Fekk pris for bru og holme

Fekk pris for bru og holme

Publisert:

Strand kommune fekk i dag Rogaland fylkeskommune sin tilgjengelegheitspris for Staalverksbruå og byparken på Jørpelandsholmen.

Lagar film om skandaleomsust prest

Lagar film om skandaleomsust prest

Publisert:

Sander Lid Fiskå, Espen Ramsfjell, Ingeborg Straume og Jone Groth Lerstøl held i desse dagar på å filma scener frå livet til Ole Schavland, som var prest i Strand kyrkje på byrjinga av 1800-talet.

I Eldfinns eventyrlige verden

I Eldfinns eventyrlige verden

Publisert: - Oppdatert: 06.12.2017 kl 12:29

Denne gangen er Mini Ti på tur-posten satt ut i Eventyrskogen i Årdal. Turen er i underkant av to kilometer lang og du får 100 høydemeter med på kjøpet.

Vil bli skuespiller eller regissør

Vil bli skuespiller eller regissør

Publisert:

Sander Lid Fiskå fra Tau har alltid likt oppmerksomhet og trives godt på scenen. I høst begynte 15-åringen på Rogaland Teater i Stavanger, og målet er å få være med i en forestilling neste år.

Ble overrasket med ildsjelpris

Ble overrasket med ildsjelpris

Publisert:

Torsdag kveld ble forsandbuen Arne Maudal tildelt Sparebankstiftelsen SR-Bank sin ildsjelpris. Han var invitert med på Oilers-kamp sammen med blant annet lagkameratene i Forsand Idrettslag, og visste ikke at han i en av pausene skulle bli tildelt prisen.

– Ble veldig skuffet da jeg røk ut

– Ble veldig skuffet da jeg røk ut

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2017 kl 08:37

– Det hadde vært kjekt å komme til finalen. Jeg ble veldig skuffet, sier Svein Kåre Lauvsnes fra Jørpeland, som røk ut i semifinalen i tv-programmet «71 grader nord».

Mini-tur i Tøgjevågen

Mini-tur i Tøgjevågen

Publisert: - Oppdatert: 22.11.2017 kl 08:53

Ny Mini Ti på tur er satt ut og vi trekker ned fra høyden. Denne gangen skal vi til Nordmarka som ligger mellom Tau og Fiskå. Stolpen er satt ut på Ådnahove, som ligger i et område med mange godt opparbeidede stier.

Stemningsfullt i Kraftstasjonen

Stemningsfullt i Kraftstasjonen

Publisert:

Sjølv om Kraftstasjonen på Forsand var mindre enn halvfull, skapte Britt Synnøve Johansen god stemning den forblåste og kalde novemberkvelden i førre veke.

– Det er vel fordi eg er galen

– Det er vel fordi eg er galen

Publisert:

Skyssbåtreiar Jon Arne Helgøy frå Helgøy i Hjelmeland blei i går kveld den første vinnaren av Pilt-Ola-prisen for sine gode bidrag til god samfunnsutvikling og det gode liv i Ryfylke.

Spennande funn på Jørpelandsholmen

Spennande funn på Jørpelandsholmen

Publisert:

Arkeolog Olle Hemdorff fann i førre veke ut at det budde folk på Jørpelandsholmen allereie 300 til 400 år etter Kristus. Kulturkonsulent Reidunn Lea Botnehagen er begeistra for dei forhistoriske funna.

Tidleg jul i Torghuset

Tidleg jul i Torghuset

Publisert:

Strand kulturskole viste framsyninga «Nøtteknekkeren» i Torghuset på Jørpeland denne veka.

Vil kjøpe bygget for tre millioner

Vil kjøpe bygget for tre millioner kroner

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2017 kl 12:17

Rådmannen i Strand anbefaler at kommunen kjøper Folkets Hus på Jørpeland for den summen eierne tilbyr, som er tre millioner kroner.

Kjenner krigen på pulsen i Flørli

Kjenner krigen på pulsen i Flørli

Publisert:

På ny er det blitt fullt liv i Flørli. 110 personer deltar i et rollespill der kraftbygda er flyttet tilbake til 1942. Tyske soldater har tatt kontroll over kraftstasjonen og folk fra hele verden får oppleve hvordan det var å bo i Flørli i andre verdenskrig.

Godteposen Hatten

Godteposen Hatten

Publisert:

Vi har vært på tur med Mini Ti på tur-stolpen igjen og denne gangen havnet vi på Hatten i Forsand kommune. Hatten må være en av de fineste turene i Ryfylke. Her får du småkupert terreng, utsikt, fjell og skog. Alt i en «godtepose» på fire kilometer.

Viser kinofilm om lokal veteranbåt

Viser kinofilm om lokal veteranbåt

Publisert:

Veteranbåten «Fremad II» blir komande onsdag å sjå på kino. Det er laga ein 70 minutt lang film om landets eldste fiskebåt.

Kulturbåten har blitt godt mottatt

Kulturbåten har blitt godt mottatt

Publisert: - Oppdatert: 12.10.2017 kl 10:55

Kulturbåten var onsdag på plass i Jørpelandsvågen. Laurdag kjem han til Hjelmeland. Så langt er båten blitt godt mottatt av publikum.

Visesongar blir ny kultursjef

Visesongar blir ny kultursjef

Publisert: - Oppdatert: 04.10.2017 kl 08:23

Visesongaren, komponisten og tekstforfattaren Trond Ole Hølland Paulsen (47) frå Stavanger har takka ja til å bli den nye kultursjefen i Strand. Han synest oppseiingstida i gamlejobben er smerteleg lang og gler seg til å begynna i ny jobb.

Til topps på Topphøna

Til topps på Topphøna

Publisert:

Tur nummer tre i sesongens Mini Ti på tur er nå sett ut. Me skal denne gongen til Holtaheia i Strand kommune og til utsiktspunktet på Topphøna. Ein kjekk rundtur, bada i haustfargar.

På teaterscena for første gong

På teaterscena for første gong

Publisert:

Han seier spøkefullt at han har venta i 64 år på å få stå på scena på ei profesjonell scene. 7. oktober har han premiere på Rogaland Teater for «Påklederen» saman med blant andre Espen Hana, Even Stormoen og Anette Hoff.

Feira 20 år med stor bursdagsfest

Feira 20 år med stor bursdagsfest

Publisert: - Oppdatert: 15.09.2017 kl 13:58

Resahaugen skole på Jørpeland feira 20-årsdag med stor fest for alle elevane og lærarane i dag.

Treng mannskap til vikingskip

Treng mannskap til vikingskip

Publisert: - Oppdatert: 14.09.2017 kl 14:34

Høvedsmann Egil Rossavik er på jakt etter lokalt mannskap frå Strand, Forsand og Hjelmeland til vikingskipet «Tyra». Kanskje får mannskapet vera med i innspeling av reklamefilm for det amerikanske fotballaget Minnesota Vikings?

Kornelius korer for Wenche Myhre

Skal synge sammen med kjent artist

Publisert:

I begynnelsen av oktober skal Kornelius kore for Wenche Myhre under jubileumsforestillingen «Wenche 70 år – Turneen» i Stavanger Konserthus og Sandnes Kulturhus.

Trivst med verv

Trivst med verv

Publisert:

Camilla Rønnevik (21) seier som regel ja når ho blir spurd om å ha eit verv. I studietida er det studentpolitikk som gjeld for spesialpedagogikk-studenten.

Mange tusen på solskinsfest

Mange tusen på solskinsfest

Publisert: - Oppdatert: 02.09.2017 kl 17:00

Akkurat kor mange tusen som var på Norsk Frukt- og Laksefest laurdag veit ikkje arrangørane nøyaktig, men etter fleire år med regn var oppslutnaden tydeleg større i år.

Stor røyst opna festen

Stor røyst opna festen

Publisert:

Det var fullt i Fister kulturkyrkje då Sigvart Dagsland sette standarden for den store festhelga i Hjelmeland.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...