Kompensasjon for å ha blitt avvist

Publisert: - Oppdatert: 30.06.2017 kl 14:39

Strand fridde til både Hjelmeland og Forsand. Kommuner som står ufrivillig alene etter kommunereformen får nå kompensasjon.

 
Venter i spenning på analyse

Publisert: - Oppdatert: 21.06.2017 kl 13:13

Mandag ble det første av to møter mellom Forsand kommune og aktuelle ferjeselskap gjennomført. Nå skal det utføres en trafikkanalyse som både kommune og rederi venter i spenning på.

 
Får bli med på behandlinga

Publisert:

Dei tre kommunestyrerepresentantane i Hjelmeland som har skrive under på eit opprop mot kraftutbyggingar i Årdal, er ikkje ugilde under behandlinga av saka denne veka.

 
Reiste motsegn mot tre kraftverk

Publisert:

Mindretalet i formannskapet i Hjelmeland ville opna for ei redusert utbygging av Sandvassåna i Årdal, men fleirtalet reiste motsegn mot alle dei tre planlagde kraftutbyggingane.

 
Fekk fleirtalet for seint

Publisert: - Oppdatert: 15.06.2017 kl 08:37

Det nye fleirtalet i Forsand kommunestyre, som ikkje vil slå seg saman med Sandnes, fekk i kommunestyremøtet onsdag gjort vedtaket dei ikkje fekk gjort i det ekstraordinære kommunestyremøtet i førre veke. Stortinget vedtok Nye Sandnes før helga.

 
Letta over utsetjing

Publisert:

Forsand Elverk-sjef Kjell Inge Bjørheim og kolleger av han kunne letta konstatera at kommunestyrepolitikarane ikkje gjekk inn for å selja elverket. Ennå.

 
Utsetter nedlegging av ferjeleiet

Publisert: - Oppdatert: 14.06.2017 kl 09:35

Under fylkestingsmøtet tirsdag ble det avgjort å utsette vedtaket om nedlegging av ferjekaien på Oanes. Fylkestinget vil vente til søknaden om privat ferjedrift er behandlet.

 
Vurderer omkamp

Publisert: - Oppdatert: 09.06.2017 kl 10:34

Ole Tom Guse (KrF) har tidlegare varsla at han skulle gje opp kampen om kommunereforma når Stortinget hadde gjort sitt vedtak, men det som skjedde i det ekstraordinære kommunestyret tysdag og usikkerheita rundt ferja gjer at han nå vurderer omkamp. Forsand-ordføraren synest dette er trist.

 
 
Krev 13 bussar etter Ryfast

Publisert:

Den nye trafikkplanen for Ryfylke legg opp til fleire bussavgangar mellom Hjelmeland og Strand etter opninga av Ryfast. Det bør vera 13 til dagen, meiner rådmannen i Hjelmeland. I dag er det berre ein eller to, utanom skulebussar.

 
– Hadde truleg plikt til å behandla saka

Publisert: - Oppdatert: 08.06.2017 kl 20:12

Fylkesmannen i Rogaland vurderer å ta Forsand kommune sitt avvisingsvedtak i går opp til lovlegkontroll. Staten sin forlenga arm i Rogaland meiner at kommunestyret truleg hadde plikt til å ta den aktuelle saka opp til behandling.

 
Framleis sterke kjensler i Forsand

Publisert: - Oppdatert: 07.06.2017 kl 14:10

Dagen etter at Sandnes-tilhengarane og mindretalet i Forsand kommunestyre avviste å behandla å utsetja vedtaket om samanslåing av Forsand og Sandnes, er kjenslene framleis sterke. Spesielt hos Strand-tilhengarane.

 
Sp-forslag om Forsand og Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 07.06.2017 kl 10:38

I morgen skal kommune- og regionreformen behandles i Stortinget. Nå varsler Senterpartiet og Geir Pollestad at partiet vil levere et eget forslag om sammenslåingen mellom Forsand og Sandnes.

