Tøffe tider

Tøffe tider

Publisert:

Oljebransjen var sikker som banken. Alle kunne få jobb i «oljå». Det var gode pengar å tena og herlege friperiodar å nytta på det du måtte lika.

Tradisjonen tro

Tradisjonen tro

Publisert:

Hvert år på 2. juledag går turen til Preikestolen om vi vil eller ei. Vær- og føreforhold er aldri tema, vi kler oss etter forholdene, heter det seg. Det er like spennende hvert år hvilket vær vi får på turen.

Nytt år, nytt mot, ny mat

Nytt år og nytt mot

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2016 kl 13:52

Da var julen over. Og den var over like fort som alltid. Jeg håper alle har kost seg med familie, venner og god mat, og at alle har hatt tid mellom slagene til å slappe litt av. Men når julen er over, begynner hverdagen igjen.

Frå Bjødnabu til Pundsnes

Frå Bjødnabu til Pundsnes

Publisert:

Eg vil denne gongen ta for meg ein kjempefin tur, og som i tillegg er lett å gå. Det er nesten berre «unnabakke» heile vegen. Grunnen er at vi starter på topp, Bjødnabu (454 meter over havet), og går ned til Pundnes på Hjelmeland, nesten ved sjøen.

Hjemme hos meg

Hjemme hos meg

Publisert:

Etter å ha vært rundt i garasjer til andre veteranbil-entusiaster får dere nå bli med hjem til meg og mine veteranbiler. Arbeidsledig blir jeg nok ikke med det første.

Et barn er født i Betlehem, i Norge og i Uganda

Et barn er født i Betlehem, i Norge og i Uganda

Publisert:

Nå er endelig julen her, enten vi er klar for den eller ikke. Uansett hvor mye eller lite vi har bakt, vasket og handlet er tiden nå inne for å slappe av og nyte dagene sammen med våre nærmeste.

Menn i tights?

Menn i tights?

Publisert: - Oppdatert: 22.12.2015 kl 13:58

Fra gammelt av var det menn som praktiserte yoga for å holde seg sunne og sterke. Da yoga kom til USA på 60- og 70-tallet var det flest kvinner som begynte å praktisere. Fremdeles er det en overvekt av kvinner i Vesten, men på grunn av yogaens effekt for kropp og sinn kommer stadig flere menn tilbak...

Hat i full blomst

Hat i full blomst

Publisert:

Så mykje uvitenheit. Det gjer meg så trist. Så finst dei her også. Her på vesle Jørpeland. Dei som har fylt opp hjartet med hat mot folk dei ikkje kjenner. Folk dei ikkje anar forhistoria til.

Og alle hjerter gleder seg

Og alle hjerter gleder seg

Publisert:

Nå er julen her. Julen med de deilige duftene, gran og krydder. Alle lyslenkene og stearinlysene vi omgir oss med er med på å lyse opp i denne årets mørkeste måned.

Turen før turen

Turen før turen

Publisert:

Turen før turen – fra Leiken via Sundmork til Bakken. Strand og Forsand turlag hadde denne fellesturen på programmet i høst, og hva er da mer naturlig enn at vi går turen minst en gang i forkant for å være sikre på riktig trasévalg og på tidsbruken. Prøveturen ble gjennomført i strålende høstvær og ...

Fine heimelaga tre

Fine heimelaga tre

Publisert:

Hilde Hauge forklarer steg for steg korleis du enkelt kan laga deg eit juletre forma slik du sjølv ønskjer og i det materiale du sjølv ønskjer.

Bør-oppgåver og kan-oppgåver

Bør-oppgåver og kan-oppgåver

Publisert:

Det er litt skummelt når politikarar sorterer oppgåver i må-oppgåver og bør-oppgåver, eller skal-oppgåver og kan-oppgåver. Særleg om du steller med kultur.

Innekos med god samvittighet

Innekos med god samvittighet

Publisert:

Her får du tips til noe å kose deg inne med når det ikke er så fint vær til å være ute i. Noe du til og med kan kose deg med med god samvittighet.

Stemmen er starten!

Stemmen er starten!

Publisert:

Parkeringsplassen «Stemmen» er startpunktet for mange fine turar. Leif-Ole Terøy guidar deg gjennom fleire av dei.

Restorativ yoga

Restorativ yoga

Publisert:

Det bruser i nakken og smertene stråler fra nakken og ned gjennom skuldrene, pusten er kort og kroppen stiv. Nok en dag med marathon-løping for å rekke gjennom programmet fra tidlig morgen til kveld… Ja, men skal jeg gjøre yoga?

I garasjen hos Karstein

I garasjen hos Karstein

Publisert:

I Kjølevik finner vi Karstein Finnesand som er en av de trofaste medlemmene i Ryfylke veterankjøretøyklubb. Han bor der sammen med sin kone Bjørg som også har vært med å berike livet og holde interessen oppe for å ta vare på eldre bevaringsverdige ting.

Fortsatt litt utetid

Fortsatt litt utetid

Publisert:

Selv om hage og ugras seiler sin egen sjø, tilbringer hage- og blomsterentusiast Solveig Løyning Halvorsen fortsatt mye tid ute. Her har hun tips som kan lyse opp i en mørk novembermåned.

Fattigdommens mange ansikter

Fattigdommens mange ansikter

Publisert:

I oktober kom jeg og min mor hjem fra et kort, men innholdsrikt opphold i Uganda. Vi sitter igjen med mange inntrykk. De sterkeste handler om enkeltmennesker sine historier, eller skjebner. Jeg vil dele noen av dem her for å vise hvor kompleks og innviklet fattigdommen er. Minst like kompleks som ve...

Fra Vågen til Preikestolen

Fra Vågen til Preikestolen

Publisert:

Høres det langt ut? Tenk så enkelt når man kan gå til Preikestolen fra Jørpeland i stedet for å kjøre opp, parkere og så gå opp. Dette måtte prøves og det ble gjort både en og to ganger denne helgen.

Strandbuer blant de 100 beste

Strandbuer blant de 100 beste

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2015 kl 09:01

Lokalfotballblogger Lars Fisketjøn har kåret de 100 beste fotballspillerne fra Sør-Rogaland. Her finner vi flere strandbuer.

Nytt liv til gamle ting

Nytt liv til gamle ting

Publisert:

Eit tre å henga pakkane i pakkekalenderen på av rekved, møblar og andre interiør- og bruksting som får ny utsjånad med spraylakk, gamle kaffiposar som blir til vesker og gamle klede som blir til heilt nye var nokre av dei tinga det blei jobba med under gjenbrukssamlinga på Årdal skule for eit par ve...

Må man ha middag hver dag?

Må man ha middag hver dag?

Publisert: - Oppdatert: 03.11.2015 kl 16:49

Middag er et viktig måltid. Muligens dagens viktigste måltid. Middagen skal helst inneholde både karbohydrater, proteiner og fett, og mange av dagens vitaminer og mineraler kommer gjerne fra middagen.

Farleg å leva

Farleg å leva

Publisert:

Det er farleg å leva. Du kjem garantert til å døy av det. Eg skal leva evig. Eller døy under forsøket.

Ein klassikar

Ein klassikar

Publisert:

Lofteheia-Lauvåsen er ein tur vi går ofte som trimtur ein onsdag, ein kveldstur eller ein litt lenger sundagstur: Loftsheia – Lauvåsen og retur. Dersom det er ein kveldstur, eller ein trimtur med «gutta» så tar vi den korte versjonen; då droppar vi Lauvåsen.

Mange avgjerder

Mange avgjerder

Publisert:

Kva dusjkabinett er best? Skal det vera bua dører, skal det vera firkanta? Kor mykje kostar eigentleg eit blandebatteri og kvar bør eg kjøpa det? Er det for mykje grønt i den gulfargen?

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...