Niandeklassingar på yrkesmessa i Tau Aktivitetshus

Niandeklassingar på yrkesmessa i Tau Aktivitetshus

Publisert: - Oppdatert: 14.11.2018 kl 13:20

Niandeklassingane og 14-åringane Katja Wennberg, Kadir Abanasha, Julian Bjørlo Høydalsvik, Dina Bjerga og Adrian Notvik på Jørpeland ungdomsskole er ennå ikkje heilt sikre på kva dei vil bli. Onsdag blei dei presenterte for ei rekke yrke på yrkesmessa.

Søker om konsesjon for Årdal Aqua

Søker om konsesjon for Årdal Aqua

Publisert:

Reguleringsplanen for det planlagde postsmoltanlegget Årdal Aqua blir lagt ut til høyring med det første. Produksjonskapasiteten er fem gonger større enn anlegget som snart er ferdig i Tytlandsvik.

Marine Harvest endrer navn til Mowi

Marine Harvest endrer navn til Mowi

Publisert:

Marine Harvest, som er en stor arbeidsplass i Hjelmeland, lanserer en ny merkevare og endrer navnet på selskapet til Mowi.

16-åring baka over 1000 kjeksar for kreftsjuke ungar

16-åring baka over 1000 kjeksar for kreftsjuke ungar

Publisert: - Oppdatert: 06.11.2018 kl 15:15

Emilie Espedal Fløysvik (16) frå Espedal i Forsand fekk litt meir respons enn ho hadde sett for seg då ho varsla på sosiale medium at ho ville selja heimelaga kjeksar for å samla inn pengar til Barnekreftforeningen. Det enda med at ho laga 1067 kjeksar og samla inn over 27.000 kroner.

Kåra til beste nærbutikk i sørvest

Kåra til beste nærbutikk i sørvest

Publisert:

Coop Marked Vadla i Hjelmeland har blitt årets nærbutikk på Sørvestlandet. Butikken står sterkt i lokalsamfunnet og har hatt ei positiv utvikling med aukande omsetning og gode resultat over mange år.

Turistforeininga har ikkje rydda opp etter seg

Turistforeininga har ikkje rydda opp etter seg i Mosli

Publisert: - Oppdatert: 31.10.2018 kl 12:41

I over to år har restane av trecampen til Stavanger Turistforening lege spreidd over eit stort område i Mosli. Turgåarane Ingvald Heggland og Sigbjørn Østerhus reagerer på det dei kallar miljøkriminalitet frå den største friluftsorganisasjonen i Rogaland. Turistforeininga legg seg flate.

Sandnes Arena søkjer Forsand om millionar til rulleskianlegg

Sandnes Arena søkjer Forsand om millionar til rulleskianlegg

Publisert:

Sandnes Arena søkjer Forsand kommune om 2,5 millionar kroner til å gjera rulleskianlegget i Melsheia ferdig. Millionane frå Forsand vil utløysa 30 prosent meir i spelemidlar.

Forsand-selskap får teste lukket merd

Forsand-selskap får teste lukket merd

Publisert: - Oppdatert: 10.10.2018 kl 09:45

Forsandbuen Arne Berge og hans Fish-globe AS har fått en utviklingstillatelse som betyr at lukket merd kan testes for oppdrett helt fram til laksen har slaktestørrelse.

Sentrumsleiaren tenner ikkje dei rosa lysa i år

Sentrumsleiaren tenner ikkje dei rosa lysa i år

Publisert:

Dei to siste åra har det vore rosa lys på fleire bygningar i Jørpeland sentrum i samband med oktober og Rosa sløyfe-aksjonen. I år blir det ikkje lys eller rosa dagar i Ryfylkebyen.

– Unge gutar snublar fordi dei ikkje har mannlege rollemodellar

Kommunelegen var klar i talen på Lære for livet-konferansen på Strand vgs

– Alle gutar burde ha ein pappa Gjert som er sur på dei rette stadene

Publisert:

Kommunelege John Nessa meiner Team Ingebrigtsen er eit godt eksempel på eit lag der far fungerer på det han kalla ein «framifrå måte». Nessa var ein av fleire som snakka på Lære heile livet-konferansen på den vidaregåande skulen på Tau fredag.

Oppkjøp i lokal dekkbransje

Oppkjøp i lokal dekkbransje

Publisert:

Strand Dekksenter AS på Tau har kjøpt J.G. Helmikstøl Hjulutrustning AS. Dermed får dekksenteret på Tau større marked og et fotfeste på Jørpeland.

Bles liv i gamal tradisjon

Bles liv i gamal tradisjon

Publisert:

Sau- og geitalslaget i Hjelmeland bles til helga nytt liv i den gamle hausttradisjonen med sauesjå. Dei inviterer til familiefest på Foss på Jøsneset.

