5-5 og uavgjort i KrF

5-5 og uavgjort i KrF

Publisert: - Oppdatert: 16.10.2018 kl 14:38

KrF sine lokallag i Strand og Hjelmeland ser ulikt på regjeringssamarbeid, men begge valde å senda delegatar som speglar at laga er delte i synet. I sum er dei to laga delte på midten.

Ikkje fornøgde med fylkesrådmannen sitt nei til tunnel

Ikkje fornøgde med fylkesrådmannen sitt nei til tunnel

Publisert: - Oppdatert: 10.10.2018 kl 15:16

Både Forsand-ordføraren og -varaordføraren meiner det blir heilt feil at tunnelen mellom Espedal og Frafjord ikkje skal byggast fordi den ifølgje fylkesrådmann Trond Nerdal ikkje er samfunnsøkonomisk. Dei er overraska over den negative tilrådinga frå fylkesrådmannen.

– Vil ikke starte en uansvarlig valgkamp

– Vil ikke starte en uansvarlig valgkamp

Publisert:

Ordfører Irene Heng Lauvsnes (H) ser på Senterpartiets utspill omkring ny svømmehall på Tau, som valgflesk. – Jeg ønsker ikke å starte en uansvarlig valgkamp, sier hun.

Mållagsleiaren gav nynorskbøker til barnehagane

Ny giv i Strand Mållag

Mållagsleiaren gav nynorskbøker til barnehagane

Publisert: - Oppdatert: 04.10.2018 kl 08:54

Onsdag delte leiar i Strand Mållag, Karen Schmidt (31), ut nynorskbøker til barnehagane i Strand. Det er noko ho har ønska å gjera sidan ho starta som leiar for fire år sidan.

Over 100 forslag til nytt kommunevåpen

Over 100 forslag til nytt kommunevåpen

Publisert: - Oppdatert: 02.10.2018 kl 13:45

Prosjektleiar for Nye Sandnes, Therese Hauger, orienterte tysdag fellesnemnda for Nye Sandnes om at det har kome inn over 100 forslag til nytt kommunevåpen for den nye storkommunen med Sandnes og Forsand.

– Unge gutar snublar fordi dei ikkje har mannlege rollemodellar

Kommunelegen var klar i talen på Lære for livet-konferansen på Strand vgs

– Alle gutar burde ha ein pappa Gjert som er sur på dei rette stadene

Publisert:

Kommunelege John Nessa meiner Team Ingebrigtsen er eit godt eksempel på eit lag der far fungerer på det han kalla ein «framifrå måte». Nessa var ein av fleire som snakka på Lære heile livet-konferansen på den vidaregåande skulen på Tau fredag.

Vil be Stavanger om å selge Ryfast-aksjer

Vil be Stavanger om å selge Ryfast-aksjer

Publisert: - Oppdatert: 27.09.2018 kl 14:06

Politikerne i Strand er bekymret over at Stavanger kommune ennå ikke har vedtatt å selge sine aksjer i Ryfast AS. Nå skal ordførerne i de to kommunene snakke sammen om denne saken.

Usikkerhet rundt Ryfast-bompengene

Usikkerhet rundt Ryfast-bompengene

Publisert:

Det er ennå usikkert om Ryfast skal bli del av det nye, store bompengeselskapet Ferde AS. Garantist Stavanger har ennå ikke godkjent at bompengeselskapet Ryfast AS skal inn i Ferde. Dermed er det usikkerhet rundt rabattnivå og innkreving av bompenger i Ryfast.

Kjøpmannen fekk støtte

Kjøpmannen fekk støtte

Publisert:

Etter tre og ein halv time med informasjon og behandling onsdag enda kommunestyrepolitikarane i Forsand opp med å påleggja rådmannen å fokusera meir på å handla lokalt.

Fra parkering til boligområde

Fra parkering til boligområde

Publisert: - Oppdatert: 07.09.2018 kl 14:15

Parkeringsareal er planlagt endret til boligformål for å legge til rette for nye boliger på Kvednaneset på Tau.

Jobber for å få ned pendlerutgiftene

Jobber for å få ned pendlerutgiftene

Publisert:

Strand vil være en del av Hjemjobbhjem-ordningen for å få ned pendlerkostnadene. Onsdag skal det gjøres vedtak om dette i formannskapet, for å sette sterkere press på fylkeskommunen.

Gjennomfører stenging etter vedtak fra 2007

Gjennomfører stenging etter vedtak fra 2007

Publisert:

Nå skal den nedre delen av Fjeldebakken på Jørpeland stenges ved Hellandsvegen. Det er et vedtak fra 2007 som nå gjennomføres.

