Ungdommane har musikalfeber

Ungdommane har musikalfeber

Publisert: - Oppdatert: 23.01.2018 kl 15:51

10. klassingane på ungdomsskulane på Jørpeland og Tau sine musikalar er like trufaste som influensaen i årets første månad. Denne veka kan du oppleva både high school- og 60-talsdrama. Og sjølvsagt også historier om ung kjærleik som møter motstand.

Har skrive song til Melodi Grand Prix

Har skrive song til Melodi Grand Prix

Publisert:

Hausten 2016 signerte Warner Music Emilie Adams (20) frå Jørpeland som artist, for kort tid sidan signerte Warner i Stockholm ho som låtskrivar og ho har skrive ein av finalesongane i Melodi Grand Prix saman med Spellemannsnominerte Johan Larsson.

Opp i høgda igjen

Opp i høgda igjen

Publisert:

Me prøver oss litt opp av låglandet og har plassert posten på nesten 400 meter over havet oppe på Almåsen i Strand kommune. Dette er ein kort tur på cirka to kilometer tur-retur. Du stig rundt 150 høgdemeter på turen.

Nytt kinotilbod slo an i Hjelmeland

Nytt kinotilbod slo an i Hjelmeland

Publisert:

Amfiet på samfunnshuset blei for lite og det var trafikkork og parkeringskaos då filmhungrige hjelmelandsbuar kunne gå på kino for første gong på over ti år.

Kinosjefen er fornøyd med besøket

Kinosjefen er godt fornøyd med besøket

Publisert:

Kinobesøket i Strand i 2017 var en nedtur sammenliknet med året før, men kinosjef Roger Nybroen var likevel godt fornøyd.

Fekk pris for 85.000 dugnadstimar

Fekk pris for 85.000 dugnadstimar

Publisert: - Oppdatert: 05.01.2018 kl 08:40

Sidan Mølleparkens venner blei etablert hausten 1999 har ein trufast dugnadsgjeng jobba for å både byggja park og bygningar opp igjen, halda dei ved like, laga nye tilbod og aktivitetar i området ved Tau Mølle. I går fekk dei prisen som årets strandbu for 2017.

Mini-tur til Gåsavatnet

Mini-tur til Gåsavatnet

Publisert:

Årets første Mini Ti på tur går til Gåsavatnet i Forsand frå Kvalvåg. Dette er ein lettgått tur på rundt tre kilometer tur-retur.

«Trettenfest» sidan 1840-talet

«Trettenfest» sidan 1840-talet

Publisert: - Oppdatert: 02.01.2018 kl 10:10

På den første laurdagen i det nye året feirar Hjelmelands eldste lag Hjelmelands eldste tradisjon på Hjelmeland bedehus.

Våt leiting etter rom for natta

Våt leiting etter rom for natta

Publisert:

Det blei vått for Maria og Josef då dei leitte etter tak over hovudet for seg sjølv og det vesle barnet i Årdal vesle julaftan.

Comeback for kinoen i Hjelmeland

Comeback for kinoen i Hjelmeland

Publisert:

Det har gått rundt ti år sidan sist det blei vist kino i Hjelmeland. Første søndag i 2018 er det klart for comeback for Bygdekinoen på Hjelmeland samfunnshus.

Topp tur i Jørpelands skjærgård

Topp tur i Jørpelands skjærgård

Publisert:

Denne gangen er Mini 10 på tur-stolpen satt ut på det «nye» tureldoradoet i Strand. Utenfor Stålverket ligger Jørpelandsholmen som er blitt bundet sammen med fastlandet med Staalverksbrua.

300 i grautkø i Eventyrskogen

300 i grautkø i Eventyrskogen

Publisert:

Det var lang kø ved grautbua og stor stemning framfor scenen då rundt 300 store og små fann vegen til Eventyrskogen i Årdal på sundag.

Smånissane reddar jula for nissen

Smånissane reddar jula for nissen

Publisert: - Oppdatert: 15.12.2017 kl 13:58

Kva skjer når nissefar og nissemor pakkar solkrem i kofferten og reiser på ferie i jula? Førsteklassingane på Resahaugen skole på Jørpeland viste julespelet «Da nisssen dro på ferie i desember» for medelevar, foreldre og barnehagar denne veka.