Vil vite hva folk mener om åpningstider

Vil vite hva folk mener om åpningstider

Publisert: - Oppdatert: 19.09.2018 kl 11:34

Om et år åpner Ryfast og det håper handelsnæringen på Jørpeland å utnytte til egen fordel. Men til det trengs felles og lengre åpningstider. Nå utfordres publikum til å si sin mening. Håpet er at butikkene deretter følger opp.

Kjøpmannen fekk støtte

Kjøpmannen fekk støtte

Publisert:

Etter tre og ein halv time med informasjon og behandling onsdag enda kommunestyrepolitikarane i Forsand opp med å påleggja rådmannen å fokusera meir på å handla lokalt.

Styrkar satsinga i Hjelmeland

Styrkar satsinga i Hjelmeland

Publisert:

Marine Harvest har nyleg investert 80 millionar kroner i utviding og oppgradering av fleire anlegg i Hjelmeland. Det betyr også at dei treng fleire tilsette.

Kraftig økning i overnattingene

Kraftig økning i overnattingene

Publisert: - Oppdatert: 14.09.2018 kl 11:37

Stadig flere betaler for å overnatte i Ryfylke. I juli hadde Ryfylke-regionen 63.612 kommersielle overnattinger. Utenlandske turister stod for 45.105 av disse. Oppgangen er på 20,2 prosent i forhold til samme måned i fjor. Reiselivssjef Liv Jorunn Tjelmeland er svært tilfreds med utviklingen. ...

Ingen krisepakke til bønder i Forsand

Ingen krisepakke til bønder i Forsand

Publisert:

Forsand Bondelag er misnøgd med at ingen forsandbuer får ekstrautbetaling av husdyrtilskot etter den tørre sommaren. Nå ber Forsand-bøndene om ei forklaring.

Kraftverk til 1,8 milliarder åpnes snart offisielt

Kraftverk til 1,8 milliarder åpnes snart offisielt

Publisert:

Lysebotn 2 har vært i prøvedrift i sommer. Nå skal det rettes opp noen feil, før kraftverket åpnes offisielt 17. september. Arbeidet med kraftverket til 1,8 milliarder kroner har pågått i fire år.

Strand Guitars satser i USA

Gitarsatsing i USA

Publisert: - Oppdatert: 31.08.2018 kl 12:49

Gitarverkstedet på Stålverket ble startet i 2005. På disse årene har de bygget 200 kvalitetsgitarer. Nå skal Strand Guitars virkelig satse på å gjøre dette til levebrød. I november går turen til USA.

Skal slippe å reise over fjorden for tannregulering

Skal slippe å reise over fjorden for regulering

Publisert: - Oppdatert: 29.08.2018 kl 12:25

Ryfylke har aldri hatt tannregulering. Det blir det endring på når Jørpeland får en ny tannklinikk.

Vil rive og bygge ny og større butikk

Vil rive og bygge ny og større butikk

Publisert: - Oppdatert: 28.08.2018 kl 09:35

Får Coop Norge det som de vil, så vil det neste år stå en flunkende ny Extra-butikk langs riksvegen ved Prestamarka på Tau. Planen er å riva nåværende Prix-butikk for å sette opp en ny og større butikk.

– Bobilene er en kjempemulighet

– Bobilene er en kjempemulighet

Publisert: - Oppdatert: 15.08.2018 kl 09:05

Bobilturister overnatter mange plasser rundt i distriktet vårt, også der det ikke er tilrettelagt for slik camping. – Bobilene er en kjempemulighet for næringslivet. Vi bør få tilrettelagt flere plasser hvor de kan overnatte, sier Strands næringssjef Tor-Arne Johnsen.

Nordmarka-bedrift i stadig utvikling

Nordmarka-bedrift i stadig utvikling

Publisert:

Tau Mek Verksted AS har økt bemanningen år for år og kan se tilbake på ei rekke gode år økonomisk. I løpet av de kommende årene skal bedriftens areal i Nordmarka Industriområde utvides.

Flyttar elva for å ta ut sand

Flyttar elva for å ta ut sand

Publisert:

Denne veka begynte arbeidet med å flytta Forsandåna. Løpet til elva blir flytta for å kunna ta ut sand. Det skal vera første gong dette blir gjort i Norge.

Håper at kommunen vil gi Heng bedre kai

Håper at kommunen vil gi Heng bedre kai

Publisert:

Det er svært så trongt på kaien på Heng. Det er så trongt at slakteria ikkje vil senda slaktebil til Heng for å henta oksane til Magne Rosså.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...