– Blir altfor dyrt

– Blir altfor dyrt

Publisert:

Tidligere ordfører Helge Steinsvåg er blant de mange som pendler til Stavanger. Han minner om prisantydningen fra daværende samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, som mente det burde koste en 100-lapp å kjøre gjennom Ryfast.

Randi Skjæveland lagar peparkakehus saman med jentene sine

Randi Skjæveland lagar peparkakehus saman med jentene sine

Publisert: - Oppdatert: 16.11.2018 kl 13:55

Når klokka tikkar mot jul, luktar det ofte søtt av peparkaker i huset til Randi Skjæveland (54) på Tungland. Då sit ho og svigerdøtrene Stine Eriksen (22) og Sanne Melhus (21) og niesa Monika Valen (33) i djup konsentrasjon over glasurposane.

Slik lager Randi og jentene dei beste byggverka

Slik lager Randi og jentene dei beste byggverka

Publisert:

Randi Skjæveland har i fleire år finpussa på korleis ho på enklast måte kan laga solide byggverk i peparkakedeig og ho deler villeg av triksa sine.

Ber bilistene om å ta mer hensyn

Ber bilistene om å ta mer hensyn

Publisert:

For mange kjører for fort i 40-sonen gjennom anleggsområdet på Solbakk. De som jobber langs veien frykter for sikkerheten.

Thea Sofie slepp to nye songar

Thea Sofie slepp to nye songar

Publisert:

I morgon slepp Thea Sofie Vervik Barka (15) frå Jørpeland songane «Scandalous» og «Blame me».

Amalie Trahaug speler bare i helgene

Amalie Trahaug speler bare i helgene

Møt sju unge og foreldra deira i serien i 10 delar om unge og medium.

Publisert: - Oppdatert: 09.11.2018 kl 14:29

Del 1: Niåringen

Fleire lokale fjellparti blir rasovervaka

Fleire lokale fjellparti blir rasovervaka

Publisert:

Skomakarnibbå i Jøsenfjorden blir ofte peika på som Preikestolen si mindre kjende syster. Dei to fjellpartia har ein del ting felles. Mellom anna faren for at dei kan rasa ut og detta ned.

Dag Tveitnes drøymde seg vekk på konsert

Dag Tveitnes drøymde seg vekk på konsert

Publisert:

Karen Norland og Dag Tveitnes drøymde seg tilbake til sin barndoms fjordar då dei høyrde Tom Roger Aadland synga i biblioteket i Torghuset på Jørpeland onsdag kveld.

Niandeklassingar på yrkesmessa i Tau Aktivitetshus

Niandeklassingar på yrkesmessa i Tau Aktivitetshus

Publisert: - Oppdatert: 15.11.2018 kl 08:58

Niandeklassingane og 14-åringane Katja Wennberg, Kadir Abanasha, Julian Bjørlo Høydalsvik, Dina Bjerga og Adrian Notvik på Jørpeland ungdomsskole er ennå ikkje heilt sikre på kva dei vil bli. Onsdag blei dei presenterte for ei rekke yrke på yrkesmessa.

Fikk til slutt kontroll på hestene

Fikk til slutt kontroll på hestene

Publisert: - Oppdatert: 13.11.2018 kl 15:27

Tirsdag morgen vandret to løse hester rundt på Jørpeland.

Bil i autovernet på Solbakk

Bil i autovernet på Solbakk

Publisert:

Politiet fekk måndag ettermiddag melding om ein personbil som hadde kome over i motsett kjørebane på Solbakk og kjørt i autovernet. Ingen skal ha blitt skadd i uhellet, seier politiet.

Det kostar 151 millionar  å driva Forsand kommune

Det kostar 151 millionar å driva Forsand kommune

Publisert: - Oppdatert: 12.11.2018 kl 12:29

Forsand skule tar den nest største biten av kaka når det gjeld kva det kostar å driva dei ulike seksjonane i kommunen. Nesten 30 millionar kroner går med til å driva skulen med 180 elevar og 54 tilsette i 2019.

Forsand-politikarane vil bruka mest muleg i 2019

Forsand-politikarane vil bruka mest muleg i 2019

Publisert: - Oppdatert: 12.11.2018 kl 13:13

Haldninga blant politikarane i formannskapet er at flest muleg av investeringstiltaka i økonomiplanen bør blir gjennomførte i 2019, før Forsand kommune går inn i den nye storkommunen.

