Mener at klageren ikke er part i saken

Publisert:

Rådmannen i Strand mener at Aud Johannsen Hodne ikke har klagerett i spørsmålet om det gamle gymnaset på Jørpeland skal rives eller ikke.

 
Set døra på gløtt for Nye Sandnes

Publisert:

Ryfylke IKS skal eksistera også etter 2020, meiner Ryfylkerådet, men det er uvisst om Nye Sandnes blir inviterte inn i varmen.

 
Delte meninger om privat hurtigbåt

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2018 kl 11:40

Stavanger Aftenblad skriver fredag at Ryfast kan få konkurranse fra privat hurtigbåtdrift. Ordføreren i Strand er positiv, mens Senterpartiet er skeptisk.

 
– Det har gått heilt greitt utan buplikt

Publisert:

Ordførar Bjørn Laugaland (Sp) meiner verken dei mest optimistiske eller dei mest skeptiske spådde rett om konsekvensane av å fjerna buplikta i Hjelmeland. Resultatet blei noko midt i mellom.

 
Vil ha ein ny runde med skuledebatt

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2017 kl 18:20

Morten Hetland (uavhengig) sette litt liv i budsjettdebatten i Hjelmeland kommunestyre då han bad rådmannen vurdera ein stor sentralskule i staden for tre skular i kommunen.

 
Vil strama inn buplikta

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2017 kl 16:58

Forsand Bygdalista fremma ein interpellasjon om å oppheva buplikta i kommunestyret på onsdag, men fleirtalet ville heller strama inn.

 
Ble valgt til generalsekretær

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2017 kl 13:37

22 år gamle Guri Barka Martins fra Jørpeland er valgt til ny generalsekretær i Grønn Ungdom. Det er et verv hun trives utmerket godt med og er like fornøyd med å få jobbe med klimaspørsmål.

 
Endeleg om Nye Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 08.12.2017 kl 08:35

På førehand var det varsla at Høgre, Frp, Ap og Venstre sikra fleirtal for å ikkje reversera denne samanslåinga. Slik blei det også, trass innstendige oppmodingar til Ap om å snu.

 
 
Forsand Sp langar ut mot Sandnes

Publisert:

Forsand Sp meiner Sandnes Sp bryt med valprogrammet og partiet sitt standpunkt, når dei ikkje seier imot Nye Sandnes. Tore Hans Mikkelson, Tora-Liv Thorsen og Paul Løland trekk seg nå frå verva sine i fellesnemnda.

 
– Alvorlig for hurtigbåttilbudet

Publisert: - Oppdatert: 06.12.2017 kl 09:44

Alf Henning Heggheim (Sp) frykter for hurtigbåttilbudet mellom Strand og Stavanger forsvinner. Jørpelandsruta kan bli nedlagt før Ryfast åpner.

 
Endeleg om Nye Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 30.11.2017 kl 14:11

Kommunal- og forvaltningskomiteen gjorde med fleirtalet i Stortinget vedtak om at stortingsvedtaket frå 9. juni i år er gyldig og at Nye Sandnes blir ein realitet frå 1. januar 2020.

 
Gigantbåt til kaien på Mæle

Publisert: - Oppdatert: 28.11.2017 kl 15:24

Frå 1. februar kan ein 230 meter lang oljeboringsbåt bli lagt til kai på Mæle, og her kan den bli liggande i såkalla varmt opplag i opptil to år.

 
Bussen vil bruka lang tid til byen

Publisert:

Strand-politikarane er ikkje nøgde med Kolumbus, som vil ha eit anna ruteopplegg for bussar mellom Strand og Stavanger enn det Strand kommune helst vil ha.

 
Ville ikke ha forskjellsbehandling

Publisert: - Oppdatert: 23.11.2017 kl 15:12

Rådmannen sa nei til å gi Manar Arabic Fastfood fast plass på torget på Jørpeland. Et enstemmig formannskap ga likevel grønt lys.

 
Sendte saken tilbake for ny utredning

Publisert: - Oppdatert: 22.11.2017 kl 21:19

Politikerne i fylkessamferdselsutvalget vil ikke uten videre støtte fylkesrådmannens innstilling om å gi løyve til ferjedrift på Høgsfjorden.

 
Vil dele mobbeombud med Stavanger

Publisert:

Fremskrittspartiet i Strand foreslår i forbindelse med kommunebudsjettet at Strand kommune inngår et samarbeid med Stavanger kommune om mobbeombud.

 
Sp går for kjøp

Publisert:

Senterpartiet vil i formannskapet på onsdag gå inn for at Strand kommune kjøper Folkets Hus for tre millioner kroner.

 
Vil gjøre seg ferdig med Tau først

Publisert:

Formannskapet skal neste uke ta stilling til en utbyggingsplan for skolene i Strand. Skolene på Tau blir prioritert først, og elever på Jørpeland kan bli flyttet midlertidig til Bjørheimsbygd.

 
30-40 elevar kan forsvinna til byen

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2017 kl 09:53

Mange av elevane som går på Strand vidaregåande skule og bur på hybel risikerer å mista bortebuarstipend. Rektor Erik Danielsen kallar det «katastrofe» om skulen mistar 30-40 elevar.

 
Protesterte for å få behalda skatt

Publisert: - Oppdatert: 09.11.2017 kl 09:23

150 ordførarar og varaordførarar var nøgde med signala dei fekk frå Stortinget etter å ha levert sitt opprop om å behalda eigedomsskatt på onsdag.

 
God økonomi og store planer

Publisert:

For ti år siden hadde Strand kommune omtrent null og niks på sparekontoen, ved utgangen av 2017 vil det stå rundt 130 millioner kroner på disposisjonsfondet.

 
Ville ikke ha med ordføreren til Oslo

Publisert: - Oppdatert: 07.11.2017 kl 13:36

I dag morges reiste tre representanter fra Forsand formannskap til Oslo for å møte kommunalkomiteen. Ordfører Bjarte S. Dagestad reagerer på at han ble holdt utenfor.

 
– Gjør nasjonalpark mer aktuelt

Publisert: - Oppdatert: 06.11.2017 kl 09:24

Venstre tar Preikestolen nasjonalpark med i regjeringsforhandlinger. Partiet mener filminnspillingen med Tom Cruise aktualiserer behovet for en nasjonalpark.

 
Kan ikkje stoppa Nye Sandnes-arbeidet

Publisert:

Fylkesmannen i Rogaland slår fast at kommunestyrevedtaket om å stoppa arbeidet med Nye Sandnes ikkje er gyldig. Både Forsand- og Sandnes-ordføraren har sendt brev til Fylkesmannen i Rogaland for å få svar på dette.

 
Bryr seg lite om uttale om mistillit

Publisert:

Politikar Roar Larsen (Ap) sa frå talarstolen i kommunestyret i førre veke at fleirtalet i kommunestyret ikkje lenger har tillit til rådmannen etter det som skjedde i det ekstraordinære kommunestyremøtet 6. juni. Rådmann Søren Jensen bryr seg lite om uttalen.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE