Kva vil Preikestolen kosta?

Kva vil Preikestolen kosta?

Publisert:

Strand kommune må betala Forsand kommune for å overta området på nordsida av Lysefjorden. Må dei betala ekstra for Preikestolen, og kva er i så fall ein slik turistmagnet verdt?

Viser til at regelverket er innskjerpet

Viser til at regelverket er innskjerpet

Publisert:

Saken om MS-syke Kjellaug Voster har vakt sterke reaksjoner. Så sterke at de har havnet i kommunestyret hvor ordføreren forklarte at regelverket er innskjerpet og at Strand nok har gitt flere tillatelser enn forskriftene tilsier.

God tone i kommunestyret

God tone i kommunestyret

Publisert: - Oppdatert: 13.12.2018 kl 08:42

Grensejusteringa var ikkje ei eiga sak i kommunestyremøtet på Forsand onsdag, men kom likevel opp som tema under orienteringa mot slutten av møtet. Forsand-ordførar Bjarte S. Dagestad oppmoda politikarane om å gå inn i jula og vera einige om å vera ueinige og ha ein god tone.

I sansehagen ved Forsandheimen blir det alltid sol

Forsand kommune skal bruka fire millionar på innvendig sandstrand til dei gamle

Publisert: - Oppdatert: 12.12.2018 kl 18:05

Allereie neste år kan det vera 150 kvadratmeter med innvendig sandstrand, treplatting, kunstige soler, strandbar og utsikt ut over fjorden på Forsand. Politikarane gler seg til å bli gamle etter at dei vedtok å løyva fire millionar kroner til ein sansehage ved Forsandheimen.

Politikere reagerer på parkeringsavslag

Politikere reagerer på parkeringsavslag

Publisert:

At Kjellaug Voster fikk avslag på sin søknad om å parkere på steder reservert for handikappede, har vakt sterke reaksjoner. Også lokalpolitikerne har reagert. Arvid Håheim (Ap) tar saken opp i kommunestyret.

Preikestolen blir del av Strand

Preikestolen blir ein del av Strand

Publisert: - Oppdatert: 10.12.2018 kl 14:09

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) har bestemt at Preikestolen og nordsida av Lysefjorden skal liggja i Strand kommune i framtida.

Vil overta resten av nordsida frå Forsand

Vil overta resten av nordsida frå Forsand

Publisert:

Politikarane i Hjelmeland meiner det er underleg om heieområda frå Songesand og innover nordsida av Lysefjorden skal høyra til nye Sandnes etter at resten av nordsida blir ein del av Strand.

Må gi frå seg Ombo

Må gi frå seg Ombo

Publisert: - Oppdatert: 10.12.2018 kl 16:19

Ordførar Bjørn Laugaland (Sp) er slett ikkje nøgd med at Hjelmeland må gi frå seg sin del av Ombo. Han synest heller ikkje det er naturleg at den nye kommunegrensa i Lysefjorden stoppar midt i fjorden.

Bygger 43 leiligheter i sentrum

Bygger 43 leiligheter i sentrum

Publisert:

I Stålsvingen i Jørpeland sentrum skal det settes opp leilighetsbygg med til sammen 43 leiligheter. Første byggetrinn starter over nyttår og skal være ferdig sommeren 2020.

Vil ha Gaute Hauge som Ap-ordførar

Vil ha Gaute Hauge som Ap-ordførar

Publisert:

Nominasjonsnemnda i Hjelmeland Ap har innstilt Gaute Hauge (54) frå Fister som partiet sin listetopp og ordførarkandidat til valet neste år.

Full enighet om budsjettet i Strand

Full enighet om budsjettet i Strand

Publisert:

Budsjettbehandlingen i Strand er i stor grad preget av politisk enighet. Det blir blant annet ingen økning av eiendomsskatten, Resahaugen skole bygges ut i litt mindre grad og det må spares i organisasjonen.

Trakk seg på grunn av stemoderlig behandling

Trakk seg på grunn av stemoderlig behandling

Publisert: - Oppdatert: 28.11.2018 kl 14:49

Alf Henning Heggheim trakk seg fra lista da nominasjonsmøtet i Rogaland Senterparti ble avholdt. Årsaken er at han føler Ryfylke blir stemoderlig behandlet.

Nok et nei fra lokalpolitikerne

Nok et nei fra lokalpolitikerne

Publisert:

To ganger har Strand-rådmannen prøvd å få lokalpolitikerne med på å stenge Kvernvegen på Tau som en prøveordning. Nok en gang sa de folkevalgte nei.

Foreslår halv pris for elbiler i Ryfast

Foreslår halv pris for elbiler i Ryfast

Publisert:

Politikerne i fylkessamferdselsutvalget foreslår at elbiler i Ryfast skal betale 50 prosent av det vanlige personbiler betaler.

Taket løsnet under politisk møte

Taket løsnet under politisk møte

Publisert: - Oppdatert: 21.11.2018 kl 15:28

Under et møte i levekårsutvalget i Strand opplevde møtedeltakerne at taket i kommunestyresalen begynte å rase sammen. Kommunens direkteoverføring fra møtet viser hendelsen.

Blir listetopp for Hjelmeland Høgre

Blir listetopp for Hjelmeland Høgre

Publisert:

Valkomiteen i Hjelmeland Høgre har innstilt Kolbjørn Pedersen (58) frå Randøy som sin ordførarkandidat. Pedersen er ny som høgremann etter å representert KrF og Frp i kommunestyret tidlegare.

Éin barneskule = 13 millionar spart

Éin barneskule = 13 millionar spart

Publisert: - Oppdatert: 20.11.2018 kl 15:03

Rådmannen i Hjelmeland har rekna på innsparingseffekten av eventuelle strukturendringar. Det er mest å tena på å slå dei tre barneskulane i kommunen saman til ein. Formannskapet behandlar budsjettet tysdag ettermiddag.

Nominert som ordførerkandidat

Nominert som ordførerkandidat

Publisert:

Strand Arbeiderparti har nominert Torhild Pedersen som sin ordførerkandidat i kommunevalget neste høst.

Ber politikerne snu om vegstenging

Ber politikerne snu om vegstenging

Publisert:

Sist han prøvde sa politikerne i forvaltningsutvalget nei. Nå prøver Strand-rådmannen nok en gang å stenge Kvernvegen på Tau som en prøveordning.

Flomfare påvirker sentrumsplaner

Flomfare påvirker sentrumsplaner

Publisert:

Fylkesmannen har innsigelse til et nytt planforslag for Tau sentrum. Årsaken er at bygninger ikke er sikret godt nok mot flomfare.

Det kostar 151 millionar  å driva Forsand kommune

Det kostar 151 millionar å driva Forsand kommune

Publisert: - Oppdatert: 12.11.2018 kl 12:29

Forsand skule tar den nest største biten av kaka når det gjeld kva det kostar å driva dei ulike seksjonane i kommunen. Nesten 30 millionar kroner går med til å driva skulen med 180 elevar og 54 tilsette i 2019.

Forsand-politikarane vil bruka mest muleg i 2019

Forsand-politikarane vil bruka mest muleg i 2019

Publisert: - Oppdatert: 12.11.2018 kl 13:13

Haldninga blant politikarane i formannskapet er at flest muleg av investeringstiltaka i økonomiplanen bør blir gjennomførte i 2019, før Forsand kommune går inn i den nye storkommunen.

Aleksander Daniel Ueland har fått ein lyttevenn

Aleksander Daniel Ueland har fått ein lyttevenn

Publisert:

Kvar tysdag møtest tredjeklassingar og pensjonistar i nokre få tilmålte minutt på grupperomma på Resahaugen skole på Jørpeland. Ann Morewood (70) og Ragnar Helland (80) er lyttevenner for åtteåringar.

Nye tankar om tunnel i Espedalen

Nye tankar om Espedal-Frafjord-tunnel

Publisert:

Roar Larsen (Ap) fekk opp temperaturen i formannskapet då han føreslo at Forsand kommune skal begynna å sjå mot eit samferdselssamband i sør i staden for Espedal-Frafjordtunnelen.

Vil gje mykje til skule

Det aller siste Forsand-budsjettet

Publisert: - Oppdatert: 12.11.2018 kl 11:41

2019 er det siste året Forsand kommune med sine 1231 innbyggarar er ein eigen kommune. Søren Jensen har lagt fram sitt fjerde og siste budsjett som Forsand-rådmann, og her blir det ikkje spart på mykje.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...