Konsert-bonanza med lokale artistar

Konsert-bonanza med lokale artistar

Publisert: - Oppdatert: 11.11.2018 kl 00:37

Laurdag kveld var det konsertar for både unge og vaksne med mange lokale musikarar. Kvelden starta i Folkets Hus med Days of August og Finding Neo, før Morten Fiskå og Dag Sindre Vagle spelte i kraftstasjonen i Dalen.

Aleksander Daniel Ueland har fått ein lyttevenn

Aleksander Daniel Ueland har fått ein lyttevenn

Publisert:

Kvar tysdag møtest tredjeklassingar og pensjonistar i nokre få tilmålte minutt på grupperomma på Resahaugen skole på Jørpeland. Ann Morewood (70) og Ragnar Helland (80) er lyttevenner for åtteåringar.

Nye tankar om tunnel i Espedalen

Nye tankar om Espedal-Frafjord-tunnel

Publisert:

Roar Larsen (Ap) fekk opp temperaturen i formannskapet då han føreslo at Forsand kommune skal begynna å sjå mot eit samferdselssamband i sør i staden for Espedal-Frafjordtunnelen.

Vil gje mykje til skule

Det aller siste Forsand-budsjettet

Publisert: - Oppdatert: 12.11.2018 kl 11:41

2019 er det siste året Forsand kommune med sine 1231 innbyggarar er ein eigen kommune. Søren Jensen har lagt fram sitt fjerde og siste budsjett som Forsand-rådmann, og her blir det ikkje spart på mykje.

– Kan berre spara diesel

– Kan berre spara diesel

Publisert: - Oppdatert: 09.11.2018 kl 14:47

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) har kutta halvparten av hurtigbåttilskota til Rogaland. Det er dårleg nytt for Helgøy Skyssbåt og dei andre båtselskapa, men Jon Arne Helgøy meiner det ikkje betyr noko før 2022.

Lokalpolitikere var på tur i Ryfast-dypet

Lokalpolitikere var på tur i Ryfast-dypet

Publisert:

Med hjelm og refleksvest kjørte kommunestyret i Strand ned i Ryfast onsdag ettermiddag. Sikkerheten blir ivaretatt også i anleggstiden. Turen gikk i to minibusser.

Kortet kom fram, men pengane forsvann

Kortet kom fram, men pengane forsvann

Publisert:

Onsdag denne veka fekk Oliver Hausberg frå Hjelmeland eit kort frå systera si i posten. Konvolutten var opna i eine hjørnet, og pengane ho hadde lagt oppi var borte.

Omfattende kontroller i Strand

Omfattende kontroller i Strand

Publisert: - Oppdatert: 09.11.2018 kl 11:06

De siste dagene har politiet gjennomført en rekke kontroller i Strand. Mange er tatt for fart, manglende dokumentasjon eller andre ting. Kontrollene fortsetter fredag.

Snittinntekta gjekk ned, men dei rikaste tente meir

Snittinntekta gjekk ned, men dei rikaste tente meir

Publisert: - Oppdatert: 07.11.2018 kl 11:55

Ein gjennomgang av skattelistene i Strand for dei siste tre åra, viser at dei som ligg i toppen av listene tener langt meir enn før. Samtidig går gjennomsnittinntekta ned.

Soknepresten meldte seg ut

Soknepresten meldte seg ut

Publisert:

Sokneprest Martin Ivar Arnesen i Strand har meldt seg ut av Kristelig Folkeparti. Det er hans måte å protestere på når partiet går i regjerningssamtaler med Fremskrittspartiet.

16-åring baka over 1000 kjeksar for kreftsjuke ungar

16-åring baka over 1000 kjeksar for kreftsjuke ungar

Publisert: - Oppdatert: 06.11.2018 kl 15:15

Emilie Espedal Fløysvik (16) frå Espedal i Forsand fekk litt meir respons enn ho hadde sett for seg då ho varsla på sosiale medium at ho ville selja heimelaga kjeksar for å samla inn pengar til Barnekreftforeningen. Det enda med at ho laga 1067 kjeksar og samla inn over 27.000 kroner.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...