Betrar forholda for lakseyngel

Betrar forholda for lakseyngel

Publisert:

Denne veka har Lyse utført fleire miljøtiltak som skal betra forholda for lakseyngelen i Storånå i Årdal. Elevar frå Strand vidaregåande skule har vore til god hjelp.

Usikkerhet rundt Ryfast-bompengene

Usikkerhet rundt Ryfast-bompengene

Publisert:

Det er ennå usikkert om Ryfast skal bli del av det nye, store bompengeselskapet Ferde AS. Garantist Stavanger har ennå ikke godkjent at bompengeselskapet Ryfast AS skal inn i Ferde. Dermed er det usikkerhet rundt rabattnivå og innkreving av bompenger i Ryfast.

Kun en lege til stede på legesenter

Kun en lege til stede på legesenter

Publisert:

Strand sliter som kjent med å få ta tak i fastleger. Det medfører flere uheldige situasjoner, som eksempelvis at det en dag sist uke kun var en lege til stede på Jørpeland legesenter.

Kjøpmannen fekk støtte

Kjøpmannen fekk støtte

Publisert:

Etter tre og ein halv time med informasjon og behandling onsdag enda kommunestyrepolitikarane i Forsand opp med å påleggja rådmannen å fokusera meir på å handla lokalt.

Trollet på plass

Trollet på plass

Publisert:

Nå er folkehelseparken på Forsand formelt opna. Her kan ein spela fotball i bingen, trena på treningsapparat eller klatra midt i eit eventyr.

Vil slippe samtaler om Forsand-pasienter

Vil slippe samtaler om Forsand-pasienter

Publisert:

Flere netter har legevakten i Strand blitt vekket fordi AMK-sentralen ringer til dem når det gjelder pasienter fra Forsand. Det vil legene i Strand helst slippe og ber om at dette innskjerpes.

Gir råd om å slå sammen tomter

Gir råd om å slå sammen tomter

Publisert:

Mange strandbuer har i dag huset på ei tomt, mens garasjen står på en annen. I slike tilfeller lønner det seg å slå dem sammen all den tid det ellers vil komme eiendomsskatt på begge tomtene.

Lysebotn 2 ble mandag offisielt åpnet

Solberg trykket på knappen i Lysebotn

Publisert: - Oppdatert: 17.09.2018 kl 13:36

Kraftverket Lysebotn 2 ble mandag formiddag offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg. Det nye kraftverket gir 15 prosent mer energi enn det gamle som nå stenges.

Slukket av seg selv

Slukket av seg selv

Publisert: - Oppdatert: 17.09.2018 kl 10:13

Det var full utrykning mandag morgen etter at det ble meldt om brann i en bygning i Rådhusgata på Jørpeland. Ei gjenglemt komfyrplate var årsaken.

Sikrar straum til Årdal

Sikrar straum til Årdal

Publisert:

Formannskapet i Hjelmeland krev at den nye kraftleidninga frå Veland i Strand til Hjelmeland også må gå innom Årdal frå første dag.

Preikestolen skal med i tegnekonkurranse

Preikestolen skal med i tegnekonkurranse

Publisert:

Sandnes og Forsand går nå ut og inviterer til tegnekonkurrranse om kommunevåpenet til Nye Sandnes. Men det er ikke fritt fram når det gjelder motiv. Preikestolen må med.

Fortviler over forseinkingane

Fortviler over forseinkingane

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2018 kl 13:03

Pendlar Thore Håland frå Forsand fortel at reserveferja «Hardingen» som nå trafikkerer Høgsfjord-sambandet var sju minutt forseinka allereie klokka seks torsdag morgon. Onsdag var det også mange forseinkingar og kaos i sambandet.

Satsar på charterturar med reketrålar

Satsar på charterturar med reketrålar

Publisert: - Oppdatert: 12.09.2018 kl 08:25

Ketil Barkved og John Ur frå Randøy satsar på at den gamle reketrålaren M/S «Lyngøy» er klar til å gå opplevingsturar med tolv passasjerar til neste sommar.

Spesielt fiske for ung strandbu

Spesielt fiske for ung strandbu

Publisert:

Kun to norske fartøy får fiske etter makrellstørje med ringnot i 2018. En av disse er MS «Salvøy» og om bord på denne båten er 18 år gamle Sebastian Lura-Wiik fra Jørpeland.

Superparken på Tau blir forsinket

Superparken på Tau blir forsinket

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2018 kl 17:13

Planen har hele tiden vært at den nye skolen på Tau skulle stå ferdig til skolestart 2019. Nå er det klart at den blir forsinket, men ikke mer enn et par måneder

Hadde full kontroll mot bunnlaget

Hadde full kontroll mot bunnlaget

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2018 kl 08:34

Staal møtte mandag kveld Egersund 2 på bortebane. Det endte med at bortelaget scoret fire ganger, mens hjemmelaget ikke nettet i det hele tatt.

Havbruksmillionar til kommunane

Havbruksmillionar til kommunane

Publisert: - Oppdatert: 10.09.2018 kl 15:10

I vår håpa Hjelmeland kommune at utbetalinga frå Havbruksfondet i år ville bli på fleire millionar. Etter det Strandbuen kjenner til, blir det rundt 10 millionar kroner.

Fra parkering til boligområde

Fra parkering til boligområde

Publisert: - Oppdatert: 07.09.2018 kl 14:15

Parkeringsareal er planlagt endret til boligformål for å legge til rette for nye boliger på Kvednaneset på Tau.

Jobber for å få ned pendlerutgiftene

Jobber for å få ned pendlerutgiftene

Publisert:

Strand vil være en del av Hjemjobbhjem-ordningen for å få ned pendlerkostnadene. Onsdag skal det gjøres vedtak om dette i formannskapet, for å sette sterkere press på fylkeskommunen.

Legesituasjonen er blitt enda verre

Legesituasjonen er blitt enda verre

Publisert:

Legesituasjonen i Strand går fra vondt til verre. To faste stilinger ved Jørpeland legesenter lyses nå ut og kommunen må forsøke å erstatte disse. Det blir langt fra noen enkel oppgave.

Ingen åpne puber på Jørpeland

Ingen åpne puber på Jørpeland

Publisert:

Puben i Skallstøperiet har for lengst stengt dørene. Dermed var Radlaren Jørpelands eneste åpne pub. Den senere tid har også den vært stengt. Det betyr et tilnærmet tørrlagt uteliv.

Stor fart på tursti

Stor fart på tursti

Publisert:

Ragnhild Torgersen meiner turstien langs sjøen på Tau til tider kan vera veldig farleg for gåande, spesielt ungar. – Det er bare snakk om tid før det skjer ei ulukke, seier ho.

Reserveferje kan medføre køer i Høgsfjord

Reserveferje kan medføre køer i Høgsfjord

Publisert:

Fra kommende søndagskveld blir MF «Finnøy» tatt ut av Høgsfjord-sambandet for å utført nødvendig vedlikehold. Sambandet vil få redusert kapasitet da MF «Hardingen» går inn i ruta i ei halvannen uke.

Strand og Jørpeland anbefalt i storavis

Strand og Jørpeland anbefalt i storavis

Publisert: - Oppdatert: 04.09.2018 kl 15:22

Hadia Tajik anbefaler Strand og Jørpeland som reisemål i The Guardian, ei avis med mange millioner lesere.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...