Ekstraordinært møte om samanslåing

Ekstraordinært møte om Sandnes-Forsand

Publisert: - Oppdatert: 04.06.2017 kl 11:45

Åtte Forsand-politikarar krev ekstraordinært kommunestyremøte tysdag for å få Stortinget til å utsetja vedtaket om Nye Sandnes til ferjedrifta er avklart. Nå har Forsand-ordføraren kalla inntil et slikt møte tysdag kveld.

Kvittar seg med kai og lånegaranti

Kvittar seg med kai og lånegaranti

Publisert: - Oppdatert: 31.05.2017 kl 14:56

Fylkessamferdselsutvalet ser mørkt på korleis fylkeskommunen skal kunne oppfylla sitt garantiansvar for Ryfast om det går privat ferje over Høgsfjorden. Dei gjekk inn for nedlegging av ferjekaien på Oanes.

Held på hurtigbåt

Held på hurtigbåt

Publisert:

Det var ingen i fylkessamferdselsutvalet som ville kutta ut hurtigbåten mellom Jørpeland og Stavanger for å letta finansieringa av Tau-ferja.

Kva nå, Stortinget?

Kva nå, Stortinget?

Publisert: - Oppdatert: 31.05.2017 kl 15:34

I videoen over går fleirtalet i Forsand kommunestyre for Nye Sandnes i fjor haust. Mykje har skjedd sidan då. Espedal-Frafjord-tunnelen blir bygd, ferjekaien på Oanes lagt ned, Rogaland fylkeskommune ber om lov frå regjeringa til å nekta privat ferjedrift på Høgsfjorden og Paul Løland snur. Kva vil ...

Inga Helgøy-avklaring før hausten

Inga Helgøy-avklaring før hausten

Publisert:

Fylkessamferdselssjef Gottfried Heinzerling vil gjera grundige vurderingar før han kan tilrå noko om bru til Helgøy. Svaret kjem til jul.

50 millioner som bidrag til ny kirke

50 millioner som bidrag til ny kirke

Publisert:

Rådmannen i Strand går inn for å gi et kommunalt bidrag på 50 millioner kroner til ny kirke på Tau.

Kommune vurderer å bli hytteeigar

Kommune vurderer å bli hytteeigar

Publisert:

Formannskapet i Hjelmeland skal neste veke ta stilling til om kommunen skal bli hytteeigar.

Negative til Kjerag-nasjonalpark

Negative til Kjerag-nasjonalpark

Publisert:

Fleirtalet i formannskapet med Senterpartiet, Høgre og Samlingslista gjekk i går inn for at Forsand kommune allereie nå skal signalisera at dei ikkje er positive til ei vidare utgreiing av ein turisme-nasjonalpark ved Kjerag i Forsand kommune.

 Ble dyrere enn ventet

Skoleutbygging ble dyrere enn ventet

Publisert: - Oppdatert: 09.05.2017 kl 12:49

Arbeidet med et nybygg for naturbruk ved Strand videregående skole har vist seg å være betydelig mer omfattende enn ventet.

Folket kuppar kommunehuset

Folket kuppar kommunehuset

Publisert:

Tysdag ettermiddag skal Folket i Hjelmeland kuppa kommunehuset. Alle skal få komma med sine forslag til kva Hjelmeland sentrum treng i framtida.

Søker om store pengebeløp

Utkantene søker om store pengebeløp

Publisert: - Oppdatert: 02.05.2017 kl 13:34

Hvert år deler Strand kommune ut 500.000 kroner av eiendomsskattemidlene til bruk i utkantene. I år ble det søkt om hele 8,3 millioner kroner

– «Usymmetrisk» fordeling

– «Usymmetrisk» fordeling

Publisert: - Oppdatert: 12.04.2017 kl 10:48

Ryfylkerådet meiner det er grunn til å sjå nærare på om grunneigarane bør bidra meir til investeringar i Preikestolen-området.

Usikre på framtidig samarbeid

Usikre på framtidig Ryfylke-samarbeid

Publisert: - Oppdatert: 07.04.2017 kl 12:47

Torkel Myklebust sluttar som dagleg leiar i Ryfylke IKS til hausten. Ryfylkerådet er usikre på korleis Ryfylke-samarbeidet vil sjå ut i framtida, og ventar med å erstatta Myklebust.

Kraft-motstand får følgjer

Turistforeininga sin motstand får følgjer

Publisert: - Oppdatert: 28.03.2017 kl 15:21

Formannskapet i Forsand sette i går foten midlertidig ned for å gje Stavanger Turistforening (STF) ei tomt med punktfeste på Bakken i Lysefjorden. Noko av årsaka til det er turistforeininga sin motstand mot kraftutbygging i Skurvedalen.

Reagerer på Stavanger-møte

Reaksjoner på møte med Nye Stavanger

Publisert:

Både Alf Henning Heggheim (Sp) og Helge Steinsvåg (Ap) var tydelig skeptiske til at en topptung delegasjon fra Strand kommune skal i møte med Nye Stavanger. Begge gjorde det klart at en sammenslåing ikke kommer på tale.

Ja og nei til kveite

Ja og nei til kveite

Publisert:

Formannskapet i Strand ser meget positivt på muligheten til å få et foredlingsanlegg for kveite i Nordmarka. Det er derimot sterke politiske motforestillinger mot at kommunen skal bygge og eie dette.

Snur om lang tunnel

Snur om lang tunnel

Publisert: - Oppdatert: 22.03.2017 kl 12:33

Samferdselsdepartementet har endra si tilråding. Dei tilrår at det blir bygd ein lang tunnel frå Tysdalsstranda til Årdal i staden for ein kort tunnel.

– Et folkelig opprør

– Et folkelig opprør

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2017 kl 13:47

Fylkesmannen i Rogaland har nå fått en formell søknad fra innbyggerne på nordsiden av Lysefjorden om grensejustering. – Vi opplever et folkelig opprør i vårt nærområde, sier talsperson Fridtjov Thorsen Norland.

Møter Stavanger

Møter Stavanger

Publisert:

Representanter fra Strand kommune skal i møte med Nye Stavanger, for å snakke om kommunesammenslåing.

Ventar ingenting til Årdalstunnelen

Ventar ingenting til Årdalstunnelen

Publisert:

Regjeringa skal legga fram sitt forslag til ny Nasjonal Transportplan (NTP) 2018-2029 før påske. Bjørn Laugaland (Sp) trur ikkje planen vil innehalda mykje godt nytt for Ryfylke.

Kamp om Preikestolen

Kamp om Preikestolen

Publisert:

Forsand går til Sandnes, men hva med Preikestolen? Innbyggerne på nordsiden av Lysefjorden vil gjerne til Strand og ordfører Irene Heng Lauvsnes ønsker de 
velkommen.

Store smil på Forsand

Store smil på Forsand

Publisert: - Oppdatert: 22.02.2017 kl 14:02

Varaordførar i Sandnes, Pål Morten Borgli (Frp), hadde med seg kake til Forsand, då han skulle vera med og intervjua den nye ferjekonsulenten. Nå blir det for alvor fart på arbeidet med å få ferja til å gå vidare på Høgsfjorden etter at Ryfast har opna.

Knapt fleirtal for Nye Sandnes

Knapt fleirtal for Nye Sandnes

Publisert: - Oppdatert: 22.02.2017 kl 10:04

Fleirtalspartia på Stortinget er ikkje samde om Nye Sandnes, men Høgre, Frp og Venstre sikrar fleirtal for at Sandnes og Forsand kan slå seg saman. KrF ønskjer at kommunane i Søre Ryfylke skal gjera eit nytt forsøk på å finna saman.

Kutta i kulturskulen

Kutta i kulturskulen

Publisert:

Formannskapet i Hjelmeland gjekk inn for å kutta ei kvart stilling i kulturskulen. I tillegg reduserte dei eit fond som var sett av til frivillige organisasjonar og kultur for barn og unge.

Staten vil ikkje bidra i Tau-sambandet

Vil ikkje betala for auka ferjekostnader

Publisert: - Oppdatert: 17.02.2017 kl 14:59

Stortingspolitikar Geir Pollestad (Sp) spurde samferdselsministeren om staten ville ta ansvar for å dekka heile eller delar av dei auka kostnadane i Tau-sambandet. Svaret var nei.

Nyheter fra andre aviser

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...