Vil strama inn buplikta

Vil strama inn buplikta

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2017 kl 16:58

Forsand Bygdalista fremma ein interpellasjon om å oppheva buplikta i kommunestyret på onsdag, men fleirtalet ville heller strama inn.

Ble valgt til generalsekretær

Glad for å få jobbe med klimaspørsmål

Publisert: - Oppdatert: 14.12.2017 kl 13:37

22 år gamle Guri Barka Martins fra Jørpeland er valgt til ny generalsekretær i Grønn Ungdom. Det er et verv hun trives utmerket godt med og er like fornøyd med å få jobbe med klimaspørsmål.

Endeleg om Nye Sandnes

Stortinget har kome med endeleg vedtak

Publisert: - Oppdatert: 08.12.2017 kl 08:35

På førehand var det varsla at Høgre, Frp, Ap og Venstre sikra fleirtal for å ikkje reversera denne samanslåinga. Slik blei det også, trass innstendige oppmodingar til Ap om å snu.

Forsand Sp langar ut mot Sandnes

Forsand Sp langar ut mot Sandnes

Publisert:

Forsand Sp meiner Sandnes Sp bryt med valprogrammet og partiet sitt standpunkt, når dei ikkje seier imot Nye Sandnes. Tore Hans Mikkelson, Tora-Liv Thorsen og Paul Løland trekk seg nå frå verva sine i fellesnemnda.

– Alvorlig for hurtigbåttilbudet

– Alvorlig for hurtigbåttilbudet

Publisert: - Oppdatert: 06.12.2017 kl 09:44

Alf Henning Heggheim (Sp) frykter for hurtigbåttilbudet mellom Strand og Stavanger forsvinner. Jørpelandsruta kan bli nedlagt før Ryfast åpner.

Endeleg om Nye Sandnes

Endeleg om Nye Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 30.11.2017 kl 14:11

Kommunal- og forvaltningskomiteen gjorde med fleirtalet i Stortinget vedtak om at stortingsvedtaket frå 9. juni i år er gyldig og at Nye Sandnes blir ein realitet frå 1. januar 2020.

Gigantbåt til kaien på Mæle

Båt på 230 meter skal ligga i Forsand

Publisert: - Oppdatert: 28.11.2017 kl 15:24

Frå 1. februar kan ein 230 meter lang oljeboringsbåt bli lagt til kai på Mæle, og her kan den bli liggande i såkalla varmt opplag i opptil to år.

Bussen vil bruka lang tid til byen

Bussen vil bruka lang tid til byen

Publisert:

Strand-politikarane er ikkje nøgde med Kolumbus, som vil ha eit anna ruteopplegg for bussar mellom Strand og Stavanger enn det Strand kommune helst vil ha.

Ville ikke ha forskjellsbehandling

Ville ikke ha forskjellsbehandling

Publisert: - Oppdatert: 23.11.2017 kl 15:12

Rådmannen sa nei til å gi Manar Arabic Fastfood fast plass på torget på Jørpeland. Et enstemmig formannskap ga likevel grønt lys.

Sendte saken tilbake for ny utredning

Sendte saken tilbake for ny utredning

Publisert: - Oppdatert: 22.11.2017 kl 21:19

Politikerne i fylkessamferdselsutvalget vil ikke uten videre støtte fylkesrådmannens innstilling om å gi løyve til ferjedrift på Høgsfjorden.

Vil dele mobbeombud med Stavanger

Vil dele mobbeombud med Stavanger

Publisert:

Fremskrittspartiet i Strand foreslår i forbindelse med kommunebudsjettet at Strand kommune inngår et samarbeid med Stavanger kommune om mobbeombud.

Sp går for kjøp

Sp går for kjøp

Publisert:

Senterpartiet vil i formannskapet på onsdag gå inn for at Strand kommune kjøper Folkets Hus for tre millioner kroner.

Vil gjøre seg ferdig med Tau først

Vil gjøre seg ferdig med Tau først

Publisert:

Formannskapet skal neste uke ta stilling til en utbyggingsplan for skolene i Strand. Skolene på Tau blir prioritert først, og elever på Jørpeland kan bli flyttet midlertidig til Bjørheimsbygd.