– Forsand må ikkje bli øydelagt av Sandnes

– Forsand må ikkje bli øydelagt av Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 28.08.2018 kl 17:14

Hovudtillitsvald i Fagforbundet i Forsand, Laila Espedal, er veldig skuffa over rådmannen sitt forslag til organisering av tenestene i Nye Sandnes. Det var ho ikkje aleine om i fellesnemndmøtet tysdag.

Renovasjonsselskap blir truleg lagt ned

Renovasjonsselskap blir truleg lagt ned

Publisert:

Styret i renovasjonsselskapet Ryfylke Miljøverk IKS (RYMI) tilrår at selskapet blir avvikla.

Statsråd skryter av Strand VGS

Statsråd skryter av Strand VGS

Publisert: - Oppdatert: 17.08.2018 kl 14:37

- Elevene som går her er heldige, sier statsråd Jan Tore Sanner om Strand videregående skole. Fredag morgen besøkte han skolen, med en særlig interesse for den nye akvahallen.

Spor av fortida på stein

Spor av fortida på stein

Publisert:

Kjøleviksteinen er sentral i historia både til bygda Kjølevik og Strand kommune. Me fekk med oss to personar som har vore involvert i arbeidet med å få denne på plass ved Vatland Grendehus.

Har ikkje gitt opp håpet

Har ikkje gitt opp håpet

Publisert: - Oppdatert: 22.06.2018 kl 08:26

Kommunestyret i Forsand gjekk torsdag kveld inn for å seia nei til å la Kolabygda og Preikestolen gå til Strand, slik fleirtalet i måndagens folkerøysting sa dei ville. Toralf Fundingsland (17 1/2) har ikkje gitt opp håpet om å få bli ein del av Strand kommune.

Knapt flertall for 
å vurdere ekspropriasjon

Knapt flertall for 
å vurdere ekspropriasjon

Publisert: - Oppdatert: 21.06.2018 kl 15:36

Med knappest mulig margin vedtok kommunestyret i Strand at travbanen på Jørpeland kan bli aktuell å ekspropriere, dersom behovet tilsier det.

Politikere synes Wirak er udemokratisk

Strand-politikere synes Wirak er udemokratisk

Publisert:

– Slike demokratiske holdninger som ordføreren i Sandnes har vist med sine uttalelser i grensejusteringssaken, ligger langt fra de holdninger vi kan stå inne for, sier Strand-politiker Alf Henning Heggheim (Sp).

Har analysert framtida i Nye Sandnes

Har analysert framtida i Nye Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 20.06.2018 kl 09:41

Kommuneavisa Kommunal Rapport har analysert tilstanden og framtidsutsiktene til Nye Sandnes. Resultata frå analysen fortel blant anna at det vil bli umogleg å halda fram med dagens tenestenivå i Forsand.

Fleirtalet vil til Strand

Fleirtalet vil til Strand

Publisert: - Oppdatert: 18.06.2018 kl 21:13

62 av 114 innbyggarar på nordsida av Lysefjorden vil til Strand. Det blei klart i dagens folkerøysting i Forsand.

Skal rydda i private søppelfyllingar

Skal rydda i private søppelfyllingar

Publisert: - Oppdatert: 15.06.2018 kl 12:14

To gonger i løpet av tørkeperioden den siste månaden måtte brannvesenet i Hjelmeland rykka ut til brannar i private søppelfyllingar på gardsbruk. Nå skal dei ulovlege fyllingane vekk.

Kan likevel bli skoleområde

Kan likevel bli skoleområde

Publisert:

Først sa lokalpolitikerne at kommunen ikke trengte travbanen for å bygge ut skolene på Jørpeland. Nå har de ombestemt seg. For å sikre nok areal til skoleutbyggingene, går et enstemmig formannskap inn for å vurdere ekspropriasjon.

Ga grønt lys for parsellhage

Ga grønt lys for parsellhage

Publisert:

Strand & Forsand Hagelag ønsker å etablere en parsellhage i Strand og har spurt kommunen om å få disponere et område på Barka til dette formålet. Formannskapet ga med glede sin tilslutning til dette.

Vil si ja til fem av seks vassdrag-tiltak

Vil si ja til fem av seks vassdrag-tiltak

Publisert:

Strand kommune har mottatt seks søknader om støtte til ferdselstiltak i og langs Jørpelandsvassdraget. Rådmannen foreslår at fem av disse får økonomisk bidrag.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...