Snu i tide!

Snu i tide!

Publisert:

Eg kan ikkje fordra det, men av og til må eg rett og slett bare gje opp mål eg har sett meg. Som i går, då skodda seig tung over toppane i Vinddalen på Forsand og Einarknuten forsvann inn i tåkeheimen.

Tilbake på Bali

Tilbake på Bali

Publisert: - Oppdatert: 12.07.2016 kl 14:47

Yoga-entusiast Anne Siv Aasen har denne sommeren igjen besøkt Bali, hvor hun blant annet har undervist på den internasjonale yogadagen og møtt sine yogavenner.

Til Kodl og Bruratona

Til Kodl og Bruratona

Publisert: - Oppdatert: 11.07.2016 kl 12:50

I det aller siste innlegget frå fisterbuen og turentusiasten får me høyra om brudetær og illsinte jordveps på Randøy. Strandbuen takkar Leif-Ole Terøy for innsatsen så langt og held døra open om han vil tilbake.

Áfram 
Ísland!

Áfram 
Ísland!

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2016 kl 10:51

På sundag er me alle islendingar, for då møter dei utflytta nordmennene vertslandet Frakkland (Frankrike) til kvartfinale i fotball-EM.

Afrikas Perle

Afrikas Perle

Publisert:

Winston Churchill kalla Uganda for Afrikas Perle då han besøkte det koloniserte landet for over 100 år sidan. Her kjem eit dikt som får fram nokre av mine eigne følelsar for dette vesle landet midt i store Afrika.

Den motvillige brura

Den motvillige brura

Publisert: - Oppdatert: 14.06.2016 kl 11:07

Det var ein gong ei brur så fager med den djupe, blå fjorden, fjell forma som grå, massive preikestolar og med det friskaste og klaraste blå vatnet som heiv seg sterkt og uredd ned dei staute fjella. Brura hadde tre friarar som i tur og orden kom til gards for å fri.

Frisk og fargerik frukt

Frisk og fargerik frukt

Publisert:

Å du friske, fargerike fantastiske frukt! Jeg elsker frukt. I alle mulig varianter. Epler, pærer, jordbær, blåbær, vannmelon, banan, you name it! Jeg kunne spist meg halvt i hel på frukt.

På vei til Melands Grønahei

På vei til Melands Grønahei

Publisert:

En maitur til Melands Grønahei kan by på mye av både snø, is og storslått natur. Denne gangen satte is i stien en stopper for endemålet for turen, men med tur innom et meteorittkrater og ellers en solrik tur i lettgått terreng ble det en fin dag i heia.

Trø rundt!

Trø rundt!

Publisert:

I år bestemte jeg meg for å trene litt mer sykling for å se hvordan jeg liker det. Når jeg i tillegg pådro meg en liten løpeskade som gjorde at jeg måtte trene alternativt en periode ble det enda mer tid på sykkelsetet.

Dekorativt med emojiar

Dekorativt med emojiar

Publisert:

Eg har lenge tenkt på å gjera noko med desse barkrakkane. Nå fekk eg endeleg «åndå over meg». Og det var jo sjølvsagt kjapt gjort når ein berre sett i gong, som så mykje anna.

Kva er gale med Randøy?

Kva er gale med Randøy?

Publisert:

Eit namn er eit namn. Du tullar ikkje med det. Då skriv eg «sint mann-blogg».

Mytene om golf

Mytene om golf

Publisert:

Stian Helland (34) fra Jørpeland har blitt bitt av golfbasillen. I sitt første innlegg på Strandbuenbloggen vil han gjerne avlive noen myter om lidenskapen sin.

Rundtur til Fisterfjellet

Rundtur til Fisterfjellet

Publisert:

I dag vil eg ta for meg turen til Fisterfjellet, ein rundtur med start ved Fister skule. Eg synest det er best å starte her, for då kan vi få nettopp det,; ein rundtur med start og «mål» ved Fister skule.

Gratulerer med dagen!

Gratulerer med dagen!

Publisert: - Oppdatert: 17.05.2016 kl 12:38

Som mange av de kanskje har fått med dykk, så har eg blitt fjell-frelst. Og eg trivst best i oppoverbakke. Jo brattare, jo betre.

Fikk effekt av yoga

Fikk effekt av yoga

Publisert:

Rune (28) er student og trener til vanlig styrke og løping. Jeg utfordret ham i å delta på et par yogaklasser for å teste ut yoga for aller første gang.

Alt er så dyrt i Norge – eller?

Alt er så dyrt i Norge – eller?

Publisert:

Har du noen gang irritert deg over de høye mat- og bensinprisene i Norge? Da må du gjerne lese dagens blogginnlegg.

Styrer livet treningen eller styrer treningen livet?

Mindre enn en måned igjen

Publisert:

Nå er det mindre enn en måned til Therese N. Nordbø står på startstreken i sitt første maraton. Løpet går mellom Bulgaria og Hellas, og Fiskå-jenta springer for å sette fokus på menneskehandel.

Tid for uterom

Tid for uterom

Publisert:

Nå som våren verkeleg er i anmarsj begynner eg å tenka meir på uterom. Og uterom synest eg er meir utfordrande enn inne. Mykje på grunn av av vêret me har i Noreg og spesielt på Vestlandet.

Mellom nedlagte fjellgårder

Dagstur i Nordre Strand

Publisert:

Fellesturer er alltid noe spesielt, og det er like spennende hver gang om det møter folk eller ikke. Denne fine søndagen møtte det en flott gjeng spreke mennesker klare for en dags vandring i heia nord i Strand.

Vilje gjør det mulig

Vilje gjør det mulig

Publisert:

Jeg har en sterk tro på at det meste i livet er mulig, om man vil det nok. Jeg tror jeg kan si at det er en ledetråd for meg i mitt liv.

Den siste Ola

Den siste Ola

Publisert: - Oppdatert: 22.04.2016 kl 16:23

I fjor skulle du helst heita Emma eller William for å vera in. Før var det meir vanleg med Ola.

Helgaknut og Steinvigfjellet

Helgaknut og Steinvigfjellet

Publisert:

I dag vil eg ta for meg ein, eller heller to, turar til fjell i nærområdet. Det gjeld Helgaknut og Steinvigfjellet. Desse to toppane ligg ganske nær kvarandre, og det er fullt mogeleg å rekkje begge på ein tur.

Kven vil me vera?

Kven vil me vera?

Publisert: - Oppdatert: 13.04.2016 kl 23:48

Er eg ein landsbybuar, eller er eg ein bybuar? Eg veit jammen ikkje heilt. Jørpelending, born and raised, det er eg i alle fall. Er eg stolt av det?

Å finne aksept i seg selv

Å finne aksept i seg selv

Publisert:

På yogamatten jobber vi mye med å finne aksept i oss selv. Å legge bort egoet, forventninger og krav til seg selv. Å vende oppmerksomheten inn i seg selv og å akseptere seg selv slik vi er akkurat her-og-nå.

Status quo i Uganda

Status quo i Uganda

Publisert:

Dagene går her i Norge – de fylles opp med jobb, bil, hjem, fritid, venner, prosjektplanlegging og så videre. For hver dag som er gått i Norge har det også gått en dag i Uganda – en ny dag med vekking av barn, frokostlaging, skole, vasking av uniformer, middag, lekser, lek og irettesettelse, papirar...

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...