i Hjelmeland slik at flertallet av velgerne ikke har brydd seg med å stemme og dermed overlatt ansvaret til politikerne.

 
Nei-fleirtal i Hjelmeland

Publisert: - Oppdatert: 24.01.2017 kl 21:27

Det blei eit nei-fleirtal på 51,7 prosent i folkerøystinga i Hjelmeland. Det betyr at folket sa nei til samanslåing med Strand og Forsand. Oppmøtet var på 44,3 prosent.

 
Folkerøystinga er i gang

Publisert: - Oppdatert: 24.01.2017 kl 16:29

Klokka to tysdag ettermiddag opna røystelokala i Hjelmeland, og det var ganske god pågang den første timen.

 
Meiner regjeringa trenerer tunnel

Publisert:

Stortingsrepresentant Geir Pollestad (Sp) har sendt eit skriftleg spørsmål til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Han spør kvifor ministeren trenerer Årdalstunnelen ved å krevja konseptvalutgreiing (KVU).

 
Vil bruke tvang

Publisert:

Strand Venstre ber regjeringen og Stortinget bruke alle midler for å realisere en ny kommune bestående av Strand, Forsand og Hjelmeland. Partiet har liten forståelse for Forsands flørt med Sandnes.

 
Møtt med klar konklusjon

Publisert: - Oppdatert: 17.01.2017 kl 15:32

For nokre år sidan sa politikarane i Ryfylke nei til eit stort og tidkrevjande utgreiingsarbeid for Årdalstunnelen. Nå er valet klart. Dei må enten takka ja til kort tunnel eller gå med på utgreiinga likevel.

 
Fekk stor støtte for samanslåing

Publisert: - Oppdatert: 11.01.2017 kl 09:06

Ordførarane i Strand og Hjelmeland fekk mange spørsmål på folkemøtet i Hjelmeland tysdag, men det var ingen «sinte folk» i salen. Dei fleste frammøtte var positive til samanslåing.

 
Vil stoppe ryktene

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2017 kl 13:54

På sosiale medier blir forsandpolitiker Ole Tom Guse beskyldt for å ville til Strand fordi han er lovet en god posisjon dersom Strand og Forsand slår seg sammen. Dette oppfatter han å være ærekrenkende.

 
 
– Har neglisjert Tau

Publisert:

Lokalpolitiker Snorre Walde (Bygdelista for Tau og Nordre Strand) mener Tau er blitt neglisjert. Han ønsker å videreutvikle tettstedet i tråd med kultur og historie, og mener Strands planlagte kulturhus bør bygges på Tau.

 
Snuoperasjon fører til Sp-utmeldingar

Publisert:

Morten Hetland og Harald Ommundsen melder seg ut av Senterpartiet, og blir uavhengige representantar i kommunestyret i Hjelmeland. Det er saka om kommunestruktur som er avgjerande.

 
Melder seg ut av Ap i protest

Publisert:

Bjørn Ove Hersdal fra Strand har meldt seg ut av Arbeiderpartiet. Flere saker med uenighet på fylkesnivå ligger bak, men dråpen var at Ap sentralt ikke ville se på nedleggelse av 50 skattekontor på nytt.

 
Signerte avtale om Ryfylke kommune

Publisert: - Oppdatert: 16.12.2016 kl 13:00

– Storhending. – Historisk. Det blei brukt fyndord då ordførarane frå Strand og Hjelmeland fredag føremiddag signerte intensjonsavtalen om Ryfylke kommune.

 
Undrar seg over ultimatum

Publisert:

I dag skal rådmennene sitt forslag til intensjonsavtale drøftast av forhandlingsutvala frå Strand og Hjelmeland. Håkon Helgøy (Hjelmeland KrF) reagerer på eit vedlegg til forslaget.

 
Folkerøysting lagt til 24. januar

Publisert: - Oppdatert: 15.12.2016 kl 08:11

Hjelmeland kommune legg opp til folkerøysting om kommunesamanslåing 24. januar.

 
Ingen må gå - tilbod skal bestå

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2016 kl 09:11

Rådmennene i Strand og Hjelmeland har lagd fram sitt utkast til intensjonsavtale om «Ryfylke kommune». Der kjem det fram at dei kommunale tilboda skal bestå, og at ingen kommunetilsette skal seiast opp.

 
Tursti-arbeid på Tau kan bli utsatt

Publisert:

Anbudene på opparbeidelsen av tursti rundt Krossvatnet strekker ikke til. Det betyr at politikerne må finne flere midler, eller at arbeidet på Tau må utsettes.

 
– Korleis blir det med Ombo då?

Publisert:

Stavanger kommune planlegg å innføra piggdekkavgift. Forslaget er sendt ut på høyring. Denne veka var det formannskapet i Hjelmeland som diskuterte kva dei skulle seia om forslaget.

 
Tre av fire ombobuar vil til Stavanger

Publisert:

92 prosent av innbyggarane på Ombo vil fjerne grensa som deler øya i to. 73 prosent av dei vil at Ombo skal følgja resten av Finnøy inn i Stavanger kommune. Det kjem fram i ei undersøking som ombobuen sjølv sår tvil om.

 
Vil selge kulturhus

Publisert:

Fremskrittspartiet i Strand vil selge Torghuset for å få fortgang i prosessen med å bygge nytt kulturhus på Jørpeland.

 
Full fart i forhandlingane

Publisert:

Hjelmeland og Strand har det travelt med å koma i mål med forhandlingar om ei eventuell samanslåing. Dei tek sikte på endelege vedtak i månadsskiftet januar/februar.

 
Bremser neppe skoleutbyggingen

Publisert: - Oppdatert: 24.11.2016 kl 13:26

Det pågår for tiden en dialog mellom alle politiske partier i Strand. Målsettingen er å få et bredest mulig budsjettforlik. Samtalene så langt tyder på at skoleutbyggingen ikke vil bli reversert.

 
– Urettferdig forslag

Publisert:

Gerd Mydland (89) føler at forslaget om at de som har størst hus skal betale mest i vannavgift, er dypt urettferdig.

 
– Å vera lite effektiv er eit bevisst val

Publisert:

Hjelmeland ligg på niande siste plass på regjeringa si undersøking av effektiviteten i norske kommunar. – Eit bevisst val av Hjelmeland, seier rådmannen.

 
Kan få fleire skuledagar

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 11:45

I Forsand har fyrste til fjerde klassetrinn skule fire dagar i veka. Nå vil rådmannen at også desse elevane skal ha femdagars skuleveke.

 
– Må også sikre vekst i Hjelmeland

Publisert:

Torsdag 24. november møtes kommunene Strand og Hjelmeland for å diskutere sammenslåing. Strand-ordføreren peker på det må sørges for at også Hjelmeland blir sikret vekst ved en sammenslåing.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE