Yoga for barn

Yoga for barn

Publisert:

– Vil dere bli med på en reise inn i jungelen? spør jeg. – Ja, svarer nysgjerrige, spente barn i kor. – Kom igjen så reiser vi!

Just do it!

Just do it!

Publisert: - Oppdatert: 15.10.2015 kl 14:27

Hva er dette for en overskrift på bloggen? En god idé, en sammenblanding av noe eller bare en fornuftig tanke?

Ein barndomshelt

Ein barndomshelt

Publisert:

Ein av mine aller største barndomsheltar, Magne Teigen, gjekk nyleg bort i ein alder av 71 år. Teigen var nok den som motiverte meg aller mest til å bli ein skikkeleg nerd.

Deilig ute, lov å være inne

Deilig ute, lov å være inne

Publisert:

Den deilige høsten, den herlige løvfallets tid. Men jeg har en diskusjon med meg selv her jeg sitter og skriver. Skal jeg gi meg høsten i voll allerede?

Gje meg ein identitet!

Gje meg ein identitet!

Publisert: - Oppdatert: 07.10.2015 kl 20:44

Eg drøymer om at Jørpeland får ein identitet som handlar om meir enn at me er næraste by til Preikestolen og den vesle fillebyen turistane knapt registrerer i sidesynet frå bussen på veg til og frå turistmagneten ved Lysefjorden.

Til topps på Snønuten

Til topps på Snønuten

Publisert:

Turen til Snønuten har stått høyt på ønskelisten lenge, men vi har ikke kommet oss avgårde før nå. Det skyldes nok at vi har så mange flotte turer i vårt eget nærområde, at det langt på vei dekker turbehovet.

Har du høyrt om geriljabroderi?

Har du høyrt om geriljabroderi?

Publisert: - Oppdatert: 29.09.2015 kl 15:04

Eg måtte sjølv googla for å få forklart akkurat kva det er, sjølv om eg for så vidt visste kva det var. Geriljabroderi – Å skriva med nål.

Uten mat og drikke, duger helten ikke!

Uten mat og drikke, duger helten ikke!

Publisert: - Oppdatert: 24.09.2015 kl 14:42

Frokost. Må ha det, bare må ha det! Jeg er av den typen som ikke fungerer uten frokost. Ingen frokost = null energi.

Er det eigentleg så kjekt å gå tur?

Er det eigentleg så kjekt å gå tur?

Publisert: - Oppdatert: 23.09.2015 kl 10:34

Ein kikk på Fjesboka og på Strandbuen sine bloggar fortel meg at det for tida er populært å gå tur. Folk skryt av flotte turar dei har gått i den lokale fjellheimen. Ut på tur, aldri sur, vil mange seia. Men er det eigentleg så kjekt?

Niben - med utsikt over Årdal

Niben - med utsikt over Årdal

Publisert:

Vi hadde nokre fantastiske kveldar i august og september. Ein av desse kveldane var onsdag 12. august, og vi hadde bestemt oss for en tur til Niben. Den ligg ovanfor Skogarbø i Årdal, og er vel og kalla Skogarbøniben?

Yoga er for alle

Yoga er for alle

Publisert:

Har du noen gang tenkt på at du er alt for stiv til å gjøre yoga?

Livsglede

Livsglede

Publisert:

«Gammel kjærlighet ruster ikke» er et uttrykk som vi ofte bruker. Helst er det ofte med tanke på kjærlighet mellom mennesker, men i veteranbilmiljøet har det også en sterk betydning.

Historien om Justus

Historien om Justus

Publisert:

For å sette i gang et barnehjemsprosjekt i Uganda kreves det en ildsjel med pågangsmot, utholdenhet, kreativitet og styrke. I dag skal dere få bli bedre kjent med ugandiske Justus, og se hvordan livet har formet ham til å bli den perfekte leder av Birungi Children's Home.

Gleda i det litle

Gleda i det litle

Publisert:

Det er ofte dei små tinga som gjev meg verkeleg glede. Varme solstråler over morgonlette krusningar på ein blenkjande blå fjord, det lure smilet frå vesleguten, den varme klemmen som nesten klemmer lufta ut av meg frå storesyster, ei travel bie på ein blomst og at nokon har gidda å klyppa kantane la...

Fekk hol på det

Fekk hol på det

Publisert:

Etter at me pussa opp har eg nølt med å laga hol i dei nye veggane. Det er noko med det, å laga det første holet. Det er vel ei nokså vanleg utfordring. Sist gong tok det opptil fleire år, denne gongen tok det nå berre to-tre månader.

Hverdag versus ferie

Hverdag versus ferie

Publisert:

Sommeren er over. Eller snart over om du er født optimist. Om vi i det hele tatt kan kalle det som har vært for sommer. Uansett, ferie har det vært, og ferien bringer gjerne ofte med seg litt ekstra kos. Og jammen er det vel unt!

Bakveien til Preikestolen

Bakveien til Preikestolen

Publisert:

Det ser ut som den rene folkevandringen oppover mot Preikestolen denne fine dagen i august. Godt å vite at vi ikke skal gå i det mylderet. På den stien vi skal gå er det mer sjelden at man møter folk i løypa.

Svanesong

Svanesong

Publisert: - Oppdatert: 21.08.2015 kl 15:36

Eit lite innlegg for å heidra ein av dei som går ut av politikken medan fokus er på dei som vil inn.

Randåsen – ein «konge-tur»

Randåsen – ein «konge-tur»

Publisert:

Det verkar som om vi i Ryfylke er spesielt interessert i turar; gå turar, eller berre lese om dei. Her i Strandbuenbloggen er det fleire som skriv om turar, og skal ikkje sjå lenge på Facebook før du har fått med deg «skrytebilete» av folk på tur. Og dei har gått flotte turar, lange turar, korte tur...

Terrasse-styling

Terrasse-styling

Publisert:

Litt ironisk å visa dykk ei kjapp og enkel terrasse-styling sånn på tampen av ein heller laber terrassesesong. Likevel er det nokre dagar innimellom som kan nytast ute. Då gjeld det å vera kjapp å gjera terrassen koseleg og klar til bruk.

Yoga-eventyr på Bali

Yoga-eventyr på Bali

Publisert:

Anne Siv Aasen fikk noen eventyrlige dager på Bali i juni. Hun fikk være med å gjøre yoga sammen med over 3600 andre og knyttet kontakter med mange andre yogaentusiaster.

Fantastisk tur til Trolltunga

Fantastisk tur til Trolltunga

Publisert:

Tore Voster lot veteranbil være veteranbil, og tok familien med på tur til Trolltunga. I 2014 hadde han en ryggoperasjon, og nå ville han teste ut hvor mye kroppen tålte. Sammen med sine nærmeste kunne Tore smile bredt fra Trolltunga.

Ønsker å utrydde seg selv

Ønsker å utrydde seg selv

Publisert:

Birungi Children's Home er et barnehjem som har som visjon å utrydde seg selv. Håpet er at behovet for barnehjem skal forsvinne i framtiden.

Hagen i august

Hagen i august

Publisert:

Solveig føler seg litt snytt for den varme og gode sommeren, men det mangler ikke på prosjekter i hagen hennes på Forsand om temperaturen er litt lavere enn det vi foretrekker som norsk sommertemperatur.

Sjøen er ikkje for alle

Sjøen er ikkje for alle

Publisert:

Ei strandsone som er så utbygd at du ikkje kan dyppa tåa di utan at ein privilegert hytteeigar kremtar diskret frå terrassen like ved. Slik er det blitt mange stader på Sør- og Austlandet. Er me på god veg etter her på Vestlandet?

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...