 
Avviste saka

Publisert:

Sandnes-tilhengarane i Forsand kommunestyre stemte for at dei ikkje ville behandla saka om utsetjing av Nye Sandnes i kommunestyret i kveld med bakgrunn i paragraf 34 i kommunelova. Etter at Paul Løland (uavhengig) snudde i denne saka, ville det blitt fleirtal for å utsetja samanslåinga.

 
Kan ikkje nekta privat ferjedrift

Publisert: - Oppdatert: 06.06.2017 kl 15:50

Samferdselsdepartementet har i ein e-post til Forsand-ordførar Bjarte S. Dagestad svara at det ikkje er grunnlag for å nekta privat ferjedrift på Høgsfjorden etter Ryfast.

 
Trekte forslaget

Publisert: - Oppdatert: 06.06.2017 kl 15:44

Det er mykje usikkerheit knytt til kva Stortinget kjem til å seia om samanslåinga av Forsand og Sandnes på torsdag. Fleirtalet i fylkesutvalet ville tysdag føremiddag råda stortingspolitikarane til å utsetja samanslåinga, men trekte forslaget sitt.

 
Vurderer betalingsordning for parkering

Publisert: - Oppdatert: 06.06.2017 kl 12:13

Rådmannen i Strand vil utsette spørsmålet om å opparbeide en midlertidig parkeringsplass på Vasstveit-tomta i Jørpeland sentrum. Blant annet må det på plass et opplegg med betaling.

 
Ekstraordinært møte om samanslåing

Publisert: - Oppdatert: 04.06.2017 kl 11:45

Åtte Forsand-politikarar krev ekstraordinært kommunestyremøte tysdag for å få Stortinget til å utsetja vedtaket om Nye Sandnes til ferjedrifta er avklart. Nå har Forsand-ordføraren kalla inntil et slikt møte tysdag kveld.

 
Kvittar seg med kai og lånegaranti

Publisert: - Oppdatert: 31.05.2017 kl 14:56

Fylkessamferdselsutvalet ser mørkt på korleis fylkeskommunen skal kunne oppfylla sitt garantiansvar for Ryfast om det går privat ferje over Høgsfjorden. Dei gjekk inn for nedlegging av ferjekaien på Oanes.

 
Held på hurtigbåt

Publisert:

Det var ingen i fylkessamferdselsutvalet som ville kutta ut hurtigbåten mellom Jørpeland og Stavanger for å letta finansieringa av Tau-ferja.

 
Kva nå, Stortinget?

Publisert: - Oppdatert: 31.05.2017 kl 15:34

I videoen over går fleirtalet i Forsand kommunestyre for Nye Sandnes i fjor haust. Mykje har skjedd sidan då. Espedal-Frafjord-tunnelen blir bygd, ferjekaien på Oanes lagt ned, Rogaland fylkeskommune ber om lov frå regjeringa til å nekta privat ferjedrift på Høgsfjorden og Paul Løland snur. Kva vil ...

 
Inga Helgøy-avklaring før hausten

Publisert:

Fylkessamferdselssjef Gottfried Heinzerling vil gjera grundige vurderingar før han kan tilrå noko om bru til Helgøy. Svaret kjem til jul.

 
50 millioner som bidrag til ny kirke

Publisert:

Rådmannen i Strand går inn for å gi et kommunalt bidrag på 50 millioner kroner til ny kirke på Tau.

 
Kommune vurderer å bli hytteeigar

Publisert:

Formannskapet i Hjelmeland skal neste veke ta stilling til om kommunen skal bli hytteeigar.

 
Negative til Kjerag-nasjonalpark

Publisert:

Fleirtalet i formannskapet med Senterpartiet, Høgre og Samlingslista gjekk i går inn for at Forsand kommune allereie nå skal signalisera at dei ikkje er positive til ei vidare utgreiing av ein turisme-nasjonalpark ved Kjerag i Forsand kommune.

 
 Ble dyrere enn ventet

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2017 kl 12:49

Arbeidet med et nybygg for naturbruk ved Strand videregående skole har vist seg å være betydelig mer omfattende enn ventet.

 

Nyheter fra andre aviser

Jærbladet

Solabladet

Sandnesposten

Bygdebladet

Gjesdalbuen

Dalane Tidende

ANNONSE