– Ordføraren går over streken

Publisert:

Håkon Helgøy (KrF) meinte ordførar Bjørn Laugaland var ufin med rådmennene i Ytre Ryfylke då fleirtalet i Hjelmeland kommunestyre sa nei til kommunesamanslåing onsdag.

 
Fekk brått ein million

Publisert:

Lærarane i Hjelmeland frykta at nytilsette kollegaer skulle få sparken før dei hadde hatt sin første arbeidsdag, men brått dukka det opp ein million kroner.

 
Mer brennevin på grunn av tabbe

Publisert: - Oppdatert: 17.06.2016 kl 09:18

En tabbe gjør at Strand kommune endrer regelverket for skjenking av brennevin på utesteder.

 
Sandnes som venta

Publisert: - Oppdatert: 15.06.2016 kl 14:40

Som venta blei det eit knapt 9-8-fleirtal for at Forsand skal slå seg saman med Sandnes i kommunestyret i dag. Det blei Høgre, Samlingslista og Forsand Bygdalista mot Ap, KrF og Sp. Paul Løland (Sp) blei jokeren.

 
Avviste Solvik-boliger

Publisert:

Et stort flertall av lokalpolitikerne i Strands forvaltningsutvalg sier blankt nei til å omregulere tidligere Solvik Camping til boligformål.

 
Nærare Sandnes enn nokon gong

Publisert:

Lene Idsø (39) frå Forsand vil helst at Forsand skal halda fram som eigen kommune, men har innsett at det ikkje fungerer i lengda. Ho trur det er best for Forsand å slå seg saman med Sandnes.

 
Nei til Incus Investor

Publisert:

Formannskapet i Strand har endelig avgjort at kommunen ikke skal gå i forhandlinger med kjøp av stålverksområdet på Jørpeland. Det eneste man kan tenke seg, er å kjøpe noe areal i utmarka langs Jørpelandsvassdraget.

 
Rådmannen tilrår Sandnes

Publisert:

Ikkje heilt uventa rår Forsand-rådmann Søren Jensen politikarane til å velja å slå seg saman med Sandnes.

 
 
Jevnt om sammenslåing

Publisert: - Oppdatert: 08.06.2016 kl 15:16

Dersom Forsand velger å slå seg sammen med en nabo, står kampen mellom Strand og Sandnes. Ordføreren ønsker å slå seg sammen med Sandnes.

 
Det sprikar i Forsand

Publisert:

Det kjem ikkje noko eintydig signal frå Forsand-politikarane om korleis dei synest Forsand kommune skal sjå ut i framtida. I kveld kjem den tredje beilaren, Strand, på besøk.

 
– Eiendomsskatten på boliger avskaffes innen to år

Publisert: - Oppdatert: 07.06.2016 kl 12:04

Dagens eiendomsskatt på bolig, fritidsbolig og næring i Strand kommune avskaffes i løpet av en overgangsperiode på inntil to år, står det å lese i prinsippdokumentet for Preikestolen kommune.

 
Kan føre til fjerning av eiendomsskatten

Publisert: - Oppdatert: 03.06.2016 kl 11:54

Tonen var god da Forsand og Strand igjen møttes for å diskutere kommunesammenslåing. Men spørsmålet om eiendomsskatt på boliger og hytter kan fort få en nøkkelrolle. Strand vurderer å fjerne eiendomsskatten dersom det kan føre til sammenslåing.

 
Nøgd med energimelding

Publisert:

Ordføraren i Forsand er glad for at reglane om konsesjonskraft ikkje blir endra.

 
Nasjonal turistveg heilt frå Oanes

Publisert:

Nasjonal turistveg Ryfylke blir forlenga med ein rundtur gjennom Sauda, Røldal og Suldal, men Riksveg 13 mellom Oanes og ferjekaien på Hjelmeland får likevel behalda statusen som turistveg.

 
Åpner for å kjøpe noe

Publisert: - Oppdatert: 02.06.2016 kl 09:42

Rådmann Jon Ola Syrstad mener Strand kommune bør si nei til å kjøpe alle Scana sine eiendommer på Jørpeland. Han åpner derimot for å kjøpe noe, da i hovedsak areal utenfor selve industritomta.

 
Ny skole klar i 2019

Publisert:

Dersom alt går etter planen, blir det byggestart for ny skole på Tau i begynnelsen av neste år. Planen tilsier at den nye skolen skal bli tatt i bruk til skolestart i 2019.

 
Vil ha planlagt svømmehall på Tau

Publisert:

Svømmeklubben i Strand ønsker nytt svømmebasseng på Jørpeland. Men rådmannen vil heller bygge svømmehall på Tau.

 
Har ikkje gitt opp

Publisert:

Sjølv om forhandlingane med Gjesdal og Sandnes stranda i går, har ikkje Forsand-ordføraren gitt opp å få til ei intensjonsavtale med ein kommune på andre sida av Høgsfjorden.

 
– Ingen skam å snu

Publisert:

– I denne saken er det ingen skam å snu, sier Petter Korneliussen og gjør det klart at Fremskrittspartiet er i mot å bevilge penger til ei bru til Jørpelandsholmen.

 
Nei til mobbing

Publisert:

Elevane i klasse 5B på Fjelltun skole har dei siste vekene hatt fokus på mobbing og på kva mobbing kan føra til. 10- og 11-åringane er heilt klare på kva dei synest om temaet.

 
Får fem millionar frå Gjesdal

Publisert: - Oppdatert: 28.04.2016 kl 14:15

Fleirtalet i Gjesdal formannskap gjekk i dag inn for å bruka fem millionar kroner på Espedal-Frafjord-tunnelen. Det skapar jubel i Forsand.

 
Vil ikkje sleppa rådmannen til

Publisert:

Fleirtalet i kommunestyret i Hjelmeland sa nei til å la rådmannen vurdera korleis Hjelmeland skal løysa sine utfordringar dei neste 20-30 åra. Dei ville heller at ordføraren skulle gjera det.

 
Flertall for Stavanger

Publisert: - Oppdatert: 28.04.2016 kl 08:20

Det er politisk flertall i Strand for å innlede reelle samtaler med Stavanger om sammenslåing, dersom Forsand og Hjelmeland sier nei til Strand. Onsdag kveld sier kommunestyret etter alt å dømme ja til rådmannens innstilling om å vurdere å slå seg sammen med Stavanger.

 
Hagestue i friområde

Publisert:

Politikerne i forvaltningsutvalget var ikke enige med rådmannen og sa ja til oppføring av en hagestue på Tau, til tross for at den vil gå utenfor eiernes tomt og inn på et friområde.

 
Opnar døra på gløtt igjen

Publisert: - Oppdatert: 20.04.2016 kl 22:05

Sandnes og Gjesdal først, så nytt møte med Strand. Det gjekk fleirtalet i Forsand kommunestyre inn for i kveld.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE