– Viktig å stemma

– Viktig å stemma

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2017 kl 16:56

Andre, tredje og fjerde klasse på Tau skule fekk omvising i vallokala i Tau Aktivitetshus på valdagen. Det var spennande, syntest dei. Strandbuen har også snakka med fleire veljarar om kva saker som er viktige for kva parti dei gjev stemma si til.

Kan bli for seint for gang- og sykkelveg

Kan bli for seint

Publisert: - Oppdatert: 06.09.2017 kl 10:09

Det hastar med å få bygt gang- og sykkelveg mellom Solbakk og Jørpeland. Når riksvegen blir nedgradert frå 2020, kan det vera for seint å skaffa pengane som må til. Prosjektet er stipulert til ein kostnad på rundt 100 millionar kroner.

Ap fekk flest stemmer

Ap fekk flest stemmer

Publisert:

Arbeidarpartiet fekk 102 av dei 468 stemmene i skulevalet på Strand videregående skole i dag. Venstre kom like bak med 100 stemmer. Høgre fekk 64 og Frp 59 stemmer.

Nytt krav kan stoppa lærardraumen

Nytt krav kan stoppa lærardraumen

Publisert: - Oppdatert: 04.09.2017 kl 11:28

Heilt sidan han gjekk i barnehagen har Anders Sigmundstad (16) frå Holta drøymt om å bli lærar. Det nyinnførte firarkravet i matte på lærarutdanninga kan stoppa denne draumen.

Eit møte for historiebøkene

Eit møte for historiebøkene

Publisert:

Tysdag ettermiddag hadde Forsand og Sandnes sitt første felles kommunestyremøte i Lysefjordsenteret på Forsand. Ingen formelle vedtak blei gjort i møtet.

Dette blir ordføraren sin jobb

Dette blir snart ordføraren sin jobb

Publisert: - Oppdatert: 25.08.2017 kl 12:12

Frå 1. januar 2018 er det etter planen slutt på ordninga med å gifta seg på tinghuset. Dei som vil ha borgarleg bryllaup, må i staden venda seg til kommunen og ordføraren.

Trur ikkje siste ord om Ombo er sagt

Trur ikkje at siste ord om Ombo er sagt

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 10:06

Dei fleste har kanskje trudd at Ombo sin lagnad i kommunereforma var avgjort. Nå ber folk på hjelmelandssida om å få bli verande i Hjelmeland kommune.

Venter mange forhåndsstemmer

Venter mange forhåndsstemmer

Publisert: - Oppdatert: 10.08.2017 kl 14:15

Selve valget foregår 11. september, men allerede nå kan den enkelte avgi sin stemme dersom det ikke passer på valgdagen. I Strand er det vanligvis mellom 800 og 1000 personer som benytter seg av denne muligheten.

Ser verdien av frivilligheit

Ser verdien av frivilligheit

Publisert:

Statsrådane Bent Høie og Linda Hofstad Helleland var torsdag på Preikestolen-besøk saman med representantar frå Stavanger Turistforening.

Kompensasjon for å ha blitt avvist

Kompensasjon for å ha blitt avvist

Publisert: - Oppdatert: 30.06.2017 kl 14:39

Strand fridde til både Hjelmeland og Forsand. Kommuner som står ufrivillig alene etter kommunereformen får nå kompensasjon.

Venter i spenning på analyse

Venter på analyse

Publisert: - Oppdatert: 21.06.2017 kl 13:13

Mandag ble det første av to møter mellom Forsand kommune og aktuelle ferjeselskap gjennomført. Nå skal det utføres en trafikkanalyse som både kommune og rederi venter i spenning på.

Får bli med på behandlinga

Får bli med på behandlinga

Publisert:

Dei tre kommunestyrerepresentantane i Hjelmeland som har skrive under på eit opprop mot kraftutbyggingar i Årdal, er ikkje ugilde under behandlinga av saka denne veka.

Reiste motsegn mot tre kraftverk

Reiste motsegn mot tre kraftverk

Publisert:

Mindretalet i formannskapet i Hjelmeland ville opna for ei redusert utbygging av Sandvassåna i Årdal, men fleirtalet reiste motsegn mot alle dei tre planlagde kraftutbyggingane.

Fekk fleirtalet for seint

Fekk fleirtalet for seint

Publisert: - Oppdatert: 15.06.2017 kl 08:37

Det nye fleirtalet i Forsand kommunestyre, som ikkje vil slå seg saman med Sandnes, fekk i kommunestyremøtet onsdag gjort vedtaket dei ikkje fekk gjort i det ekstraordinære kommunestyremøtet i førre veke. Stortinget vedtok Nye Sandnes før helga.

