Slik skal Jørpeland bli knutepunkt

Slik skal Jørpeland bli knutepunkt

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2018 kl 09:24

En ny mulighetsstudie tar for seg den framtidige turistsatsingen i Strand. I framtida kan alle reisende til Preikestolen få omstigning på Jørpeland.

Gondolbane til Skomakarnibbå

Gondolbane til Skomakarnibbå

Publisert:

Liv Jorunn Tjelmeland i Reisemål Ryfylke utfordra Hjelmeland til å bli tydelegare i marknadsføringa om dei skal lukkast med reiselivssatsinga si. Ordføraren svara med å lansera tanken om gondolbane til Skomakarnibbå.

700 på åpning av ny butikk i Alsvik

700 på åpning av ny butikk i Alsvik

Publisert:

Sist uke åpnet XL-bygg sin nye butikk i Alsvik. Dømt ut fra åpningshelgen, ble dette en ubetinget suksess med nærmere 700 besøkende bare på fredagen.

Satser på det lokale utleiemarkedet

Satser på det lokale utleiemarkedet

Publisert:

Tone Vasstveit er ansatt som megler i DNB Eiendom Ryfylke. For første gang får Strand en egen megler som kun skal konsentrere seg om utleie.

Siste innspurt i dugnadsbutikken

Siste innspurt i dugnadsbutikken

Publisert: - Oppdatert: 20.02.2018 kl 14:40

Torsdag opnar butikken på Fister opp att to år etter at den førre butikken stengde dørene. Eit stort dugnadsprosjekt nærmar seg slutten.

Arbeidet med lysa er i gang

Arbeidet med lysa er i gang

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2018 kl 15:29

Det skal bli sett opp 125 lysstolpar langs den rundt to kilometer lange grusvegen rundt Jørpelandsholmen. Lysa skal vera klare til 23. mars.

Er spent på ordretilgangen

Er spent på ordretilgangen

Publisert:

Enkel Bygg og Butikk AS har permittert to tilsette. Hjelmeland Bygg AS merkar også at det er rolege tider, men håper dei slepp permitteringar.

Ville ikkje ha båtopplag

Ville ikkje ha båtopplag

Publisert:

Driftsutvalet i Forsand gjekk i dag samrøystes inn for ikkje å la det Bjørn Rygg-eigde selskapet Safe Yards AS få ha lagrings- og produksjonsskipet «Petrojarl Varg» i opplag i Mælsosen.

Gikk til topps med boller og brød

Gikk til topps med boller og brød

Publisert:

Dommerne likte hans brød og boller så godt at Kjell Olav Skeisvoll Barkved fra Jørpeland ble kåret til vinner i årets Rogalandsmesterskap for unge bakere.

Gav motstandsliste til ordføraren

Gav motstandsliste til ordføraren

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:25

Planane om å plassera «Petrojarl Varg» i opplag på Mæle i Forsand får tommel ned frå administrasjonen, naboane, fylkesmannen, nabokommunen , elveeigarlaget og jeger- og fiskeforbundet. Torsdag ettermiddag skal politikarane i driftsutvalet seia sitt i eit ekstraordinært møte.

Stoppar produksjonen etter 80 års drift

Avviklar etter 80 års drift

Publisert: - Oppdatert: 06.02.2018 kl 12:03

Det har vore møbelproduksjon ved osen i Steinslandsvatnet på Hjelmeland dei siste 80 åra. Sist torsdag blei drifta på Slåke Møbelfabrikk avvikla etter fleire år med raude tal.

Auka for andre månad på rad

Auka for andre månad på rad

Publisert:

For andre månaden på rad auka arbeidsløysa i Strand. Det viser ferske tal frå Nav.

 Abri Vekst AS ønskjer å leiga Sanitas

Abri Vekst AS ønskjer å leiga Sanitas

Publisert: - Oppdatert: 31.01.2018 kl 08:29

Sanitas har ei historie som går ut på å gjera folk friskare og sunnare. Nå kan det bli ny satsing på omsorgstenester i Årdal. Rogalands største helse- og omsorgsgründer står bak.

Gjør nye grep for å styrke hotellet

Gjør nye grep for å styrke hotellet

Publisert:

I flere år har Verkshotellet på Jørpeland hatt fin utvikling i omsetningen. Det toppet seg med 6,8 millioner kroner i 2016, men så sviktet turistene litt i fjor. Nå blir det gjort nye grep for å styrke hotellet og ikke minst restauranten.

– Elbilsalget har tatt helt av i Strand

– Elbilsalget har tatt helt av i Strand

Publisert:

Onsdag ankom en trailer fullastet med elbiler til det lokale markedet. Odd Arild Johnsen hos Strand Bilsenter er overbevist om at pendling og Ryfast er viktige stikkord når stadig flere strandbuer velger elbil.

Tror på et enstemmig nei til konsesjon

Tror på et enstemmig nei til konsesjon

Publisert:

Rådmannen i Strand synes ikke den omsøkte endringen i planene for utbygging av kraftverk i Lågalia vil redusere de negative konsekvensene for miljøet i området. Senterpartiet i Strand tror på et enstemmig nei til konsesjon.

Ønsker Jørpeland som knutepunkt

Ønsker Jørpeland som knutepunkt

Publisert:

Strand ønsker å bygge opp Jørpeland som et knutepunkt for transport og reiseliv.

Rush tror på positiv utvikling i 2018

Rush tror på positiv utvikling i 2018

Publisert:

Rush Maskinering AS har hatt flere år med negativ utvikling. Men for 2018 er det budsjettert med 
økning igjen.

Har overtatt kaien i Vågen

Har overtatt kaien i Jørpelandsvågen

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2018 kl 21:07

Strand kommune ville kjøpe tilbake kaien i Jørpelandsvågen, men nå er den overtatt av reiselivsselskapet Norwegian Experience AS.

 Suksess med å starte egen bedrift

Gjorde suksess med å starte egen bedrift

Publisert:

Quality Steel Solution AS er resultat av at to tidligere stålverksansatte fant ut at de ville starte egen bedrift. Daglig leder Helge Alsvik er fornøyd med framgangen.

Denne butikken hadde et rekordår

Denne butikken hadde et rekordår

Publisert:

Dagligvarebutikken Extra Jørpeland økte omsetningen med 16 prosent til 50 millioner kroner i 2017, opplyser Coop Norge.

Takka ja til jobbtilbud frå Bjørn Rygg

Takka ja til jobbtilbud frå Bjørn Rygg

Publisert:

Eks-ordførar Ole Tom Guse i Forsand blei tilbydd ny jobb av konsernleiar og industrigründar Bjørn Rygg. Nå blir Guse pendlar.

Lite har skjedd i Bergebakkane

Uventa få har bygt i dette bustadfeltet

Publisert:

Usikkerheita rundt korleis Forsand kommune skal sjå ut i framtida og rundt vidare ferjedrift på Høgsfjorden har gjort at bustadfeltet i Bergebakkane ikkje blei den braksuksessen eigedomsutviklarane hadde sett for seg.

Gigantbåt til kaien på Mæle

Båt på 230 meter skal ligga i Forsand

Publisert: - Oppdatert: 28.11.2017 kl 15:24

Frå 1. februar kan ein 230 meter lang oljeboringsbåt bli lagt til kai på Mæle, og her kan den bli liggande i såkalla varmt opplag i opptil to år.

Ku-kåring

Ku-kåring

Publisert:

Torsdag reiste to dommarar rundt til 12 gardar i Forsand og Strand for å finna den finaste kua og kviga.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...