30-40 elevar kan forsvinna til byen

30-40 elevar kan forsvinna til byen

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2017 kl 09:53

Mange av elevane som går på Strand vidaregåande skule og bur på hybel risikerer å mista bortebuarstipend. Rektor Erik Danielsen kallar det «katastrofe» om skulen mistar 30-40 elevar.

Protesterte for å få behalda skatt

Protesterte for å få behalda eigedomsskatt

Publisert: - Oppdatert: 09.11.2017 kl 09:23

150 ordførarar og varaordførarar var nøgde med signala dei fekk frå Stortinget etter å ha levert sitt opprop om å behalda eigedomsskatt på onsdag.

God økonomi og store planer

God økonomi og store planer i Strand

Publisert:

For ti år siden hadde Strand kommune omtrent null og niks på sparekontoen, ved utgangen av 2017 vil det stå rundt 130 millioner kroner på disposisjonsfondet.

Ville ikke ha med ordføreren til Oslo

Ville ikke ha med ordføreren til Oslo

Publisert: - Oppdatert: 07.11.2017 kl 13:36

I dag morges reiste tre representanter fra Forsand formannskap til Oslo for å møte kommunalkomiteen. Ordfører Bjarte S. Dagestad reagerer på at han ble holdt utenfor.

– Gjør nasjonalpark mer aktuelt

– Gjør nasjonalpark mer aktuelt

Publisert: - Oppdatert: 06.11.2017 kl 09:24

Venstre tar Preikestolen nasjonalpark med i regjeringsforhandlinger. Partiet mener filminnspillingen med Tom Cruise aktualiserer behovet for en nasjonalpark.

Kan ikkje stoppa Nye Sandnes-arbeidet

Kan ikkje stoppa Nye Sandnes-arbeidet

Publisert:

Fylkesmannen i Rogaland slår fast at kommunestyrevedtaket om å stoppa arbeidet med Nye Sandnes ikkje er gyldig. Både Forsand- og Sandnes-ordføraren har sendt brev til Fylkesmannen i Rogaland for å få svar på dette.

Bryr seg lite om uttale om mistillit

Bryr seg lite om uttale om mistillit

Publisert:

Politikar Roar Larsen (Ap) sa frå talarstolen i kommunestyret i førre veke at fleirtalet i kommunestyret ikkje lenger har tillit til rådmannen etter det som skjedde i det ekstraordinære kommunestyremøtet 6. juni. Rådmann Søren Jensen bryr seg lite om uttalen.

Meir pengar til gang- og sykkelveg

Meir pengar til gang- og sykkelveg

Publisert:

Fylkestinget går inn med meir pengar for å få til eit spleiselag med Statens vegvesen om gang- og sykkelsti mellom Solbakk og Jørpeland. – Nå ser eg optimistisk på realisering, seier ordføraren i Strand.

Forsand vil sjå mot Strand igjen

Forsand vil sjå mot Strand igjen

Publisert: - Oppdatert: 26.10.2017 kl 08:45

Strand-tilhengarane i Forsand kommunestyre fekk i kveld fleirtal for at ordføraren skal be Stortinget og departementet om å gjera om vedtaket om at Forsand og Sandnes skal slåast saman i 2020.

Står på kravet om gang- og sykkelveg

Står på kravet om gang- og sykkelveg

Publisert: - Oppdatert: 20.10.2017 kl 16:24

Ryfast-ledelsen har bedt Strand-politikerne legge bort rekkefølgekravet om gang- og sykkelsti mellom Solbakk og Jørpeland. Men forvaltningsutvalget valgte i stedet å presisere hvor viktig dette kravet er.

Ser ikke lenger til Stavanger

Ser ikke lenger til Stavanger

Publisert:

Det er full politisk enighet om at Strand skal fortsette som egen kommune. Noen debatt om sammenslåing med Stavanger blir nå stuet bort og planlegges ikke gjenopptatt i overskuelig framtid.

Ny omkamp om kommunesamanslåing

Ny omkamp om kommunesamanslåing

Publisert:

Fylkesmannen i Rogaland slår fast at mindretalet i Forsand kommunestyre braut lova då dei avviste å behandla saka om å utsetja samanslåinga med Sandnes den 6. juni.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...