Letta over utsetjing

Letta over utsetjing

Publisert:

Forsand Elverk-sjef Kjell Inge Bjørheim og kolleger av han kunne letta konstatera at kommunestyrepolitikarane ikkje gjekk inn for å selja elverket. Ennå.

Utsetter nedlegging av ferjeleiet

Utsetter nedlegging

Publisert: - Oppdatert: 14.06.2017 kl 09:35

Under fylkestingsmøtet tirsdag ble det avgjort å utsette vedtaket om nedlegging av ferjekaien på Oanes. Fylkestinget vil vente til søknaden om privat ferjedrift er behandlet.

Vurderer omkamp

Vurderer omkamp

Publisert: - Oppdatert: 09.06.2017 kl 10:34

Ole Tom Guse (KrF) har tidlegare varsla at han skulle gje opp kampen om kommunereforma når Stortinget hadde gjort sitt vedtak, men det som skjedde i det ekstraordinære kommunestyret tysdag og usikkerheita rundt ferja gjer at han nå vurderer omkamp. Forsand-ordføraren synest dette er trist.

Krev 13 bussar etter Ryfast

Krev 13 bussar etter Ryfast

Publisert:

Den nye trafikkplanen for Ryfylke legg opp til fleire bussavgangar mellom Hjelmeland og Strand etter opninga av Ryfast. Det bør vera 13 til dagen, meiner rådmannen i Hjelmeland. I dag er det berre ein eller to, utanom skulebussar.

– Hadde truleg plikt til å behandla saka

– Hadde truleg plikt til å behandla saka

Publisert: - Oppdatert: 08.06.2017 kl 20:12

Fylkesmannen i Rogaland vurderer å ta Forsand kommune sitt avvisingsvedtak i går opp til lovlegkontroll. Staten sin forlenga arm i Rogaland meiner at kommunestyret truleg hadde plikt til å ta den aktuelle saka opp til behandling.

Framleis sterke kjensler i Forsand

Framleis sterke kjensler i Forsand

Publisert: - Oppdatert: 07.06.2017 kl 14:10

Dagen etter at Sandnes-tilhengarane og mindretalet i Forsand kommunestyre avviste å behandla å utsetja vedtaket om samanslåing av Forsand og Sandnes, er kjenslene framleis sterke. Spesielt hos Strand-tilhengarane.

Sp-forslag om Forsand og Sandnes

Fremmer forslag om Forsand og Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 07.06.2017 kl 10:38

I morgen skal kommune- og regionreformen behandles i Stortinget. Nå varsler Senterpartiet og Geir Pollestad at partiet vil levere et eget forslag om sammenslåingen mellom Forsand og Sandnes.

Avviste saka

Avviste saka

Publisert:

Sandnes-tilhengarane i Forsand kommunestyre stemte for at dei ikkje ville behandla saka om utsetjing av Nye Sandnes i kommunestyret i kveld med bakgrunn i paragraf 34 i kommunelova. Etter at Paul Løland (uavhengig) snudde i denne saka, ville det blitt fleirtal for å utsetja samanslåinga.

Kan ikkje nekta privat ferjedrift

Kan ikkje nekta privat ferjedrift

Publisert: - Oppdatert: 06.06.2017 kl 15:50

Samferdselsdepartementet har i ein e-post til Forsand-ordførar Bjarte S. Dagestad svara at det ikkje er grunnlag for å nekta privat ferjedrift på Høgsfjorden etter Ryfast.

Trekte forslaget

Trekte forslaget

Publisert: - Oppdatert: 06.06.2017 kl 15:44

Det er mykje usikkerheit knytt til kva Stortinget kjem til å seia om samanslåinga av Forsand og Sandnes på torsdag. Fleirtalet i fylkesutvalet ville tysdag føremiddag råda stortingspolitikarane til å utsetja samanslåinga, men trekte forslaget sitt.

Vurderer betalingsordning for parkering

Vurderer betaling på ny parkeringsplass

Publisert: - Oppdatert: 06.06.2017 kl 12:13

Rådmannen i Strand vil utsette spørsmålet om å opparbeide en midlertidig parkeringsplass på Vasstveit-tomta i Jørpeland sentrum. Blant annet må det på plass et opplegg med betaling.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...