Heile bygda på skulefest

Heile bygda på skulefest

Publisert: - Oppdatert: 21.02.2019 kl 14:10

Godt over 500 forsandbuar fann vegen til festen på Forsand skule onsdag. Dei tilsette på skulen er overvelda og glade for at arrangementet blei ein folkefest.

Annonse: Strandbuen
Ka skjer i Ryfylke?
REKLAME

Ka skjer i Ryfylke?

Publisert: - Oppdatert: 30.08.2018 kl 13:02

Finn raskt ut hva som skjer i Strand, Forsand og Hjelmeland!

Musikaljenter tar opp viktige ungdomstema

Musikaljenter tar opp viktige ungdomstema

Publisert: - Oppdatert: 18.02.2019 kl 18:42

Dei åtte jentene i musikalgruppe til Strand kulturskole tar opp vanskelege tema som mobbing, gruppepress og problem med foreldre i musikalen «Spørreundersøkelsen» i Torghuset på Jørpeland denne veka. Det er både band, koristar og dansarar med i framsyninga.

Synne Helland gjekk vidare i The Voice

Synne Helland gjekk vidare i The Voice

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2019 kl 13:59

Synne Helland (19) frå Tau valde rap-artist Yosef Wolde-Mariam som mentor då ho gjekk vidare i TV2-songkonkurransen The Voice fredag kveld.

Målpris til medviten nynorskbrukar

Målpris til medviten nynorskbrukar

Publisert:

Arne Kleppa (74) fekk Hjelmeland mållag sin målpris for 2018. Kleppa har vore engasjert i målsaka og ein medviten nynorskmann i mange år, understrekar mållaget.

Skulen på Fiskå inviterer heile bygda på musikal

Skulen på Fiskå inviterer heile bygda på musikal

Publisert:

Alle elevane på Nordre Strand oppvekstsenter er med når 1-7-skulen speler musikal for første gong på fleire år.

Revylaget i Strand ser lys i tunnelen

Revylaget i Strand ser lys i tunnelen

Publisert:

Etter en pause i 2018 ser revylaget i Strand lys i tunnelen og er klar med ny revy i mars. Billetter ble lagt ut før jul og har solgt som hakka møkk.

Kjærleiksbarnet på Forsand

Valentinsdagen:

Kjærleiksbarnet på Forsand

Publisert: - Oppdatert: 14.02.2019 kl 17:11

Linda Figved Krogedal er fødd på sjølvaste Valentinsdagen. Mora hadde tre gutar frå før, så veslejenta var meir enn velkomen hos foreldra. Den yngste broren, som var sju då ho blei fødd, var ikkje like begeistra.

Fleire tilbod for unge i vinterferien

Fleire tilbod for unge i vinterferien

Publisert: - Oppdatert: 14.02.2019 kl 11:26

I vinterferien er det mykje å finna på for ungar frå Strand. Strand kommune arrangerer blant anna malekurs med kunstnar Jonny Krucow Heng i kraftstasjonen, dinosaur- og babushka-verkstad og klatre- og ridetur til Forsand.

Synne Helland tilbake i The Voice

Synne Helland tilbake i The Voice

Publisert: - Oppdatert: 11.02.2019 kl 15:40

På fredag kan du igjen sjå Synne Helland (19) frå Tau i songkonkurransen The Voice på TV2. Ho lovar at då står ein endå tøffare artist på scena.

Ny bok – stillferdig om det som blir sagt høgt

Ny bok – stillferdig om det som blir sagt høgt

Publisert:

May Sissel Vadla (35) frå Årdal er kommuneoverlege i Sola og arbeider med ein doktorgrad, men har likevel hatt fritid nok til å skriva debutboka «Det som sies høyt» som snart er ute i butikkhyllene.

Gratulerer med morsdagen!

Gratulerer med morsdagen!

Publisert:

Strandbuen gratulerer alle mødrer så mykje med dagen med desse fine barneteikningane.

Leikande, fengande og dansbart

Finding Neo sin debut-ep:

Leikande, fengande og dansbart

Publisert: - Oppdatert: 08.02.2019 kl 18:46

Musikken Andrea Ådland frå Drøbak og Mathias Keilegavlen frå Tau i duoen Finding Neo presenterer på sin første ep, «Hits 4 Neokids», er så leikande, sjølvsikkert og modent, at ein ikkje skulle tru dei så vidt er på veg inn i vaksenlivet.

Vakkert, vemodig og vart

Days of August si debutplate:

Vakkert, vemodig og vart

Publisert:

Både den akustiske og den elektriske gitaren er viktig i Days of August sitt harmoniske og melankolske lydbilde. Dei dynamiske songane er bygde over same lest, men med den vakre og sarte vokalen til Frank Christian Brambo, tar det liksom aldri heilt av.

Tre generasjonar mødrer

Morsdag på sundag

Møt tre generasjonar med mødrer

Publisert: - Oppdatert: 05.02.2019 kl 20:15

Toril Stenvik (71) blei mor for første gong i 1969, Anja Lillehavn (48) i 1987 og Anne-Maiken Lillehavn Trahaug (31) i 2009. Det er mykje ved morsrolla som har endra seg på desse 40 åra.

Populær lunsjkonsert i biblioteket på Jørpeland

Populær lunsjkonsert i biblioteket på Jørpeland

Publisert:

Biblioteket på Jørpeland satsar stadig meir på å vera ein kulturarena for andre ting enn bare boklån, og strandbuane veit å setja pris på tilbodet dei får. Midt på dagen måndag fekk mange med seg Randi Tytingvaag og Dag Sindre Vagle.

Poppa opp i urbane Vormedalen

Poppa opp i urbane Vormedalen

Publisert: - Oppdatert: 03.02.2019 kl 18:53

Såkalla popup-restaurantar har blitt eit populært, urbant innslag i mange storbyar i inn- og utland. Og så i Vormedalen i Hjelmeland, då.

Drivande psykologisk thriller

Drivande psykologisk thriller

Publisert:

Tenk deg å ha ein nabo som følgjer med på alt du gjer. Som kritiserer kvar minste ting ved deg. Som følgjer etter deg på joggeturen og på butikken. Det har hovudpersonen i boka «Dype spor».

Hege Gjerde Valheim har skrive si første bok

Hege Gjerde Valheim har skrive si første bok

Publisert:

Hege Gjerde Valheim (37) frå Jørpeland har ikkje heilt følt at ho har funne plassen sin. Før nå. Dei siste to åra har ho brukt på debutromanen sin «Dype spor».

Feira at kampen om nordsida er over

Feira at kampen om nordsida er over

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2019 kl 17:45

Rundt 30 strandbuar og forsandbuar samla seg i Rosehagen i går kveld for å feira at det nå er endeleg at Kolabygda og Preikestolen blir ein del av Strand kommune frå 1. januar neste år.

Glade sjetteklassingar i snøen på Foreneset

Glade sjetteklassingar i snøen på Foreneset

Publisert:

Onsdag var 80 sjetteklasse-elevar frå Fjelltun skole på Jørpeland på tur i snøen på Foreneset og leika seg i nokre timar.

Nye taktar og tonar i Torghuset

Nye taktar og tonar i Torghuset

Publisert:

Med grøssermusikalen «Little shop of horrors» var det ei litt annleis framsyning 10. klassingane på Jørpeland ungdomsskole (JUS) viste mellom 1200 og 1300 publikummarar i Torghuset på Jørpeland i førre veke.

Sina Margrethe Barka redda musikalen på Tau

Sina Margrethe Barka redda musikalen på Tau

Publisert:

Det var krise då hovudrolleinnehavaren i Tau ungdomsskole sin musikal «Rock of ages» blei sjuk. Pianist Sina Margrethe Barka lærte seg alle replikkar og songar på éin dag.

135.000 besøk på Jørpelandsholmen

135.000 besøk på Jørpelandsholmen

Publisert: - Oppdatert: 23.01.2019 kl 15:28

Blandingshunden Nike og eigarane June Dahlskaas og Fredrik Gaare Jansen tar seg ofte ein tur til Holmen. Det er dei ikkje aleine om. Gjennomsnittleg gjekk det 15 personar i timen og 368 personar dagleg over Staalverksbruå i 2018.

Elevar laga bok om framtidsdraumar

Elevar laga bok om framtidsdraumar

Publisert: - Oppdatert: 23.01.2019 kl 15:26

Elevane i dei tre førsteklassane på studiespesialisering og idrettsfag feira lanseringa av boka «Drømmer for framtida» med elevane sine eigne tekstar med sprudlande drikke og chips måndag.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...