Klar for Kveite-Idol

Klar for Kveite-Idol

Publisert:

Neste sommar skal Sterling White Halibut vera ute av kveiteslakteriet på Hundsnes i Hjelmeland. Magnus Skretting er spent på kva kommune i Ryfylke som kan tilby den perfekte plassen for eit nytt slakteri.

Flyttes til Jørpeland

Flyttes til Jørpeland

Publisert:

Fra 15. november skal ikke Sparebank 1 SR-Bank lenger ha kontorer i Årdal og på Tau. Virksomheten ved kontorene flyttes til Jørpeland.

Klart for ny bykonferanse

Sammen er de sterke

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2016 kl 11:56

Kolbjørn Pedersen i Ryfylkebyen Jørpeland og næringssjef Tor Arne Johnsen i Strand kommune skal være med på å utvikle Jørpeland i årene som kommer. I morgen arrangerer de bykonferanse.

Heia-griser trives best ute

Trives best ute

Publisert: - Oppdatert: 17.08.2016 kl 09:38

Grisene til Ryfylke Frilandsgris har et grisefint liv. De har grønt gress under labbene og roter i jorda med trynet. Inn i mellom soler de seg, og tar seg gjerne et gjørmebad når det blir for varmt i sola.

Treng finare vêr

Treng finare vêr

Publisert:

Den våtaste juli-månaden på mange år har så langt ikkje øydelagd fruktdyrkarane sine avlingar, men det er viktig at det blir tørrare i vekene som kjem.

Ny Preikestolrekord

Ny Preikestolrekord

Publisert:

Aldri før har så mange gått til Preikestolen som på onsdag 20 juli 2016. Det står parkert biler langs riksveg 13 og politiet har sendt biler til Vågen for å ta buss opp.

Få ledige jobbar

Få ledige jobbar

Publisert: - Oppdatert: 01.07.2016 kl 10:46

Arbeidsløysa i Strand held fram med å falla, men talet på ledige stillingar er rekordlågt.

Det går bedre nå

Det går bedre nå

Publisert:

De ansatte på stålverket Nomac på Jørpeland fikk nylig permitteringsvarsel. Men lysere utsikter gjør at det ikke er aktuelt å permittere ansatte, iallfall ikke med det første.

Resultat på 70 millioner

Resultat på 70 mill.

Publisert:

2015 var et veldig godt år for Comrod AS på Tau. 264 millioner kroner i omsetning og et driftsresultat på 70 millioner kroner er noe ledelsen kan si seg godt fornøyd med.

Satsar tungt på Ryfisk

Satsar tungt på Ryfisk

Publisert:

I dag feira dei tilsette på Marine Harvest sitt slakteri, Ryfisk, i Hjelmeland at eigarane satsar på bedrifta. Styret i oppdrettsselskapet vedtok denne veka investeringar for nesten 100 millionar på Ryfisk.

Nye kveite-eigarar

Nye kveite-eigarar

Publisert: - Oppdatert: 21.06.2016 kl 14:44

Kveitebedrifta Sterling White Halibut i Hjelmeland har fått ny eigar. – Det betyr «business as usual» framover, seier Magnus Skretting.

Planlegger landbasert oppdrettsanlegg

Planlegger landbasert oppdrettsanlegg

Publisert:

Brødrene Nordbø AS planlegger et landbasert anlegg for lakseoppdrett på sitt nye industriområde i Fiskå. Anlegget kan gi 20 arbeidsplasser.

Robotene tar de tyngste løftene

Robotene tar de tyngste løftene

Publisert: - Oppdatert: 03.05.2016 kl 15:28

Comrod på Tau involverer både arbeiderne på golvet og ingeniørene når de utvikler sine egenproduserte roboter.

Dømt til fengsel etter aksjekjøp

Dømt til fengsel etter kjøp av Comrod-aksjer

Publisert: - Oppdatert: 19.04.2016 kl 16:21

Den kjente, lokale forretningsmannen Rasmus Nordbø er dømt til fengsel i ett år for ulovlig innsidehandel. Seks måneder av straffen gjøres betinget med en prøvetid på to år.

Rekordmange vil starte egen bedrift

Rekordmange vil starte egen bedrift

Publisert:

Kari Sand i Bygdeutvikling i Ytre Ryfylke forteller om usedvanlig stor pågang fra folk som vil etablere egne foretak. Hun tror situasjonen i næringslivet betyr mye.

200 gardsbruk kan bli fritidseigedomar

200 gardsbruk kan bli fritidseigedomar

Publisert: - Oppdatert: 07.04.2016 kl 15:27

Dersom Stortinget aukar konsesjonsgrensa for landbrukseigedomar til 35 dekar dyrka mark, kan 200 konsesjonspliktige eigedomar og småbruk i Ytre Ryfylke seljast fritt og bli fritidseigedomar.

Gammal ku er best

Gammal ku er best

Publisert:

Thor Espedal er kjent for å ha gode kyr i fjøset sitt. Den eldste han har no er 13 år gammal, og har mjølka 110.700 liter.

Tiltalt etter aksjekjøp i Comrod

Tiltalt etter stort aksjekjøp i Comrod

Publisert: - Oppdatert: 23.02.2016 kl 15:13

En forretningsmann fra Strand er tiltalt for ulovlig innsidehandel. Politiet mener at han etter et stort aksjeoppkjøp i Comrod fikk en uberettiget gevinst på 2,5 millioner kroner.

Skal utvikle sterkt reiselivsmiljø

Skal utvikle sterkt reiselivsmiljø

Publisert:

Strand kommune vil sammen med sentrale reiselivsaktører i Ryfylke skape Rogalands sterkeste reiselivsmiljø under ett tak ved inngangen til Jørpeland sentrum. Nå inviterer de mindre aktører med på satsingen.

Avviklar kveitesatsing

Avviklar kveitesatsing

Publisert: - Oppdatert: 03.02.2016 kl 10:28

Marine Harvest sitt kveiteselskap, Sterling White Halibut, som har 30 tilsette i Ryfylke, blir truleg avvikla. Direktør Magnus Skretting seier at målet nå er å få mest muleg av kveita som står i sjøen slakteklar før det er over.

Kjøper Forsand Sandkompani

Kjøper Forsand Sandkompani

Publisert: - Oppdatert: 01.02.2016 kl 10:18

Ølen Betong har gjort avtale med eierne av Forsand Sandkompani og Forsand Eiendomsselskap om kjøp av 100 prosent av aksjene i selskapene.

1 av 20 utan arbeid

1 av 20 utan arbeid

Publisert: - Oppdatert: 29.01.2016 kl 10:36

Arbeidsløysetala for januar viser at det sidan desember er blitt 40 fleire arbeidsledige i Strand.

Byggfirma permitterer

Byggfirma permitterer

Publisert:

Dei største byggverksemdene i Hjelmeland merkar at det er trongare tider. Enkel Bygg og Butikk har sendt permitteringsvarsel til fleire tilsette.

Samler gründere i felles miljø

Vil skape flere lokale arbeidsplasser

Publisert:

Odd Bjerga er selv gründer og ønsker nå sammen med Strand kommune å samle gründere til et felles miljø i lokaler på Jørpeland. Målet er flere lokale arbeidsplasser.

Strand-bedrift i firmanavn-finale

Strand-bedrift i firmanavn-finale

Publisert:

Norges beste firmanavn skal nå kåres. Fire bedrifter fra Rogaland er med inn i finalerunden, blant disse er «Flor og Fjære», en bedrift hjemmehørende på Sør-Hidle i Strand.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...