Både sorg og glede etter anbudsrunde

Både sorg og glede etter anbudsrunde

Publisert:

Ryfylke Bakeri & Konditori har drevet kafé på Jonsokberget og Tautunet siden 2004. De nådde ikke opp i den nye abudskonkurransen og resultatet av det ble at tre deltidsansatte måtte slutte.

Nabolaget kan få 4000 trailerpasseringer

Nabolaget kan få 4000 trailerpasseringer

Publisert: - Oppdatert: 28.05.2018 kl 15:28

Vestkorn Milling AS inviterer til møte omkring Kvernvegen på Tau. Bedriften mener hensynet til lokalmiljøet må gå foran økonomiske konsekvenser.

Offisiell opning av havbrukssenter

Offisiell opning av havbrukssenter

Publisert: - Oppdatert: 25.05.2018 kl 13:36

Det var bare lovord å høyra frå auditoriet i havbrukssenteret på Strand videregående skole på Tau fredag føremiddag. Både fylkes- og kommunepolitikarar, byråkratar og næringslivsrepresentantar fekk med seg den offisielle opninga av senteret som allereie har vore i drift i snart eitt skuleår.

– Rund rapport om turistsatsing

– Rund rapport om turistsatsing

Publisert:

Strand ønsker å satse på turisme og formannskapet skulle onsdag behandle en sak om mulighetsstudie for Preikestolen. Det ble en debatt om moteord og manglende konkrete tiltak.

Andre rederier snuser på gassferjene

Andre rederier snuser på gassferjene

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2018 kl 09:45

Det er kjent at andre rederier snuser på gassferjene som for tiden går i Tau-sambandet. Ferjesjef Gaute Gangenes beroliger alle som frykter at disse ferjene skal forsvinne, med at de ikke selges før Ryfast åpner.

Store dimensjonar i Tytlandsvik

Store dimensjonar i Tytlandsvik

Publisert: - Oppdatert: 11.05.2018 kl 08:38

2.000 kubikkmeter betong. 45.000 arbeidstimar. Fem kilometer røyr. 310 millionar kroner. 1.000 tonn armeringsjern. 7.500 kvadratmeter produksjonshall. Det er store dimensjonar på byggeplassen til Tytlandsvik Aqua.

Ny dronning på Lysefjorden

Ny dronning på Lysefjorden

Publisert:

Fredag tok Rødne sitt nye flaggskip «Rygderdronningen» turen inn Lysefjorden med turister for første gang. Den andre turen gikk til Flørli med blant andre ordførere og fylkesordfører som skulle feire 100-årsjubileet til Flørli.

– Handelsparken skal realiseres

– Handelsparken skal realiseres

Publisert:

Handelsparken på 14.800 kvadratmeter i Jørpeland sentrum skal stå ferdig i 2019. – Utfordringene setter ikke prosjektet i fare, påpeker styremedlem i Innovasjon Jørpeland AS.

Deltar i NM for ungdomsbedrifter

Deltar i NM for ungdomsbedrifter

Publisert:

Ungdomsbedriften Hook It fra Strand videregående skole løser et velkjent problem med en enkel krok. Bedriften er med i den nasjonale finalen for ungdomsbedrifter på Lillestrøm.

Markedsføres for turoperatører

Markedsføres for turoperatører

Publisert:

Snart blir det flere språk å høre når du spaserer rundt Jørpelands nye turistattraksjon. Torsdag kommer 22 internasjonale turoperatører for å oppleve hva Jørpelandsholmen har å by på.

Skal selge øl fra eget utsalg

Tror eget ølutsalg vil falle i smak

Publisert: - Oppdatert: 18.04.2018 kl 08:30

Dersom alt går etter planen, vil Jørpeland til helgen få sitt eget ølutsalg.

Skulle rives – blir pusset opp

Skulle rives – blir i stedet pusset opp

Publisert:

De nye eierne ønsket i utgangspunktet å rive det gamle kaihuset i Jørpelandsvågen. En undersøkelse viste derimot at det var i bedre stand enn forventet. Nå får det i stedet nytt tak og en generell oppussing.