Vil leve av 
å spille tverrfløyte

Vil leve av 
å spille tverrfløyte

Publisert:

Talentfulle Astrid Bjelland fra Randøy har allerede vunnet 
flere gjeve musikkonkurranser, og 20-åringen jobber jevnt og trutt mot målet om en fast stilling som solofløytist i et av de beste 
symfoniorkestrene i Norge.

Fekk pris for bru og holme

Fekk pris for bru og holme

Publisert:

Strand kommune fekk i dag Rogaland fylkeskommune sin tilgjengelegheitspris for Staalverksbruå og byparken på Jørpelandsholmen.

Lagar film om skandaleomsust prest

Lagar film om skandaleomsust prest

Publisert:

Sander Lid Fiskå, Espen Ramsfjell, Ingeborg Straume og Jone Groth Lerstøl held i desse dagar på å filma scener frå livet til Ole Schavland, som var prest i Strand kyrkje på byrjinga av 1800-talet.

I Eldfinns eventyrlige verden

I Eldfinns eventyrlige verden

Publisert: - Oppdatert: 06.12.2017 kl 12:29

Denne gangen er Mini Ti på tur-posten satt ut i Eventyrskogen i Årdal. Turen er i underkant av to kilometer lang og du får 100 høydemeter med på kjøpet.

Vil bli skuespiller eller regissør

Vil bli skuespiller eller regissør

Publisert:

Sander Lid Fiskå fra Tau har alltid likt oppmerksomhet og trives godt på scenen. I høst begynte 15-åringen på Rogaland Teater i Stavanger, og målet er å få være med i en forestilling neste år.

Ble overrasket med ildsjelpris

Ble overrasket med ildsjelpris

Publisert:

Torsdag kveld ble forsandbuen Arne Maudal tildelt Sparebankstiftelsen SR-Bank sin ildsjelpris. Han var invitert med på Oilers-kamp sammen med blant annet lagkameratene i Forsand Idrettslag, og visste ikke at han i en av pausene skulle bli tildelt prisen.

– Ble veldig skuffet da jeg røk ut

– Ble veldig skuffet da jeg røk ut

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2017 kl 08:37

– Det hadde vært kjekt å komme til finalen. Jeg ble veldig skuffet, sier Svein Kåre Lauvsnes fra Jørpeland, som røk ut i semifinalen i tv-programmet «71 grader nord».

Mini-tur i Tøgjevågen

Mini-tur i Tøgjevågen

Publisert: - Oppdatert: 22.11.2017 kl 08:53

Ny Mini Ti på tur er satt ut og vi trekker ned fra høyden. Denne gangen skal vi til Nordmarka som ligger mellom Tau og Fiskå. Stolpen er satt ut på Ådnahove, som ligger i et område med mange godt opparbeidede stier.

Stemningsfullt i Kraftstasjonen

Stemningsfullt i Kraftstasjonen

Publisert:

Sjølv om Kraftstasjonen på Forsand var mindre enn halvfull, skapte Britt Synnøve Johansen god stemning den forblåste og kalde novemberkvelden i førre veke.

– Det er vel fordi eg er galen

– Det er vel fordi eg er galen

Publisert:

Skyssbåtreiar Jon Arne Helgøy frå Helgøy i Hjelmeland blei i går kveld den første vinnaren av Pilt-Ola-prisen for sine gode bidrag til god samfunnsutvikling og det gode liv i Ryfylke.

Spennande funn på Jørpelandsholmen

Spennande funn på Jørpelandsholmen

Publisert:

Arkeolog Olle Hemdorff fann i førre veke ut at det budde folk på Jørpelandsholmen allereie 300 til 400 år etter Kristus. Kulturkonsulent Reidunn Lea Botnehagen er begeistra for dei forhistoriske funna.

Tidleg jul i Torghuset

Tidleg jul i Torghuset

Publisert:

Strand kulturskole viste framsyninga «Nøtteknekkeren» i Torghuset på Jørpeland denne veka.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...