Trening og tidsklemma

Trening og tidsklemma

Publisert:

Er det mulig å bruke sykling som trening når man står midt oppe i tidsklemma? Kan man drive med jogging, turgåing og styrketrening i tidsklemma? Eller, kan man i det hele tatt drive med noen form for hobbyer? Når kan man vite at man er i tidsklemma? Kan man bruke tidsklemma som unnskyldning for å ik...

Få et glimt av hverdagen i Uganda

Få et glimt av hverdagen i Uganda

Publisert: - Oppdatert: 04.11.2016 kl 15:38

Serina Søyland Bru gir oss et innblikk i hverdagen på barnehjemmet Birungi Childrens Home i Uganda.

Tibergfjellene er favoritten

Tibergfjellene er favoritten

Publisert:

Hvor skal turen gå i dag? Det måtte bli over Tibergfjellene og kanskje Liarvatnet rundt? Før vi parkerte framme i Dalen hadde vi allerede ombestemt oss, vi ville gå fra Terneskardet opp Ternebrekka og videre opp i til Ternefjellet.

Tilbake til 80-tallet

Tilbake til 80-tallet

Publisert: - Oppdatert: 24.10.2016 kl 08:09

Så har gongen blitt rosa igjen. Spor på lysbrytaren viser at den ikkje er veldig ulik det den har vore tidlegare, men før mi tid her i huset. Eg vil tippa at den blei rosa på slutten av 80-tallet.

Se Serinas videoblogg fra Uganda

Se Serinas videoblogg fra Uganda

Publisert: - Oppdatert: 18.10.2016 kl 14:59

Serina Søyland Bru er tilbake i sitt andre hjemland, Uganda. Her skal hun være i 80 dager.

Hobbylegen

Hobbylegen

Publisert:

Det er jammen godt at kunnskapsministeren har sytt for at skulen sine fråversreglar er like arbeidslivet sine.

– Mitt svar på smertestillende

– Mitt svar på smertestillende

Publisert: - Oppdatert: 13.10.2016 kl 09:27

Slik tilbragte jeg store deler av lørdagen min i Williamsburg, NYC for et par helger siden – eller prøvde så langt jeg kunne - vel og merke ikke i nærheten av slik som vises på bildene. Jeg deltok på workshop med Adrian McCavitt som underviste: arkitekturen i bevegelser, arm balanse øvelser og inver...

«Odd Kåre Olsens Memorial»

«Odd Kåre Olsens Memorial»

Publisert: - Oppdatert: 09.10.2016 kl 14:43

Siden forrige innlegg har jeg og noen andre i Preikestolen golfklubb arrangert en veldedighetsturnering i golf med inntekt til Barnekreftforeningen, avdeling Rogaland.

Goodbye Norway - Hello Uganda

Goodbye Norway - Hello Uganda

Publisert:

I natt reiser jeg. Endelig! Dette har jeg ventet lenge på. Akkurat nå er det ganske kaotisk i hodet mitt. I huset også for så vidt.

Sykling i Lysebotn

Sykling i Lysebotn

Publisert:

Hva har egentlig oljekrisen med sykling i Lysebotn å gjøre? For bloggskribent Harald lukket noen dører seg, mens noen nye åpnet seg.

Veving gjer meister

Veving gjer meister

Publisert: - Oppdatert: 21.09.2016 kl 08:58

Veving er i vinden igjen. Eit håndarbeid alle kan klara. Kven har vel ikkje vevd i barnehagen?

Den usynlege innsatsen

Den usynlege innsatsen

Publisert: - Oppdatert: 16.09.2016 kl 11:06

Her kjem ein offisiell takk til dykk som står på dag ut og dag inn utan betaling for å gjera verda til ein litt betre stad. Me ser ikkje alt de gjer og er ikkje alltid like gode til å seia takk, men jobben de gjer er uvurderleg.

Lekegrind og sjelefred

Lekegrind og sjelefred

Publisert: - Oppdatert: 14.09.2016 kl 09:23

Jeg tenker ofte på om vi legger merke til det vi ser når vi går i heia, eller om vi bare går rett forbi uten å ense omgivelsene i stor grad.

Barndomens ferieparadis

Barndomens ferieparadis

Publisert: - Oppdatert: 09.09.2016 kl 13:28

Eg var liten på 70-talet. Nokre heilt få av kameratane mine reiste til Syden i ferien. Nokre av dei reiste til Sverige eller Danmark. Dei fleste kjørte litt rundt i Norge. Me reiste til Forsand.

First we take Manhattan...

First we take Manhattan...

Publisert:

Then we take Berlin! Eg har sprunge 17 maraton og ei rekke halvmaraton, samt tre ultraløp. Eg har fått med meg mange kjekke opplevingar langs vegen. Eg har lært mykje, og lærer stadig meir. Eg vil no fortelje om det maraton-løpet som eg vil seie er mi beste springe-oppleving og om det løpet der eg s...

Yoga-besøk fra Tyskland

Yoga-besøk fra Tyskland

Publisert:

Anne Siv Aasen har hatt besøk av Eve Eilinn Heer fra Tyskland, som kan fortelle at det har hjulpet henne både fysisk og psykisk å drive med yoga. Heer har en skjevhet i ryggsøylen, som hun holder i sjakk med yoga.

NM i terrengsykling

NM i terrengsykling

Publisert:

Mitt første NM på Master-nivå i terrengsykling ble på Drevsjø i Hedmark fylke – For et fylke!

Glade givere

Glade givere

Publisert:

Serina Søyland Bru reiser snart tilbake til Uganda igjen for å være med å jobbe med barnehjemmet hun har startet. I dette innlegget på Strandbuenbloggen har hun tips til hva portensielle givere kan bidra med.

Feriegolf

Feriegolf

Publisert:

Stian har ikke helt fått golfsvingen til å sitte denne sommeren. Her forteller han om golfing i Finland og i regionturneringa Sola Open.

Ska sei, Strand!

Ska sei, Strand!

Publisert: - Oppdatert: 17.08.2016 kl 11:48

Som den ryfylkingen eg er tenker eg ikkje eigentleg så store tankar om heimkommunen min. Anna enn når det gjeld naturen då, for at den er storslagen er det ingen som helst tvil om.

Tur til Soddatjørn og Nye Skåpet

Tur til Soddatjørn og Nye Skåpet

Publisert: - Oppdatert: 12.08.2016 kl 14:25

I neste uke skal turisthytta Nye Skåpet åpnes i forsandheia. Den ubetjente hytta er ulik alle andre hytter turistforeningen har. Turen inn til hytta og Soddatjørn tar bare rundt en time.

Pussa opp leikehytta

Pussa opp leikehytta

Publisert:

Tidleg i sommar pussa me opp leikehytta. Ungane har venta på å få vera med og mala sidan me fekk den i fjor sommar.

Veien til EM

Veien til EM

Publisert:

Hva er det som får en sliten trebarnspappa til å stille opp i et EM i terrengsykling? Jeg må innrømme at det spørsmålet stiller jeg meg selv også av og til.

Golfspråket

Golfspråket

Publisert:

For en ikke-golfer kan golfspråket være ganske uforstålig. Det er mange ord og begrep som ikke er allmenn kjent, så skal jeg gi dere en innføring i hva en fairway, rough, Wood og så videre er.

Sykkel-suksess

Sykkel-suksess

Publisert:

Eline Øidvin har sprunge maraton i fleire år. Nå har ho også hive seg på sykkelryggen. I dette blogginnlegget fortel ho om deltakinga i Nordsjørittet og styrkeprøven Lillehammer-Oslo.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...