Passerte 5000 ladestasjoner

Passerte 5000 ladestasjoner

Publisert:

Torsdag ble det markert at ladestasjon nummer 5000 av merket ZapCharger Pro var produsert hos Westcontrol i Nordmarka på Tau.

Vil stenge på grunn av feilparkering

Vil stenge på grunn av feilparkering

Publisert: - Oppdatert: 11.04.2018 kl 09:23

Rådmannen vil prøve ut en midlertidig løsning der Kvernvegen på Tau blir stengt for gjennomgangstrafikk.

– Skaff straum, fiber og areal

Meir straum må til for å få datasenter

Publisert: - Oppdatert: 06.04.2018 kl 10:08

Bodskapen til kommunane i Ryfylke var klar då Ryfylke IKS i går inviterte til seminar om kva som trengst for å tiltrekka seg datasenter og kraftkrevjande industri.

Venter på svar om Hjem-Jobb-Hjem

Venter på svar om Hjem-Jobb-Hjem

Publisert:

Strand kommune har ikke gitt opp forsøket på å få delta i den populære og prisbelønte HjemJobbHjem-ordningen. Pendlerprosjektet har samlet 40.000 arbeidstakere på Nord-Jæren.

105 ferje-jobber 
kan forsvinne

105 ferje-jobber 
kan forsvinne

Publisert: - Oppdatert: 04.04.2018 kl 08:31

Ryfast fører til at rundt 105 ferjeansatte går en usikker framtid i møte. Norled er ikke uforberedt på situasjonen og har visse planer i bakhånd, men foreløpig er man avventende. Uansett kan oppsigelser bli vanskelig å unngå.

Tau-bedrift har fått nye eiere

Tau-bedrift har fått nye eiere

Publisert:

Rennesøy Trafikk har kjøpt Tau-bedriften Østerhus Transport. Dette skjer etter langvarige samtaler og forhandlinger. Salget medfører en viss usikkerhet, men det skal ikke gå ut over arbeidsplassene.

Ny hotellsjef vil satse på temakvelder

Ny hotellsjef vil satse på temakvelder

Publisert:

Jahn Erik Eide er ansatt som daglig leder og kokk ved Verkshotellet. Temakvelder blir ny satsing på hotellet i Jørpeland sentrum.

Ombygging fører til arbeidsløyse-topp

Ombygging fører til arbeidsløyse-topp

Publisert:

Hjelmeland er for tida den kommunen i Rogaland som har desidert størst bruttoarbeidsløyse. Årsaka er ombygging av lakseslakteri.

Slik skal Jørpeland bli knutepunkt

Slik skal Jørpeland bli knutepunkt

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2018 kl 09:24

En ny mulighetsstudie tar for seg den framtidige turistsatsingen i Strand. I framtida kan alle reisende til Preikestolen få omstigning på Jørpeland.

Gondolbane til Skomakarnibbå

Gondolbane til Skomakarnibbå

Publisert:

Liv Jorunn Tjelmeland i Reisemål Ryfylke utfordra Hjelmeland til å bli tydelegare i marknadsføringa om dei skal lukkast med reiselivssatsinga si. Ordføraren svara med å lansera tanken om gondolbane til Skomakarnibbå.

700 på åpning av ny butikk i Alsvik

700 på åpning av ny butikk i Alsvik

Publisert:

Sist uke åpnet XL-bygg sin nye butikk i Alsvik. Dømt ut fra åpningshelgen, ble dette en ubetinget suksess med nærmere 700 besøkende bare på fredagen.

Satser på det lokale utleiemarkedet

Satser på det lokale utleiemarkedet

Publisert:

Tone Vasstveit er ansatt som megler i DNB Eiendom Ryfylke. For første gang får Strand en egen megler som kun skal konsentrere seg om utleie.

Siste innspurt i dugnadsbutikken

Siste innspurt i dugnadsbutikken

Publisert: - Oppdatert: 20.02.2018 kl 14:40

Torsdag opnar butikken på Fister opp att to år etter at den førre butikken stengde dørene. Eit stort dugnadsprosjekt nærmar seg slutten.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...